Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

DANIŞTAY, OYBİRLİĞİ İLE VATANDAŞI HAKLI BULDU…

Tokat’ın Turhal ilçesinde belediye

Tokat’ın Turhal ilçesinde belediye tarafından Çaylı Köyü’ne yapılmak istenen Taş Ocağı’na karşı başlatılan hukuk mücadelesinin kazanan tarafı bölge halkı oldu. İdare Mahkemesi’nin şikayetçi vatandaş lehine verdiği kararı temyize götüren Tokat Valiliği ve Turhal Belediyesi’nin itirazlarını ret eden Danıştay 6. Dairesi, oybirliği ile aldığı kararla Çaylı Köyü halkının haklı mücadelesine son noktayı koydu.  

Turhal Belediyesi tarafından Çaylı Köyü’ne yapılmak istenen Taş Ocağı’na karşı açılan davada kazanan taraf bölge halkı oldu. Kamuoyuna Eğertepe davası olarak yansıyan hukuki süreçte İdare Mahkemesi’nin şikayetçi vatandaş lehine verdiği kararı temyize götüren Tokat Valiliği ve Turhal Belediyesi hakkında son sözü Danıştay söyledi ve itirazları ret ederek doğaya sahip çıkan halkın haklılığını oybirliği ile onadı. Taş Ocağı yapılması kararına karşı direnen bölge halkı eylemleri sürecinde güvenlik görevlileri ile karşı karşıya gelmiş ve büyük tartışmalar yaşamıştı. Merkezi Sancaktepe’de faaliyet gösteren Çaylı Köyü Derneği de köyüne sahip çıkma ve doğayı koruma amacıyla bölge halkını örgütlemiş ve eylemlerde ön saflarda yer almıştı.

Gelinen süreçte önce İdare Mahkemesi’nde sonra da temyiz aşamasında Danıştay’da hukuk mücadelesinin kazanılmasının ardından gazetemize açıklamalarda bulunan Çaylı Köyü Derneği Başkanı Ahmet Baylan, “Haklı olduğumuz davamızda halkımızın örgütlü mücadelesi ve kararlı duruşu ile kazanan taraf olduk. Köyümüzün her bir vatandaşı, muhtarı ve STK temsilcisi ile dayanışma içerisinde olduk. Bu davanın kazananı köyümüzün doğası, havası, suyu, kurdu, kuşu, böceği ve halkıdır. Hak, hukuk, adalet yerini buldu” şeklinde konuştu.

Söz konusu dava sürecinde sona gelinmesinin ardından Çaylı Köyü Derneği tarafından yapılan açıklamada ise şunlar kaydedildi: “Değerli üyelerimiz, çok kıymetli Çaylı Köyü halkımız; 2022 yılında Çaylı’da yapılmak istenen taş ocağı ile ilgili idare mahkemesinde açmış olduğumuz davayı 2023 yılı Şubat ayında kazanmıştık. Daha sonra dosyayı valilik süresinden sonra etmiş, Turhal Belediyesi ise süresinde temyize götürdü. Danıştay 6. Dairesi, karara itirazları valilik süresinde yapmadığı için, belediyenin itirazını da yerinde bulmayarak kabul etmemiştir. Sonuç itibarı ile Danıştay 6. Dairesi, idare mahkemesinin kararının oybirliği halinde onaylanmasına karar vermiştir. Çaylı halkı haklı çıkmış, arazisine ve doğaya sahip çıkarak davayı kazanmıştır.

Emeği geçen Çaylı Dernek yönetim kuruluna ve Dernek Başkanımız Ahmet Baylan’a, Çaylı köyü muhtarlık azalarına ve Muhtarımız Abdullah Annaç’a, Çaylı Çevre Platformu’na ve yöneticilerine, şahsi olarak dava açan ve dava sürecinde avukatımıza destek veren Erdinç Bin beye, avukatımız Türker beye, Tokat ve Turhal STK başkanları ve temsilcilerine, Tokat ve Turhal siyasi parti il ve ilçe başkanları ve temsilcilerine, bizleri zaman yalnız bırakmayan dostlarımıza ve direnişçi ruha sahip Çaylı halkımıza teşekkür ederiz. Eğertepe bizimdir, bizim kalacak..”

Reklamı Geç