Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“SANCAKTEPE’DE YAPTIKLARIM ATAŞEHİR’DE YAPACAKLARIMIN TEMİNATIDIR”

Geçtiğimiz hafta kutlanan 10

Geçtiğimiz hafta kutlanan 10 Ocak Gazeteciler Günü vesilesiyle bölgede görev yapan yerel basın temsilcileriyle Zübeyde Hanım Öğretmenevi’ndeki kahvaltı programında bir araya gelen Sancaktepe Belediye Başkanı ve Ak Parti Ataşehir Adayı İsmail Erdem; “Sancaktepe’de yaptığımız gibi Ataşehir’in de imar sorununu sadece 5 ayda çözerim” dedi.

Ak Parti İlçe Başkanı Av. Ahmet Özcan, Gençlik Kolları Başkanı Fatih Kayacı, Kadın Kolları Başkanı Neslihan Yurtdagül ve Tanıtım Medya Birim Başkan Yardımcısı Adem Yılmaz’ın eşlik ettiği Ak Parti Ataşehir Adayı İsmail Erdem’in yerel basın buluşmasına bölgede görev yapan çok sayıda basın mensubu katıldı. Kahvaltı programında gazetecilerin gününü kutlayan Erdem, “Vatandaşla biz yöneticiler arasında köprü vazifesi gören yerel basınımız bizim için her zaman değerli olmuştur, bundan sonra da değerli olacaktır” dedi.

Programda Ataşehir’e ilişkin projelerini anlatırken Sancaktepe’de 10 yılda yaptıkları hizmet ve yatırımları örnek gösteren İsmail Erdem; “Ataşehir’de yapacağımız hizmet ve yatırımların teminatı Sancaktepe’de yapmış olduğumuz icraatlardır” şeklinde konuştu. Sancaktepe’de göreve geldikleri zaman 3 beldenin birleşiminden oluşan, imar başta olmak üzere sorunlar yumağı bir yer devir aldıklarını kaydeden İsmail Erdem; “Özellikle Yenidoğan ve Samandıra’da imar planları mahkemece iptal edilmiş, vatandaşın kendi yerini imar edemediği bir şehirden bugün yeni İstanbul diye adlandırdığımız genç ilçe Sancaktepe’yi oluşturduk” dedi.

Sancaktepe’de % 40’la göreve seçilirken rakibinin CHP Adayı Arif Sağ olduğunu ve ikinci dönemde de oylarını 10 puan artırarak % 50 ile yeniden seçildiklerini anlatan Erdem; “Vatandaşa dokunan hizmet ve yatırımlar yaparsanız bu halk size inanır ve güvenir. Biz bunu Sancaktepe’de yaşadık, inşallah bundan sonra da Ataşehir’de yaşayıp göreceğiz. Sancaktepe’nin imar planını gece gündüz demeden çalışarak sadece 5 ayda çıkardık. Sağlıktan, eğitime, ulaşımdan alt ve üst yapıya kadar hayatın her alanında Sancaktepe’ye 10 yılda sayısız eserler kazandırdık. Sancaktepe’yi sporun merkezi yaptık. Türkiye’de en çok lisanslı sporcu barındıran İstanbul Büyükşehir’den sonra ikinci büyük kulübü Sancaktepe oldu” dedi.

Şimdi geldikleri noktada Ataşehir’i bıraktıkları yerde sorunlarıyla başbaşa bulduklarını ifade eden İsmail Erdem; “10 yıl aradan sonra döndüğümüz Ataşehir’de imar sorunu olduğu gibi duruyor. Ataşehir’in imar ve mülkiyet sorunu takip ve samimiyetle çözülür. İstanbul’daki CHP’li belediyeler arasında imar ve mülkiyet sorunu kalmayan ilçeler de var. Demek ki isteyince, yapınca oluyormuş. Ataşehir’in bazı mahallelerinde kendi içinde ufak çaplı imar planları yapılmış ve bir çok yerde de durum mahkemelik olup vatandaşın aleyhine bir şekilde askıya alınmış. Ataşehirli vatandaş kendi yeri, yurdu için imar tasarrufunda bulunamaz halde. Mustafa Kemal Mahallesi’nde örneğin hiçbir ilerleme kaydedilmemiş. Tüm bu sorunları tıpkı Sancaktepe’deki gibi sadece 5 ayda çözmek için göreve talibiz” şeklinde konuştu.

Diğer bazı projelerini de açıklayan İsmail Erdem; Erenköy Gümrük Müdürlüğü’nün taşınarak yerine 260 bin metrekare alanlık bir millet bahçesi yapacaklarını ifade etti ve yine şehrin farklı noktalarına spor kompleksi ve kültür merkezleri gibi projeleri olduğunu anlattı. Kayışdağı’na sosyal tesis projesinden de bahseden Erdem; “Ataşehir 17 mahallesine yönelik, halkımıza direkt dokunan 100’ün üzerinde projeler hazırladık ve bu projelerimizi önümüzdeki günlerde ilçe kamuoyuyla ayrıntılı şekilde paylaşacağız” dedi.

Reklamı Geç