Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BÜYÜK COŞKUYLA BAŞLAYAN KÂTİBİM FESTİVALİ DOLU DOLU DEVAM EDİYOR..

Üsküdar Belediyesi tarafından bu

Üsküdar Belediyesi tarafından bu yıl 27’ncisi gerçekleştirilen Uluslararası Kâtibim Festivali başladı. Festivalin ilk gecesinde Sanatçı Demet Akalın konser verdi.

Üsküdar Belediyesi tarafından 27 yıldır devam eden Kâtibim Festivali’nin ilk günü kortej yürüyüşü ile başladı. Kız Kulesi sahilinden başlayan kortej yürüyüşüne Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Ak Parti Milletvekilleri, mehteran takımı, çeşitli ülkelerin folklor ekipleri ile Üsküdarlı vatandaşlar katıldı. Harem’e kadar gerçekleşen kortej yürüyüşüne klasik otomobiller de eşlik etti.

Korteje yürüyüşüne katılan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen: “Bugün Üsküdar’da tam bir festival havası var. Bu yıl 27’ncisini düzenliyoruz. Üsküdar’ımızı geleneksel Kâtibim Festivali çok özele hazırlandık. Harem’e bu sahilden bütün Üsküdarlılara yürüyerek gidiyoruz. 2 gün boyunca bütün Üsküdarlılar bütün İstanbullular kültüre, sanata, konsere. Spora doyacaklar adeta. Bu sene bu festivalimize yok yok her şey var. Gençlere, çocuklara, pendikarsa.com yaşlılara, yetişkinlere, engellilere, kadınlara, erkeklere hem denizde hem de kadara çok güzel festival hazırladık. Ve İnşallah bu akşam konserimize de başlıyoruz Demet Akalın ile birlikte. Plaj futbolumuz var, sokak basketbolumuz turnuvamız var, futbol turnuvamız var. Çocuklara engellilere yönelik bir takım etkinliklerimiz var. Bütün Anadolu’nun renkleri bu iki gün boyunca hafta sonu Harem Meydanı’nda olacaklar. Şimdi Harem’de Tebessüm Kahvemizin standı var. İyi ki Üsküdar Var’ın pazarı var. 90’lar sokağının bir standı var. Karagöz ve Hacivat oyununun bizzat canlı canlı izleyenlerin oynayacağı sokağımız var. İşte bu hafta Harem’de geçmişle gelecek buluşacak İnşallah” dedi.

Kâtibim Festivali kapsamında Üsküdar Harem’de binlerce kişiye konser veren Demet Akalın vatandaşları şarkılarıyla coşturdu. Seyircilerin arasında da şarkı söyleyen Demet Akalın sevenleri ile fotoğraf çektirdi.

ÜSKÜDAR’DA FESTİVAL TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR

Üsküdar Belediyesi tarafından bu yıl 27’incisi düzenlenen Uluslararası Kâtibim Festivali birbirinden renkli etkinliklerle Harem Otoparkı’nda devam ediyor.

800 çocuğa sünnet şöleni

Etkinlik kapsamında düzenlenen sünnet şöleninde Üsküdarlı 800 erkek çocuk erkekliğe ilk adımını atmanın mutluluğunu yaşadı. Üsküdar Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği Sünnet Şöleni yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Yaklaşık 800 erkek çocuğun sünnet edildiği tören renkli görüntülere sahne oldu. Palyaço, Karagöz Hacivat gibi animasyon ekiplerinin oyunlarıyla doyasıya eğlenen çocuklar erkekliğe ilk adımı atmanın mutluluğunu yaşadı. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen Harem Kâtibim Festivali’ndeki, programa katılarak çocukları mutlu gününde yalnız bırakmadı.

Törende konuşma yapan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen: “Bizler Üsküdar Belediyesi olarak her sene sünnet organizasyonu yapıyoruz. Bu sene de 800 yakın çocuğumuz sünnet ettirdik. İşte bugün de bu Kâtibim Festivali kapsamında çocuklarınızla Boğaz turu yaptınız. Allah’a dua ediyoruz ki çocuklarınız bu millete, bu ülkeye, bu topraklara ve ailesi olarak sizlere hayırlı evlat olsun İnşallah. Allah onları her türlü kazada beladan korusun. Çocuklarımız bizim dünya hayatımızın en önemli Allah’ın bize bahşettiği nimeti ve en önemli mesele de sorumluluk meselesidir. Çocuklarımız aslında birer imtihan vesilesidir. Bu imtihanı başarı ile geçmek onları iyi yetiştirmekle mümkündür. Allah yardımcınız olsun” dedi.

Serdar Tuncer ile şiir dinletisi

Sevilen şair/yazar Serdar Tuncer Üsküdar Valide Sultan Gemisi’nde sevenleriyle buluştu. Hayranları Serdar Tuncer’in şiirleriyle iki saat boyunca hem Boğaz’ın keyfini çıkardı hem de şiire doymanın sevincini yaşadı. Kâtibim Festivali’nde bir ilki yaşadığını dile getiren Tuncer, şiir ve muhabbet dolu akşam için Üsküdar Belediyesi’ne teşekkürlerini iletti.

Üsküdar’da nostalji gecesi

Usta sanatçılar Neşe Karaböcek ve Yeliz Kâtibim Festivali’nde sahne alarak Üsküdarlılara unutulmaz bir gece yaşattılar. Hayranlarıyla fotoğraf çektiren usta sanatçılar sevilen şarkılarını bu sefer Harem etkinlik alanını dolduran binlerce Üsküdarlı için seslendirdiler.

Reklamı Geç