Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kenan BAYLAM

BİNMİŞİZ BİR ALAMETE, GİDİYOZ KIYAMETE…

Kaç sayıdır, ‘Bela bizden uzak durmaz’ ‘Bu memlekete hiç mi rahat yok’ gibi başlıklarla yazıyorum. Geldiğimiz nokta nasıl ki belli ise gideceğimiz yer de gün gibi aşikar. ‘Allah beterinden saklasın’ diye dua etsek te gidişatın sonu hayra alamet değil.

kenanyeniHani şarkılara konu meşhur bir sözümüz var; ‘Binmişiz bir alamete gidiyoz kıyamete’ diye.. İşte memleketin halini tek cümleyle özetleyen en iyi başlık bu olsa gerek.

Ortadoğu bataklığında Rusya’sından ABD’sine, Çin’inden Avrupa ve Birleşmiş Milletler’ine dış güçlerin bitmek tükenmek bilmeyen kirli oyunları üzerimizde dönüp durdukça bizi bize bırakmayacaklar…

Sınırlarımızda insanlık dramları, Doğu ve Güneydoğu’da hain terör olayları… İçte ve dışta sürekli taciz altında bir politika ve gücü test edilen Türkiye…

At izinin it izine karıştığı bir coğrafyada; kim kimin yanında, kim kimin adamı bilinmez fakat tarihte olduğu gibi bugün de Türk’ün Türk’ten başka dostu olmadığı gün gibi gerçek…

Sözde müttefikimiz ABD ve bazı Avrupa ülkelerinin eylem ve söylemde tutarsızlıkları neyin ne olduğunu gösteriyor. Dört bir yanımız çakal sürüsü. Öteden beri hepsinin üzerimizde gözü var, emelleri var… Haçlı’dan ve Kurtuluş Savaşı’ndan rövanş hayalleri var.

Hal böyle iken; kime güveneceğiz?, kiminle hangi yola gideceğiz?, kim için ne yapacağız?.. Duralım, iyi düşünelim, aklıselim hareket edelim. Gün birlik, beraberlik ve kardeşlik günüdür.

Hiç kimsenin oyununa ve gazına gelmeden; önceliğimiz kendi vatanımız ve bu vatan toprakları üzerinde yaşayan her bir yurttaşımızın huzur ve refahı olmalıdır.

Bölgesinde güçlü Türkiye elbette çevresine duyarsız kalamaz ve birilerinin bu coğrafyada emellerini gerçekleştirecek oyunlarına göz yumamaz.

Dün Irak, bugün Suriye yarın benim ülkem olmayacağı ne malum. Ateş çemberini daraltmalarına elbette izin veremeyiz. İşte bu noktada ip kopuyor. Oyun her zaman büyüktü şimdi daha büyük.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Reklamı Geç