Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

HÜSEYİN SİPAHİ VE MURAT HAZİNEDAR HAKINDA TAHLİYE KARARI..

Beşiktaş Belediyesi’ndeki rüşvet ve

Beşiktaş Belediyesi’ndeki rüşvet ve irtikap soruşturmasına ilişkin 17 sanıklı davada tutuklu olarak yargılanan eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ve Eski Taşdelen Belediye Başkanı Murat Hazinedar ile diğer 1 sanığın tahliyesine karar verildi. Davada yargılanan diğer sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verildi. Hazinedar ve diğer sanıklar hakkında yargılamanın devam edeceği belirtildi.

Beşiktaş Belediyesi’nde yapılan rüşvet ve irtikap soruşturması kapsamında eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ve 17 sanık hakkındaki dava İstanbul 31. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Tutuklu sanıklardan Hazinedar duruşmaya Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katılırken, diğer sanıklar ve avukatları duruşma salonunda hazır bulundu. Hazinedar, davanın siyasi bir kumpas olduğunu savundu. Tutuklu sanıklardan Çetin Kırışgil ve Hüseyin Avni Sipahi ile bazı tutuksuz sanıklar da savunmalarını yaptılar. İddianamede belediyede “imar konularındaki kilit isim” olduğu ileri sürülen Hüseyin Avni Sipahi, rüşvet iddialarını reddetti ve beraatını talep etti. Sipahi ayrıca, belediyede bağımsız meclis üyesi olduğunu ve o dönem başkanın danışmanlığını yaptığını belirterek, “Kimseyi zorlamadım, yönlendirmedim ve öyle bir sorumluluğum, yetkim, kastım da yoktur” dedi ve tahliye talebinde bulundu. Eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ile birlikte 2 sanığın yurt dışına çıkış yasağı konularak tahliyelerine karar verildi.

İstanbul 31. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşma, dört gün sürdü. Duruşmaya 5 aydır tutuklu olan Murat Hazinedar Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katılırken, tutuklu sanıklar Çetin Kırışgil ve Hüseyin Avni Sipahi ile bazı tutuksuz sanıklar ve taraf avukatları salonda hazır bulundu. Duruşmalarda tüm sanıkların ve bazı şikayetçilerin ifadeleri alındı. Duruşma savcısı, sanıkların tutuklu kaldıkları süre, suçun vasfı ve mahiyeti ve delil durumuna göre sanıkların gerekli tedbirlerle tahliyelerine karar verilmesini talep etti. Mütalaa sonrası söz verilen sanıklardan Murat Hazinedar, “Ortada rüşvet veren yok, alan yok. Savcının bahsettiği asıl belge yok. Suç uyduruldu. Benim uzaklaştırılmama neden olan dosyalardan aldığım takipsizlik kararları dosyaya avukatım aracılığıyla sunulacaktır” diyerek tahliyesini talep etti. Daha sonra tutuklu sanıkların avukatları tahliye talebinde bulundular. Mahkeme heyeti sanıklar Murat Hazinedar, Hüseyin Avni Sipahi ve Çetin Kırışgil hakkında yurt dışına çıkış yasağı koyarak tahliyelerine karar verdi. Duruşma 18 Ekim’e ertelendi.

Reklamı Geç