Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AREA’nın Çekmeköy Siyasi Durum Araştırması gündemde..

AREA Araştırma tarafından gerçekleştirilen

AREA Araştırma tarafından gerçekleştirilen “Çekmeköy Siyasi Durum Araştırması” yılın son anketi olarak ilçenin gündeminde. Araştırmanın amacı; Çekmeköy sakinlerinin demografik ve siyasi özelliklerini ortaya çıkarmak, Çekmeköy’de genel siyasi durumun birkaç boyutta değerlendirilmesi ve Çekmeköy siyasetinde öne çıkan bazı isimlerin aday olmaları halinde oy verme davranışları ile ilgili kanaatleri tespit etmek olduğu kaydedildi.

Anketi görmek için TIKLAYINIZ: CEKMEKOY SIYASI DURUM ARASTIRMASI ARALIK2023

Araştırma 23- 27 Aralık 2023 tarihleri arasında Çekmeköy’ün tüm mahallelerinde Mehmet Akif, Merkez, Hamidiye, Mimar Sinan, Çamlık, Aydınlar, Sultançiftliği, Cumhuriyet, Çatalmeşe, Taşdelen, Güngören, Kirazlıdere, Soğukpınar, Alemdağ, Ekşioğlu, Nişantepe, Ömerli, Reşadiye, Koçullu, Sırapınar, Hüseyinli) ikamet eden, 18 ve daha yukarı yaştaki 2.003 erkek ve kadın ile CATI (bilgisayar destekli telefonla görüşme) anket yöntemi uygulanarak gerçekleştirilmiştir. Örneklem hata payı; %95 güven düzeyinde tasarım etkisi de göz önünde tutularak ±%2,18 olarak hesaplanmıştır. Örneklem seçiminin son aşamasında cinsiyet ve yaş kotaları uygulanmış ve analizlerde 14 Mayıs 2023 milletvekilliği genel seçiminde oy verilen partiye göre ağırlıklandırılmış veriler kullanılmıştır. Veriler SPSS istatistik programıyla analiz edilmiştir.

Anketin Genel Siyasi Durum başlıklı 1. bölümünde yer alan “Bugün milletvekili seçim olsa hangi partiye oy verirsin” sorunun yanıtı geçerli oylar bölümünde yüzde 34 AK Parti, yüzde 26 CHP görünüyor. İkinci bölümdeki büyükşehir kısmında ise İBB seçimindeki oy tercihiniz sorusunun yanıtı olarak; yine geçerli oyla üzerinden Cumhur İttifakı yüzde 46, CHP adayı yüzde 45.7 görünüyor. Aynı soruda İYİ Parti’nin yüzde 3.2, HDP’nin yüzde 2.5 oyu görünüyor.

Anketin 54. sayfasında yer alan “Cumhur İttifakı’nın adayı kim olmalı” sorusuna yanıt ise yüzde 7.5 Fatih Sırmacı, yüzde 7.2 Ahmet Poyraz, yüzde 6.6 Hüseyin Avni Sipahi ve yüzde 6.1 Şahmettin Yüksel görünürken 55. Sayfada yer alan “CHP’nin adayı kim olmalı sorusuna yanıt ise yüzde 15.5 Seyfettin Yıldırım, yüzde 7.4 Hüseyin Avni Sipahi görünüyor.

Reklamı Geç