Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İş kazalarında çocuk ölümlerine hayır!

“MESEM’e hayır!” diyerek iş kazalarındaki çocuk ölümlerine dikkat çeken Cumhuriyet

“MESEM’e hayır!” diyerek iş kazalarındaki çocuk ölümlerine dikkat çeken Cumhuriyet Halk Partisi Çekmeköy Gençlik Kolları, Madenler Meydanı’nda yaptığı basın açıklaması ile yaşananları protesto etti.

Çocuk işçilere dikkat çeken Cumhuriyet Halk Partisi Çekmeköy Gençlik Kolları, iş kazalarında yaşanan ölümlere ve uygulanan MESEM projesine hayır dedi. CHP İlçe Başkanı Haydar Arslan Belediye Başkan Yardımcısı Fevzi Varlı, meclis üyeleri ve partililerin destek verdiği Madenler Meydanı’ndaki basın açıklamasında Gençlik Kolu Başkanı Ali Karataş, “Çocukların yaşam hakkı devletin sorumluluğundadır” diyerek şunları kaydetti:

“Hiçbir çocuk, ihmalin, denetimsizliğin ve güvencesizliğin içine itilmemelidir. Devlet, çocukların çalıştırıldığı değil; eğitim aldığı, güvende olduğu ve geleceğe umutla baktığı bir düzeni sağlamakla yükümlüdür. Bu sorumluluğun eksiksiz ve etkin biçimde yerine getirilmesi için sesimizi yükselttik.

Çocukları ucuz iş gücü olarak gören, yaşam haklarını riske atan uygulamalara karşı sessiz kalmadık. Çocukların geleceği için bugün basın açıklamamızı gerçekleştirdik. Bir kez daha altını çiziyoruz: Çocuk işçiliğine, ihmale ve denetimsizliğe karşı mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Çocukların haklarını savunmaktan, onların yanında olmaktan asla vazgeçmeyeceğiz.”

Reklamı Geç