Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kenan BAYLAM

En başarılı belediye başkanları

Geçen yazımda seçim dönemi siyasi gelişmelerini kaleme almıştık. Bu yazıda ise seçimden sonra işbaşına gelen başkanların başarılı olanlarını ele alıyoruz. Kamuoyu gözüyle; başarısız oldukları iddia edilen başkanları ise yine gelecek yazılara bırakıyoruz. Yeniden aday gösterilecekler mi, yoksa yeni isimler mi aday yapılacak gibi sorular kafaları meşgul ededursun halkın gözünde yüksek performans gösteren belediye başkanları, gönül tahtlarındaki yerini aldı bile. 

Düzgün iş yapıp, halkla ilişkilerini güzel sağlayan yerel yöneticiler yol alırken; bunu başaramayanlar ise yerinde sayıyor. Bölgemizde gözlemlediğim kadarıyla her yönüyle tartışmasız tek isim hiç şüphesiz Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can…

Geçen yazımda da belirttiğim gibi; Hasan Can iki dönem üs üste seçimi en rahat kazanan belediye başkanı. Başkan Can’ın ne parti içerisindeki adaylığında en ufak bir pürüz yaşanıyor, ne de seçimlerde. 

Ümraniye, Başkan Can’la son 10 yılda büyük mesafeler kaydedip İstanbul hatta tüm Türkiye’nin sayı ilçeleri arasına girdi. Her alanda büyük kazanımlar sağlayan ilçe, dev yatırımlarla cazibe merkezi oldu. 

Başkan Hasan Can ve ekibinin ilçeye kazandırdığı onca kalıcı eser ve hizmetin halktaki karşılığı, Başbakan Erdoğan’ın deyimiyle; ‘ustalık’ dönemiyle taçlanacak gibi gözüküyor. 

Başkan Hasan Can’la Ak Parti’nin Anadolu yakasındaki en rahat ilçesi ‘Ümraniye’ diyebiliriz. Kaldı ki ana muhalefet CHP, Ümraniye’de iddialı bir aday bile çıkarmıyor iki dönemdir. Bu dönem de CHP’nin tüm ilçelerinde çekişme yaşanırken Ümraniye’de tek bir aday adayı var o da ortalıkta yok…

Gelelim Ak Parti için bir başka rahat ilçe Sultanbeyli’ye. Sultanbeyli de Başkan Hüseyin Keskin’le en sorunsuz beş yılını tamamladı diyebiliriz. Geçen dönemlere göre Başkan Hüseyin Keskin, devrim niteliğinde hizmetler gerçekleştirdi. 

Genç ve dinamik kişiliği ile halka nüfuz eden Başkan Keskin, Sultanbeyli’nin köklü sorunlarını çözdü diyebiliriz. Sultanbeyli, büyük bir değişim ve dönüşüm yaşayarak yeni bir vizyon kazandı. Bu dönem de Keskin’le yola devam edilecek gibi… Üsküdar, Ak Parti için zor seçim kazanılan bir bölgeydi. Geçmiş dönemin tortularını Başkan Mustafa Kara zor da olsa silip attı diyebiliriz. 

Üsküdar tarihsel dokusu ve coğrafi konumu ile sıkıntılı bir yerleşim noktası olmasına rağmen Başkan Mustafa Kara’nın hizmetleri oldukça başarılı… Başkan Kara’nın halkla sağladığı yakın diyalog ve ilişkiler de meyvelerini vermiş durumda. 

Anadolu yakasının yeni kurulan üç ilçesinden en başarılısı hiç şüphesiz Çekmeköy. Başkan Ahmet Poyraz’ın kıl payı farkla seçim kazandığı ilçede son 5 yıl içerisinde öyle hizmet ve yatırımlar gerçekleşti ki; Çekmeköy İstanbul’un en çekici bölgesi oldu.

Başkan Ahmet Poyraz’ın işbaşına gelirken halka dağıttığı ve ‘İyi saklayın. 5 yıl sonra bu kitapçıkta sözünü verip de yapamadığımız hizmetler olursa bize hesabını sorun” diye tembihlediği vaatler fazlasıyla yerine getirilmiş durumda.

Yapımı hızla devam eden Metro’nun da önümüzdeki yıllarda hizmete alınmasıyla Çekmeköy, Anadolu yakasının en gelişmiş ilçesi olacak. Gerçekleşen hizmet ve yatırımlarda en büyük pay sahibi olan Başkan Poyraz ve ekibinin bir dönem daha devam etmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Özetle; Ümraniye, Sultanbeyli, Üsküdar ve Çekmeköy ilçeleri Ak parti’nin yerel yönetim modelinde ve anlayışında en sıkıntısız ilçeleri. Herkese hayırlı bayramlar dilerim.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Reklamı Geç