Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İÇME SUYU, KÖY MEYDANI, SAĞLIK OCAĞI, YOL, KANAL VE DAHA NİCE İŞLER…

İstanbul gibi yoğun bir

İstanbul gibi yoğun bir metropol kentte Çekmeköy’ün mis gibi kirazıyla meşhur, buram buram tarih ve doğa kokan muhteşem bölgesi Reşadiye, her geçen gün gelişip güzelleşmeye devam ediyor.

YEREL GAZETE ÖZEL HABER/ Göreve gelişinin ardından 2. yılını dolduran Reşadiye’nin genç ve dinamik muhtarı Erkan Akyılmaz ile hizmet ve yatırımları değerlendirdik. www.yerelgazete.com.tr ye sıcak ve samimi açıklamalarda bulunan Muhtar Akyılmaz, pandemiye rağmen az zamanda çok işler yaptıklarını anlattı. 12 çeşmesinden 24 saat temiz ve sağlıklı içme suyu akan pınarlarından, yapımı tamamlanmak üzere olan köy meydanına, yenilenen kanalizasyon hatlarından, yol çalışmaları, sokak aydınlatmaları ve temeli atıldıktan sonra inşası hızla süren sağlık ocağına kadar birçok hizmet son iki yıla sığdırılmış. Muhtar Erkan Akyılmaz’ın gerek yerel yönetimler, gerekse diğer idari kurum ve kuruluşlarla yaptığı girişimler neticesinde bölgesine kazandırdığı daha nice hizmet ve yatırımlar var.

Yerel Gazete olarak, hepsini tek tek konuşuyoruz ve köyde gezerek yerinde incelemelerde bulunuyoruz. 2 yıl öncesine kadar akmayan çeşmeler, onlarca kilometre uzaktaki ormanlardan Muhtar Akyılmaz’ın gayretleri ve insanların dişiyle, tırnağıyla kazıya kazıya döşediği hatlar sayesinde şimdi 24 saat pırıl pırıl sularını akıtıyor. 12 çeşme gece-gündüz açık ve taa Kartal’dan Pendik’ten, Sancaktepe’den binlerce vatandaş arabalarıyla gelip temiz ve sağlıklı içme suyu alıyor. Muhtar Akyılmaz, “Bütün köy halkımızla, analarımızla, çocuklarımızla kazma kürek çalıştık. Toprakları dişimizle tırnağımızla kazıya kazıya bu hatları döşeyerek sağlıklı içme suyunu köyümüze yeniden ulaştırdık. Çeşmelere önce şifreleme sistemi taktırdık sonra baktık su o kadar bol ki içmeyle, götürmeyle bitmiyor. Biz de sadece Reşadiye halkımız değil bütün İstanbul halkı yararlansın diye herkese açık tuttuk. Bu çeşmelerden su alan her bir vatandaşımızın tek bir duası bize yetiyor” diyor.

Göreve gelirken en büyük hayali olan köy medyanı projesinin tamamlanma aşamasında olmasını heyecanla anlatan Muhtar Akyılmaz, “Reşadiye halkımızın ortak bir alanda toplanabileceği, çeşitli etkinliklerin yapılacağı, içerisinde çocuk parkı ve dinlenme alanlarının yer alacağı bu meydan köyümüzün merkezi simgesi olacak. Peyzajı ve tüm düzenlemeleri ile harika bir alan oldu. Bu meydanda sinevizyon gösterileri ile çocuklarımız unutulmaz akşamlar yaşayacak” diyor.

Geçtiğimiz günlerde temeli atıldıktan sonra inşası hızla devam eden sağlık ocağını anlatan Akyılmaz, “Burası üzerinde metruk bir binanın yer aldığı alandı. Şimdi köyümüze tam teşekküllü bir sağlık ocağı olacak. Vatandaşlarımızın en ufak bir sağlık hizmeti için ilçe merkezine gitmesine gerek kalmayacak” şeklinde konuşuyor.

Gerek Çekmeköy Belediyesi, gerekse İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile son derece yakın ilişkiler içerisinde olduklarını anlatan Muhtar Akyılmaz, “Bütün belediye yetkililerimizden ve çalışanlarından Allah razı olsun. Bir dediğimizi iki etmiyorlar. Hem ilçe hem de büyükşehir belediyelerimize köy halkımız adına teşekkür ediyorum. Reşadiye kırsalda kalan bir bölge. Haliyle altyapıdan çevre düzenlemelerine, ulaşımdan diğer birçok hizmete kadar sık ihtiyaçları olan bir yer. Halkımız doğal olarak her isteğini direk bize iletiyor. Biz de tabi ki yerel yöneticilerimize talepte bulunuyoruz. Vatandaşımızın daha rahat bir yaşam sürmesi için gerekli hizmet ve yatırımların zamanında yerine getirildiğini görmek ve buna aracı olmak mutluluk verici” diyor.

Muhtar Akyılmaz, aynı şekilde İSKİ, Orman İşletmesi, elektrik idaresi, güvenlik güçleri ve diğer birçok kurumla da sürekli temas halinde olduklarını ifade ederek, şunları söyledi; “Reşadiyemiz İstanbul genelinde bakıldığı zaman kırsal bölge olmasına rağmen suç oranlarının en düşük olduğu, güvenliğin en yüksek olduğu bir yer olarak kayıtlara geçiyor. Bunda gerek güvenlik güçlerimizin gerekse duyarlı ve bilinçli vatandaşlarımızın çok büyük katkısı var. Sokak aydınlatmalarımızı büyük oranda yeniledik ve daha ışıl ışıl bir mahalle oluşmasına vesile olduk. Yine orman müdürlüğümüzle sürekli istişare içerisindeyiz. Ormanlarımızın koruması ve yeşil doğanın gelecek nesillere daha sağlıklı olarak aktarılması için hepimiz işbirliği halindeyiz. Reşadiye her geçen gün gelişip güzelleşiyor, bizlerin bu çabaları ile daha da güzelleşecek.”

Reşadiye’de insani ve komşuluk ilişkilerinin çok daha yoğun, çok daha sıcak olduğunu kaydeden Muhtar Erkan Akyılmaz, “Reşadiyemiz anlatılmaz, yaşanır. Koca metropol kentin ortasında her yönüyle muhteşem bir köy Reşadiye. Reşadiye, bugünün ve geleceğin en güzel yaşam alanı olmaya devam edecek. Meşhur kirazımız özellikle Mayıs ve Haziran aylarında ziyaretçilerini cezbediyor. Kiraz festivali projemizi pandemiden dolayı yapamıyoruz en büyük dileğimiz bu festivalimizi yeniden yapacağımız sağlıklı günlere bir an evvel kavuşmak” diyor.

Reşadiye bölgesinin sokak hayvanlarının yoğun olduğu bir bölge olduğunu ifade eden Muhtar Akyılmaz: “Soğuk kış günlerinde bu sokak hayvanlarımızı unutmadık. Duyarlı vatandaşlarımızın da destek ve katkılarıyla bölgemizde yoğun bulunan sokak hayvanlarımıza sahip çıkmaya çalıştık. Yine geçtiğimiz günlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bir hizmeti olan VETBÜS ekibine de bölgemizdeki sokak hayvanlarına yönelik hizmetleri için teşekkür ediyorum.”

Özellikle pandemi sürecinde herkesin maddi, manevi zor zamanlar geçirdiği günlerde köyde sayısız yardımlar yapılmasına vesile olduklarını ifade eden Muhtar Akyılmaz, “Bir elin verdiğini öteki elin görmeyeceği inancıyla, yaptığımız tüm bu yardık ve destekleri ne sosyal medya üzerinde ne de sizler aracılığı ile anlatmaya gerek bile duymuyoruz” diyerek örnek bir cevap veriyor. Sosyal ve kültürel hizmetlere yönelik çalışmalara da büyük önem verdiklerini kaydeden Akyılmaz, özellikle çocuklara yönelik şenlik türü etkinlikler hususunda çalışmalar yaptıklarını pandemi sürecinin sonlanmasıyla bu yöndeki çalışmalarına daha çok önem vereceklerini sözlerine ekledi.

Reklamı Geç