Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BAŞKAN KIZILDAŞ VE İLÇE YÖNETİCİLERİ DEPREM BÖLGESİNDE…

6 Şubat gecesi yaşanan

6 Şubat gecesi yaşanan Kahramanmaraş Elbistan ve Pazarcık merkezli 6.7 ve 6.6 şiddetindeki Malatya, Hatay, Adıyaman, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep ve Şanlıurfa gibi 10 ilimizi derinden sarsan felaketin korkunç boyutları her geçen gün artmaya devam ediyor. Bütün bir millet olarak adeta seferber olduğumuz deprem bölgesine yardımlar da hız kesmiyor. Yerel yönetimler, siyasi partiler ve STK’lar örnek bir dayanışma sergiliyor.

Depremin ilk gününden itibaren bölgeye yardım TIR’ları organize eden CHP Çekmeköy İlçe Başkanı Hüseyin Kızıldaş beraberinde Belediye Meclisi Grupbaşkanvekili Ünal Bellek, ilçe yöneticileri Hüseyin Turgut ve Erdal Yıldırım’la birlikte deprem bölgesinde incelemelerde ve temaslarda bulundular. Malatya merkez ve ilçelerde depremzede vatandaşlarla biraraya gelerek acıları paylaşan ve gözlemlerini sosyal medya üzerinden kamuoyuna aktaran İlçe Başkanı Hüseyin Kızıldaş, “Nereye varırsan var acı her yanda… Ah güzel Malatya ah!“ sözleriyle derin üzüntüsünü dile getirdi.

Bölgedeki temaslarını aktaran Başkan Kızıldaş, Malatya heyeti olarak CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba başkanlığında koordinasyonu sürdürdüklerini kaydetti. Kızıldaş, İstanbul, Ankara ve İzmir Büyükşehir Belediyeleri ve bütün yerel yönetimlerin deprem bölgesi için tüm imkanları ile seferber olduğunu kaydetti.

Kızıldaş, özetle şunları ifade etti: “Malatya’nın yaralarını sarmaya gelen Edirne Belediye Başkanımız Recep Gürkan, Kırklareli Belediye Başkanımız Mehmet Siyam Kesimoğlu, önceki dönem Malatya Büyükşehir belediye başkan adayımız Hakan İnci ve Arguvan Belediye Başkanımız Mehmet Kızıldaş ile Arguvan’ da bir araya geldik. Parti Meclisi Üyemiz Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer ve Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu da depremin ilk gününden bu yana Malatya’dalar.

Yine ziyaret ettiğimiz eski Arguvan Ceza Evi de bulgur fabrikası olarak hizmet veriyor. Cezaevini fabrikaya dönüştüren Belediye Başkanımız Mehmet Kızıldaş’a teşekkür ediyorum. Ataşehir Belediye Başkanımız Battal İlgezdi’nin de her zaman olduğu gibi depremle birlikte bölgedeki yaraların sarılması için başta Aşevleri olmak üzere bölgede ciddi çalışmaları var.”

“Arapgir Belediye Başkanımız Haluk Cömertoğlu’nu da ziyaret ederek, deprem yardımları ile ilgili bilgiler aldık. Sığınmacılar illegal yollarla gelenlerle birlikte değerlendirildiğinde kontrol edilemez sosyal sorunlara dönüşebilir” uyarısında bulunan Başkan Kızıldaş, bölgeye yardımlarını sürdüren tüm yerel yönetimlere, STK’lara ve vatandaşlara teşekkür etti. Kızıldaş, “Acımız çok büyük. Kayıplarımızın sayısı her geçen gün daha da yükseliyor. Yaşamlarını kaybeden tüm canlarımıza Allah’tan rahmet, geride kalan yakınlarına ve bütün milletimize sabır ve başsağlığı diliyorum” dedi.

Reklamı Geç