Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kenan BAYLAM

GEÇEN 2022 VE YÜZÜNCÜ YIL 2023..

Her sene sonundaki klasik değimle, ‘acısıyla tatlısıyla bir yılı daha geride bırakıyoruz.’ Yeni yıl, herkes için farklı anlam taşır. Bazılarımız geçen yılların, bazılarımız bitmekte olan yılın bize neler kattığını ya da bizden neler götürdüğünü hesap eder..

Geçen yılın kısa bir özetini yapacak olursak; Pandemiden kurtulduk diye sevinirken 2022’nin ülkemizde ve dünyada en önemli olayı tartışmasız ekonomik kriz ve savaş oldu.. Her yeni yıl; yeni atılımlar, yeni umutlar, kısaca yenilikler yılıdır lakin yeni umutlarla girdiğimiz 2022 yılının ilk dakikalarında resmen zam yağmuru vardı..

Yüksek fiyatlar karşısında elbette bir takım tedbirler alınmaya çalışıldı lakin o vakit de fırsatçılar devreye girdi. Örneğin gıda fiyatlarında KDV indirimi aynı gün fiyatlara zam olarak yansıyınca kazançlı çıkan yine marketler oldu. 1 Temmuz’da yüzde 30’luk zamla asgari ücret 5.500 liraya çıkarıldı ise de bu da aynı şekilde eridi gitti.

Paramızın değeri düştükçe düştü çarşı-pazar ve marketlerde fiyatlar adeta yangın yerine döndü. Fiyatlara yetişemez haldeki vatandaş bugün alabildiğini yarın bulamaz oldu. Yetkililerimizin de kimi zaman geçici, kimi zaman fırsatçılar diyerek kabullendiği sarmal, 2023 yılına girdiğimiz şu günlerde hepten zıvanadan çıkmış durumda.

Ülkemizde; iptal edilen sınavlar, maden kazaları, yitirdiğimiz değerli büyüklerimiz, Düzce depremi, taciz ve şiddet olayları, şehit haberleri, Taksim patlaması ve daha nice acılar yaşanırken; hesapta olmayan Rusya-Ukrayna savaşı da dünya dengesini alt-üst etti, etmeye devam ediyor.

Geçen yıl güzel şeyler hiç mi olmadı? Elbette güzel gelişmeler de yaşadık. Ülkece ve milletçe göğsümüzü kabartan yerli otomobilimiz TOGG’un 29 Ekim’de seri üretime geçmesi hiç şüphesiz tarihi bir dönüm noktası oldu.

Şimdi yepyeni bir yıla merhaba diyoruz. Ve bu yeni yıl büyük bir seçim yılı. Hoş geldin 2023. Türkiye Cumhuriyeti’mizin kuruluşunun yüzüncü yılı, ikinci yüzyılı.. Sağlık, mutluluk, sevgi, huzur ve başarı dolu bir yıl hepimizin olsun. Umutlarla dolu yeni yılda görüşmek üzere…

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Reklamı Geç