Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BAŞKAN POYRAZ; “ELEŞTİRİLER BAŞ GÖZ ÜSTÜNE..”

Ekim ayı toplantılarını tamamlayan

Ekim ayı toplantılarını tamamlayan Çekmeköy Belediye Meclisi, 1 milyar 575 milyon 842 Bin lira olarak belirlenen 2023 yılı bütçesini ve performans değerlendirme programını oyçokluğu ile kabul etti. Bütçe görüşmelerinde muhalefetin eleştirilerine yanıt veren Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, “Bizim için son derece kıymetli olan eleştiriler tabi ki olacak. Geleceğimizi şekillendirirken gelen talep ve beklentileri değerlendirerek ilerliyoruz” dedi.

Çekmeköy Belediyesi Ekim ayı meclisi üçüncü oturumunu Meclis Birinci Başkan Vekili Şenol Alan yönetiminde gerçekleştirdi. Gündem maddeleri arasında yer alan 2023 yılı Performans Programının sunumunu  ve geçmişten günümüze bütçe ve gerçekleşme oranları ile 2023 projeleri hakkında bilgilendirmelere yapan Ak Parti Meclis Üyesi ve Grup Başkanvekili Fatih Sırmacı, bütçe çalışmalarında emeği geçen meclis üyeleri ve belediye personellerine teşekkür etti. Mecliste bulunan parti gruplarının bütçe hakkında görüşlerinin de alındığı toplantıda, yapılan oylama ile 2023 yılı bütçesi oy çokluğu ile kabul edildi. Çekmeköy’ün 2023 yılı bütçesi 1 Milyar 575 Milyon 842 Bin Türk Lirası olarak belirlendi. Meclis toplantısında selamlama konuşması yapan Belediye Başkanı Ahmet Poyraz; “Eleştiriler ve öneriler mutlaka olacaktır. Bunların hepsi bizim için son derece kıymetli. Bizler geleceğimizi şekillendirirken gelen tüm talepleri değerlendirerek ilerliyoruz” dedi.

Bütçe görüşmelerinde muhalefet adına değerlendirmelerde bulunan CHP Meclis Üyesi Sami Yayla, “Bütçede yer alan rakam ve oranlara bakınca alım gücünün işçiyi, memuru, emekliyi nasıl inin inim inlettiğini görüyoruz ki zaten bu oranlar merkezi yönetimin söylemleriyle hayatın gerçeklerinin taban tabana zıt olduğunu yüzümüze çarpıyor ve açıklanan verilerin de ne kadar gerçek dışı olduğunu gösteriyor. Bütçeyi etkin ve verimli kullanıp, tasarruf yapmak kamunun ve belediyelerin işi. Bu vatandaşın görevi değil. Artış oranlarına  baktığımızda, vatandaştan toplanan gelirlerin yine  verimli kullanılmayacağı ortaya çıkıyor. Önceliklerinizi tekrar gözden geçirin. Vatandaş hayatta kalma mücadelesi içindeyken siz kısın bu giderleri ve bazı giderleri öteleyin. Yine bakıldığında kamuoyu araştırmaları yapılması 1.500.000,00 TL bütçelenmiş, gerek yok. Bilgi işlem müdürlüğü için ayrılan donanım talepleri gideri azaltılabilir ve tasarruf yapılabilecek giderler arasında” dedi.

CHP’li Sami Yayla, şunları kaydetti: “Sonuç olarak; geçen seneye göre bütçe artış oranımız nerdeyse  % 100 ve bu artışın çok yüksek olduğunu görüyoruz. Bu oran diğer çoğu ilçelerin artış oranından çok daha fazla. Tabi bu artışı yukarda da bahsettiğimiz gibi, yeni vergiler harçlar, yeni zam ve yeni cezalar karşılıyor. Büyümek; her zaman dediğimiz gibi teknolojiyle, bilimle, sanayi ve eğitimle olur. Yoksa tek başına vergi toplayarak satarak büyüyemez, gelişemezsiniz. Gelirleri adil toplayıp adil bölüşmek dileğiyle diyor ve yukarıdan bahsettiğimiz gerekçelerden dolayı 2023 yılı bütçesine red oyu veriyoruz.”

Performans programında yer alan projelerle ilgili gelen sorulara da değinen Başkan Poyraz; “Bu yaz ilçemizde dolu dolu geçti. Gençlik ve Spor alanında onlarca projeye imza attık. Yüzme havuzları, spor okulları her mahallede şenlik havasında etkinlikleri, açık hava sinemaları ve finali iki gün devam eden 100 bine yakın insanın katıldığı gençlik konserleriyle yaptık. Okullarımızın bakım onarımından temizlik malzemesine kırtasiyeye kadar onlarca eğitim hizmeti yapıyoruz. Yeni okullar, spor kompleksleri ve  sosyal donatı alanları projelerimiz hazır.  Gençler bizim her şeyimiz. Şimdi onlar için yeni bir tesis inşa edeceğiz. Mimar Sinan Mahallemizde Doğa Park’ın yanında yer alan ve tahsisi yapılan yeni bir sosyal donatı alanını şehrimize kazandırıyoruz. İçerisinde sosyal alanlar, halı saha voleybol ve basketbol gibi spor alanlarının da bulunacağı tesiste çalışmalarımıza başlayacağız” dedi.

Çalışmalarımızı ziyaret ederek  yerinde inceleyebilirsiniz

Başkan Poyraz; “Muhalefet partisi üyelerinden gelen sorular üzerine;  ilçemizde hamdolsun sağlık alanında problem yok. Devlet hastanemizi ilçemize kazandırdık. Her mahallemizde 1,  bazı mahallelerimizde 1 den fazla Aile Sağlığı Merkezi var. Çatalmeşe, Merkez ve Nişantepe Mahallelerimizde ASM çalışmalarımız devam ediyor. Gidip inceleyip yaptığımız hizmetleri yerinde görebilirsiniz” dedi.

Şile yolu trafiği çilesi bitecek!

Şile yolunda yaşanan trafik problemine de değinen Başkan Poyraz; “Yaptığımız çalışmalarla bölgemizin en büyük problemlerinden biri olan Şile Yolu trafiğini de rahatlatacağız.  Taşdelen’de yaşanan problemi, Karayolları Genel Müdürlüğümüzle koordineli çalışmamızla çözüme kavuşturacağız. Yapacağımız yeni yolla Taşdelen ve Alemdağ bölgesine geçecek hemşerilerimiz trafik sorunu yaşamayacak. Yine bu yolun devamında yer alan Nişantepe kavşağında da yapılan yan yolla bölgede bir alternatif oluşturduk” dedi.

Sözlerine Mehmet Akif Mahallesi’nde yapılan semt pazar alanına değinerek devam eden Başkan Poyraz; “İlçemize güzel bir hizmet alanı için çalışmalara başladığımız semt Pazar alanında sorunlar yaşamıştık. O gün bize muhalefet edenler bugün yaptığımız görüşmelerde projeyi görünce teşekkür ediyorlar. Biz buranın planlarda hizmet ve pazar alanı olduğunu söylememize rağmen belki iletişim eksikliği belki farklı sebeplerden istenmeyen olaylar yaşanmıştı. Kaldı ki bu alan İBB de onaylanmış  ve imzalanmıştı. Şimdi proje tamamlandığında yeşil alanı ve semt pazar alanıyla bu şehrin insanına hizmet verecek. Ayrıca bebek bakım odaları, lavaboları ve imkanlarıyla bölge deprem toplanma alanı olarak kullanılmaya da devam edilecek” dedi.

Başkan Poyraz; “Bugün burada oyladığımız bütçe ve performans programı çalışmalarda emeği geçen mesai arkadaşlarıma ve kıymetli meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. İlçemize hayırlı uğurlu olsun” diyerek sözlerini noktaladı.

 

Reklamı Geç