Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

DARBE GİRİŞİMİNE KARŞI MEYDANLARDA NÖBET DEVAM EDİYOR..

15 Temmuz gecesi yaşanan

15 Temmuz gecesi yaşanan hain ve alçakça darbe girişimine karşı tüm Türkiye adeta yekvücut oldu. İktidarından muhalefetine, STK’larından işdünyasına, toplumun her bir kesimi hain kalkışmaya karşı ayakta. Meydanlarda ise ‘Demokrasi Nöbeti’ her geçen akşam daha da kalabalıklaşarak devam ediyor.

meydanlar nobeti 16Yerel Gazete okurlarına özel olarak Üsküdar’dan Ümraniye’ye, Çekmeköy’den Sultanbeyli ve Sancaktepe’ye kadar bölgemizdeki tüm ilçelerde her akşam sayıları daha da artan kalabalıkların sürdürdüğü ‘Demokrasi Nöbetleri’ni derledik. İlçe merkezlerindeki meydanlarda ve emniyet müdürlüğü önü gibi hassas noktalarda Ak Parti’lisinden, CHP’lisine, MHP’lisinden diğer siyasi düşünceden her kesimine kadar akşamları toplanan binlerce vatandaş ellerinde Türk bayrakları ile sabahlara kadar millet iradesi için sloganlar atıyor.

meydanlar nobeti 13DİRENİŞİN KALESİ KISIKLI’DA DEMOKRASİ NÖBETİ SÜRÜYOR..

Darbe girişimine karşı direnişin kalesi olan Üsküdar Kısıklı Meydanı’nda demokrasi nöbeti sürüyor. Halkın milli iradeye sahip çıkıp meydanlara inmesi sonucu püskürtülen darbe girişimine karşı vatandaşlar, coşkulu bir atmosfer içerisinde sabaha kadar nöbetine devam ediyor. Bastonuyla gelen yaşlısından, oyuncağıyla gelen çocuğuna kadar 7’den 70’e her vatandaş, iradesine sahip çıkarken, Üsküdar Belediyesi de Kısıklı Meydanı’na gelen vatandaşların, gıda ve çeşitli takviye ihtiyaçlarını karşılamak için seferber olmuş durumda.

meydanlar nobeti 12Kısıklı meydanına ulaştıktan sonra konuşmacılar için kurulan platformda bir konuşma gerçekleştiren Başkan Hilmi Türkmen, “darbeye ve darbecilere hayır diyorum. Demokrasi nöbetini sürdüren halkımızı saygı ve sevgiyle selamlıyorum” açıklamasında bulundu. Direnişin kalesi Kısıklı Meydanı’ndaki nöbete sanat camiasından da pek çok isim katıldı. Ömer Karaoğlu, Alişan, Nihat Doğan, Cengiz Kurtoğlu, Davut Güloğlu İbrahim Sadri, Fettah Can ve Mustafa Ceceli’nin de arasında bulunduğu isimler meydana gelerek milli iradeye destek verdi.

meydanlar nobeti 11Gecenin ilerleyen saatlerinde ise sahneye Cumhurbaşkanı ve Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan çıkarak demokrasi nöbetine saatlerdir devam eden büyük kalabalığa hitap etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Hiç endişeniz olmasın, ne diyoruz her zaman, biz sadece Rabb’imizin karşısında eğiliriz. Başka hiçbir yerde bize eğilmek yok. İşte 208 şehidimiz var, hepsini defnettik ama bilesiniz ki bu halka son değil, bunun devamı da olacak. Zaten biz bu yola böyle çıktık, böyle koyulduk. Ne dedik, kefenimizi giydik bu yola böyle çıktık.”

meydanlar nobeti 17Gecenin ilerleyen saatleri olmasına rağmen Erdoğan’ın konuşması halk tarafından büyük bir heyecanla takip edildi. Yine Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti: “Birbirimizi sadece Allah için seveceğiz. Makam mevkii için değil. Bu yolculuğumuzda da bir şey bizim için çok önemli; bu Rabia’yı unutmayalım. Bir, tek millet. 79 milyon tek millet, çünkü biz yaradılanı Yaradan’dan ötürü severiz. İki, tek bayrak. Ve üç, bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Bu vatan toprakları bizim. Ve şunu unutmayın, hani tarlaya imar girerse orası ne olur arsa olur. Bunun da vatan olabilmesi için neye ihtiyaç var, şehit kanına ihtiyaç var. Dört, tek devlet. Devlet içinde devlet olmaz.”

meydanlar nobeti 3ÇEKMEKÖY’DE TAŞDELEN VE ŞAHİNBEY BULUŞMA ADRESİ

Çekmeköy halkı 15 Temmuz darbe girişimine karşı ilk günden itibaren demokrasi mücadelesine devam ediyor. 15 Temmuz gecesi Türk tarihine kara bir leke olarak geçen darbe girişimi tüm yurtta olduğu gibi Çekmeköy’de de büyük bir direnişle karşılaştı. Darbe haberi alındıktan sonra sokaklara dökülen Çekmeköylüler, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve şubeleri etrafında bir araya gelerek olası bir girişim karşısında emniyet güçleriyle birlikte hareket etmek için hazır bulundular.

meydanlar nobeti 6Başkan Ahmet Poyraz; “Dua Müminin Silahıdır”

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz ve AK Parti Çekmeköy İlçe Başkanı Salih Kırıcı önderliğinde toplanan Çekmeköylüler, Mehmet Akif’in dizelerinde olduğu gibi iman dolu göğüslerini tankların ve namluların önüne siper ettiler. Taşdelen Meydanı’nda binlerce Çekmeköylüye seslenen Başkan Ahmet Poyraz “ Millete darbe yapmaya çalışanlar halkın darbesi karşısında şaşkına döndü. Geçmişte yaptıklarını yine yapacaklarını sandılar. Ama karşılarında yılmayan yıkılmayan bir direniş gördüler. Ben bugün burada ve yurdumuzun her yerinde toplanan vatandaşlarımızdan Allah razı olsun diyorum. Tanklara karşı durup şehadet şerbetini içen kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.  Reisi Cumhurumuzun önderliğinde gerektiği yerde bizler bu yolda canımız feda etmekten geri durmayacağız. Aldığımız son nefesi de bugüne kadar olduğu gibi onurumuz ve şerefimizle alacağız. Başkomutanımızdan emir gelene kadar meydanlar bizimdir” dedi.

meydanlar nobeti 8Ümraniye Milli İrade’nin Zaferi’ni kutluyor

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Türkiye tarihine kara bir leke olarak geçecek olan 15 Temmuz darbe girişimini, yaptığı bir açıklamayla kınadı. Başkan Hasan Can: “Millet iradesinin önünde kimse duramaz ve hiç kimse millet iradesini hiçe sayamaz” dedi. Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, 15 Temmuz günü gerçekleşen darbe girişimine ilişkin açıklama yaptı. Başkan Hasan Can yaptığı konuşmasında: “Aziz Türk Milleti tek bayrak, tek millet ve tek devlet olma yolunda bir kez daha tarih yazmıştır. Bazı güç odaklarının maşaları olduğu tespit edilen kişilerce ülkemiz üzerinde gerçekleştirilmek istenen darbe girişimi, Aziz Milletimizin dimdik ayakta durması, vatanına, milletine, bayrağına ve hükümetine sahip çıkması sayesinde bir kez daha başarısızlıkla sonuçlanmıştır” dedi.

meydanlar nobeti 10“Ülkemizde hainler maalesef her yere sızmış diyen” Başkan Hasan Can: “Türk Silahlı Kuvvetlerimiz içerisindeki bu hain grubun yaptığı darbe girişimi, Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısına kulak veren aziz milletimizin basireti, kahraman güvenlik güçlerimizin dik duruşu sayesinde püskürtülmüş, hainler amaçlarına ulaşamamıştır. Darbe girişiminde bulunan ve Türk askerine mal edilmeye çalışılan oyun milletimizin meydanlara inmesi, vatanına, devletine ve hükümetine sahip çıkması sonucu bozulmuş, suçlular güvenlik güçlerimizin titiz çalışma ve gayretleri ile tek tek yakalanarak adli makamlara teslim edilmiştir. Şu asla unutulmamalıdır ki, millet iradesinin önünde kimse duramaz ve hiç kimse millet iradesini hiçe sayamaz” dedi.

meydanlar nobeti 15Sancaktepe halkı 7/24 demokrasi nöbetinde

Sancaktepe halkı, Başbakan Binali Yıldırım ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ilk açıklamalarının ardından sokağa döküldü. Her akşam Samandıra Kültür Merkezi önünde bir araya gelen Sancaktepelilere hitap eden Başkan İsmail Erdem; “Değerli Sancaktepeliler yüce Türk Milleti Cuma gecesinden beri çok büyük bir iş başardı. Sizler vatanınıza, geleceğinize, çocuklarınızın geleceğine, hayatınıza sahip çıktınız. Bu ihanetin içinde olan tüm hainlere güzel memleketimizin sahipsiz olmadığını gösterdiniz. Şartlar ne olursa olsun biz ülkemiz gençlerinin geleceğine sahip çıkacağız. Milletin üzerine kurşun sıkmak gibi bugüne kadar olan darbelerde yaşanmayanları yaşatanları Allah’a havale ediyoruz. Bunu yapanlar bu devletin sınırları içinde Allah’ın izniyle cezalarını çekeceklerdir. Başkan Erdem, ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı doğrultusunda son vatan hainleri tutuklanana kadar meydanları, sokakları terk etmeyeceklerini sözlerine ekledi.

meydanlar nobeti 9Sultanbeyli Milli İradeye Sahip Çıkıyor..

Sultanbeyli kent meydanında da binlerce kişi tarafından demokrasi nöbeti tutuluyor. Sultanbeyli Kaymakamlığı, Sultanbeyli Belediye Başkanlığı, AK Parti İlçe Başkanlığı, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanlığı, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanlığı, Saadet Partisi İlçe Başkanlığı, Büyük Birlik Partisi İlçe Başkanlığı, memleket dernekleri ve diğer sivil toplum kuruluşları ortak deklarasyon yayınladı. Belediye Başkanı Hüseyin Keskin de yaptığı konuşmada darbeyi ve darbecileri sert bir dille lanetledi.

meydanlar nobeti 2Başkan Keskin, “Paralel yapının elemanları tarafından tarihimizin görmediği bir ihanete uğradık. Millet olarak devlet olarak bu uşakların oyunlarını püskürttük. Allah Milletimizden razı olsun. Dün gece hep birlikte fikirlerimizin önemi olmadan vatanımıza olan aşkımızla dim dik ayakta durarak hainlerin oyunlarını bozduk. O alçaklara en büyük cevabı siz verdiniz. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere siyasi liderlere ve sizlere ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Hep birlikte ayaktayız. Dün gece çok büyük acılarla karşılaştık. Canlarımızı yitirdik, şehitler verdik. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum” dedi.

meydanlar nobeti 5

meydanlar nobeti 7

meydanlar nobeti 14

Reklamı Geç