Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI ÇELEBİ’DEN AÇIK VE NET..

Tarihimizin en önemli dönüm

Tarihimizin en önemli dönüm noktalarından birini yaşayacağımız 2023 seçimlerine adım adım yaklaşırken, bölgemizin en erken çıkan İYİ Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı Ahmet Çelebi, sahada fark yaratan çalışmalara imza atmaya devam ediyor. Partisinin ilçe teşkilatları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri kanaat önderleri ve 7’den 70’e her kesimden vatandaşlarla sıkı temasta olan Çelebi, günümüz memleket sorunları ve İYİ Parti iktidarında gerçekleştirilecek çözümleri kapı kapı gezerek herkese anlatıyor.

Her türlü toplumsal baskı, yıldırma, sindirme ve kısıtlama girişimlerine rağmen cesurca sahada olduğunu ifade eden İYİ Parti Aday Adayı Ahmet Çelebi,Partimin bir oy daha fazla alması için, rozetim yakamda çalışıyorum. Dernekler, sivil toplum kuruluşları ve işyeri ziyaretleri yaparak İYİ Parti’yi anlatıyorum. Anadolu yakasında fark yaratacak bir aday profilinde bulunuyorum. 50 yıldır Üsküdarlı, Ümraniyeli, Çekmeköylü, Sancaktepeliyim. Milletimin kaderine etki etmek istiyorum” şeklindeki sözlerle açık ve net konuştu. www.yerelgazete.com.tr olarak, Üsküdar Bağlarbaşı Newmekan Kültür Merkezi kütüphanesinde kitap tadında gerçekleştirdiğimiz röportajda; aday adaylığı, saha çalışmaları ve gündemdeki güncel konulara ilişkin konuştuğumuz Çelebi, sıcak ve samimi açıklamalarda bulundu. Çelebi, şunları kaydetti:

Yerel Gazete: Neden siyaset?

İYİ Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı Ahmet Çelebi: İnsanlığın var olduğu günden bu yana ve birden fazla insanın beraber yaşama ihtiyacı hissetmesi nedeniyle, bazı materyallerin ortak kullanılması ihtiyacı, paylaşma, güvenlik vs. nedenlerle yöneticiye ihtiyaç doğmuştur. İnsanların çok daha yoğun olarak bir arada yaşama ihtiyaçları oluştuğunda ise, kurumsal yöneticilik ve yönetici sınıf doğmuştur. Klanlar, derebeyleri, krallar, imparatorlar, firavunlar, hanlar, peygamberler ve halifeler, hep toplumun yönetilme ihtiyacından doğmuştur.

Günümüz dünyasında ise, demokrasi veya otokrasiyle bazı ailelerin tahakkümündeki idareler hüküm sürmektedir. Her koşulda ve yönetim sisteminde, işlerin kolay yapılması ve insanların en fazla fayda elde ederek yaşaması için devletleri yönetecek ve toplumları geleceğe taşıyacak bugünün ve geleceğin sorunlarını çözmek üzere hareket edecek ve insanlığa toptan hizmet edecek kişilere ihtiyaç doğmaktadır. Neden siyaset sorusuna cevap olarak, Türkiye’nin olması gereken rotadan çıkması nedeniyle, devlet aygıtımızdaki ve milletimizdeki sıkışmışlığı çözecek, toplumda karşılık bulan fikir ve siyaset geliştirme yeteneğine sahip karakterlerin ve kişilerin varlığına olan ihtiyaç olarak verilebilir.

Yerel Gazete: Hangi kulvarda siyaset?

Mv. Aday Adayı Çelebi: Yeryüzünde, son 250 yıl içinde, farklı felsefe ve farklı yönetim hedefleri olan düşünürlerin öngörmesi ile ve savaşlarda milyonlarca insanın ölmesi pahasına, imparatorluklar dönemi sonrasında, yeni ve insanı farklı konumlandıran yönetim biçimleri ortaya koyulmuştur. Bu dönemde ortaya çıkan Ulus devlet yapılanmalarının, önce başka milletlere, sonra da kendi içerisinde sınıflaşarak çoğu zaman birbirlerine haksızlık ettiği bir dünya düzeni oluşmuş ve insanlık bu şekilde 2023’e kadar gelmiştir.

6-7 bin yıllık yazılı tarihi olan Türk Milleti ise geçmişten bugüne onlarca devlet kurmuş, kültürün yeryüzüne ekeni olmuştur. Çin denizinden, Batı Avrupa ve İngiltere’ye, Sibirya’dan Afrika içlerine kadar medeniyetler kurmuştur. İnsanlığın gelişiminde en başat rolü, Türk Milleti sergilemiştir. Son yüzyıl öncesi ise, Batı’nın kazananları karşısında, lekeli toplum haline dönüştürülmek istenmiştir. Ve milyonlarca insanı ile topraklarının çoğunu kaybetmiştir.

1900’lü yılların başında yok edilmek istenen Türk Milletinin kötü kaderini değiştirecek fikir ve eylem gücü, yine milletin ordusundan çıkmıştır. Önce İttihat ve Terakki tüm imparatorluğu kurtarmak istemiş ancak başarılı olamamıştır. Sonrasında ise 19 Mayıs 1919 tarihinde, dahi ve Türk Milliyetçisi şehit Mustafa Kemal ortaya çıkarak yeni bir siyaset ve yönetim sistemini yani Cumhuriyeti kurmuştur. İşte biz Türk Milliyetçileri, Atatürk’ün kurduğu düzen, akamete uğrama ve hatta yok olma tehlikesi içerisindeyken, Cumhuriyete sahip çıkma ve Atatürk kararlılığında ortaya çıkmış vatanseverleriz. Toplumun tüm kesimlerini ikna edecek ve milletimizin tamamını müreffeh yaşama kavuşturma kararlılığı içerisinde Atatürkçü bir siyaset kulvarındayız.

Yerel Gazete: Atatürkçü siyaset ne demektir?

Mv. Aday Adayı Çelebi: Atatürkçülük, Türk Milletinin tamamının sorunlarını çözmek üzere siyaset üreten vatanseverlik demektir.

Atatürkçü siyaset, merkezine milletin tamamını koyan ve milliyetçiliğin merkezine ortak kültürü koyan anlayıştır. Atatürk, 100 yıl önce, Türk Devriminin öznesi olarak, Türk Köylüsünü üretim sisteminin merkezine koymuş idi. O, şehit edildikten sonra gelen siyasetçilerin yetersizliğine rağmen, öngördüğü sistem, 100 yıldır yıkılamamıştır. Şimdi ise, Türk Milletinin, Atatürk sonrası Türkiye’nin, yarım kalan müreffeh medeniyet projesini harekete geçirme dönemi başlamak zorundadır. Ancak Türkiye’de sadece İYİ Parti bu donanıma sahiptir. İYİ Parti, Cumhuriyeti takviye ederek, Üreten Türk Gençlik Devrimini başarmak zorundadır. Türk Milleti, kendisini millet yapan ortak vatan, ortak kültür, ortak keder, ortak sevinç ve binlerce yıllık akrabalıklarının verdiği yakınlık ile Türk Milleti olmayı hak etmiş, muhteşem bir millettir. Bu bağlamda, Atatürkçü siyaset, amaçta, gayede yaşama konforunu en ileriye taşımada, iş birliği ve eylem yapmak olarak tanımlanabilir.

İyi parti olarak, Türk Milliyetçisi ve vatansever kadrolar ile bunu başaracağız.

Yerel Gazete: Türkiye’nin sorunları nelerdir?

Mv. Aday Adayı Çelebi: Ülkemizde, eğitim, güvenlik, göç, üretim, istihdam, uluslararası sistemde hak ettiği yeri alamama, tabii ve yeraltı kaynaklarını koruyamama, trafik, ulaşım, bürokrasi, sağlık, gençliğin üretime katkısı, sınır güvenliği, adalet ve yargı, basın ve fikir hürriyeti temellerinde ve bu saydıklarımızın dışında yüzlerce sorunu vardır.

Yerel Gazete: Türkiye’nin sorunları nasıl çözülür?

Mv. Aday Adayı Çelebi: Türkiye’nin sorunlarını büyük parçalar halinde klişeleşmiş sorunlar olarak görürsek, sorunların çözümü zor hale geliyor. Oysa ki, sorunları birey temelli ele alırsak, çözmemiz daha da kolay hale gelir.

Toptancı bir yaklaşım, var olan sorunlarımızı daha da derinleştirir. Bireyin haklarını ve isteklerini tespit etme ve çözme hedefi güdersek, çok ileri huzur, refah ve yaşama konforu ortaya çıkarabiliriz.  Şöyle ki, Türk’ün, Kürt’ün, Alevi’nin, Sünni’nin vs. sorunu değil her bir aidiyete ait kişiler temelinde, eğitim, sağlık, istihdam güvenlik, sağlık ve en temel olarak ÜRETİME katkı sorunlarını çözerek, büyük Türkiye’nin oluşumuna katkı sağlarız. Yani VATANSEVERLİK Temel norm olmalıdır.

Yerel Gazete: Siyasette kendinizi nasıl konumlandırıyorsunuz?

Mv. Aday Adayı Çelebi: Öncelikle, Edirne’deki kelebeğin kanadı zedelense, Hakkari’deki karıncanın ayağı incinse, bu durumdan kalbinin derinliklerine hüzün dolan birisiyim.

Binlerce yılda oluşan, Doğu Avrupa, Batı Asya ve toplamda ANADOLU kültürü ile dolu dolu bir kültüre sahibim ve bu doğrultuda ileri medeniyet hedefli bir yaşama amacı güdüyorum. Kültürümüzün de verdiği ruh ile ezilmeye, köleleşmeye ve 2.sınıf olmaya karşı bir duruşa sahibim. Batılı Galip devletlerin, Versay anlaşması ile mahkum ettiği, LEKELİ toplum yakıştırmasını ASLA  kabul etmiyorum. Bu duruş ve düşünüş ile KENDİMİ, Milletini ileri milletler içinde olma noktasına taşımak isteyen bir siyasal yolun, iktisat, hukuk ve inşa ekibinde görme hakkına sahibim…

Yerel Gazete: Size göre İYİ Parti’nin seçmendeki karşılığı nedir?

Mv. Aday Adayı Çelebi: İYİ Parti, Türk seçmenini iyi tahlil eden ve bu tahlil ile siyaset sahnesine çıkan cesur insanların kurduğu, Türkiye’nin sıkışmış olduğu iç ve dış sorunlarından kurtaracak siyasal partidir.

Kuruluş yaşı genç olmakla beraber,  sorunları çözme yeteneği ve tarihin başlarından bugüne ve gelecek bin yıla damgasını vuracak düşünsel, tarihsel, sosyolojik, ekonomik, kültürel ve iktisadi gelişmeleri sağlayacak insan sermayesine sahiptir.

İYİ Parti, Türkiye’nin sorunlarının, cumhuriyet, demokrasi, adalet, hukukun üstünlüğü ve laik demokratik bir yapı ile çözeceğini düşünen ve siyasetinin merkezine  85 milyon insanı koyan, bir Atatürkçü siyaset anlayışına sahiptir..

İYİ Parti liderliği ve genel başkan ile genel idare kurulu, birikimlerini topluma aktarmaya çalışıyor. İYİ Parti,  hem ilçe teşkilatları, hem de büyük bir gönüllü ordusuna sahip tek partidir. Partimiz, doğru büyüme ve ülke sorunlarını çözmeye odaklı siyasetlerini vatandaşa anlatıyor. Vatandaş, ülkenin sıkışmış siyasal durumuna çözüm adresinin İYİ Parti olduğunu kabullendi ve desteklemeye devam ediyor. İYİ Parti, bugün itibariyle, 37 yıllık tecrübe ile söylüyorum, % 25 bandını geçmiştir.

Yerel Gazete: Türkiye’yi dünyanın neresinde görüyorsunuz?

Mv. Aday Adayı Çelebi:Türkiye, Osmanlı döneminde, endüstri devrimin kaçırmış ve başkente bile sokulmayan, sadece askerlik yaptırılarak 150 yıl boyunca, Balkanlar, Doğu Avrupa, Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Kafkaslar ile Karadeniz havzasında savaşan, erkek nüfusu eritilen Türk Milletinin devletidir.

Ne yazık ki, Türkiye; Avrupa ve Rusya’nın hasta adamı ve Avrupa’nın, doğu sorunu olarak gördüğü, devlet yönetimi, rum, ermeni, yahudi topluluklara bırakılmış Osmanlı sonrası ise, kendi insan kaynakları ile bağımsızlık, hürriyet, medeni ve ileri millet olma amacı güder hale gelebilmiştir. Laik, Demokratik, Hukukun üstün olduğu, sosyal bir devlet amacı ile dünyada yer bulmuştur. Son 20 yılda gelinen noktada ise, ABD, İngiltere, Rusya, Batı ve Çin ile rekabete edemeyen, Osmanlı’nın kaybettiği Ortadoğu’da, kendisini arkadan vuran milletler ve tarihsel olarak çok az bağ kurabildiğimiz Afrika ile zaman kaybeden bir anlayış söz konusudur. Bu rekabet ancak, ileri endüstri, ileri akademik çalışmalar, tarımsal üretim ile ülkeyi daha ileri bir noktaya taşınmakla mümkündür. Örneğin Genç Cumhuriyetimiz, bu anlayış ile 1927’de uçak yapmıştı. Nasıl? Tüm kurumlarıyla, Cumhuriyet ile.

Türkiye, ne yazık ki, 2.sınıf bir ülke konumunda, dünyada.

Türk vatanseverler, Türkiye’yi, 85 milyon vatandaşı ile 1.sınıf bir dünya ligine taşıyabilir.

Yerel Gazete: Adaylık süreciniz nasıl gidiyor?

Mv. Aday Adayı Çelebi: 1. Bölge milletvekili aday adayı olarak, öncelikle, 14 ilçemizde teşkilatlarımız ile iç içeyim. Mecliste, bana güvenmelerini ve milletimizin sorunlarının çözümünde, en başat rolü yerine getireceğimin anlaşılması için görüşme, anlatma, ziyaret ve istişarelerde bulunuyorum.

Diğer taraftan, sanki adaymışım gibi ve iyi parti üyesi olmamın gereği olarak, tüm seçmen kesimlerine ve teker teker her konuştuğum insana, İYİ Parti politikalarını anlatıyorum.

Partimin bir oy daha fazla alması için, rozetim yakamda çalışıyorum.

Cesurca sahadayım…

Dernekler, sivil toplum kuruluşları ve işyeri ziyaretleri yaparak İYİ Parti’yi anlatıyorum.

Anadolu yakasında fark yaratacak bir aday profilinde bulunuyorum.

50 yıldır Üsküdarlı, Ümraniyeli, Çekmeköylü, Sancaktepeliyim.

Üsküdar- Sultanbeyli hattı ilçeleri ile Ataşehir ve Beykoz ilçelerinde, bilinen tanınan birisiyim. Tüm Anadolu yakasında hızlı bir şekilde, seçmen ile içiçe olabilecek bir sosyolojiye sahibim.

Kendisini nasıl konumlandırır ise konumlandırsın, her seçmenin oyunu alabilirim. Bu konuda en aksi seçmeni dahi ikna ederim. İYİ Parti’nin iktidarı için bir oyun bile peşine düşerim.

Çünkü, ben ülkemde yaşayan her ferdin, vatanseverliğine inanıyorum.

Her vatanseverin, hukukun üstünlüğü içerisinde, birbirine saygılı olacağına inanıyorum. Ve her insanımızın, ülkenin bütünlüğü, huzuru içerisinde, müreffeh bir amaç güderek, en iyi yaşama konforunu istediğini düşünüyorum. Öyle ise, benim adaylık sürecinde kendimi konumlandırmam daha kolay hale geliyor.

Ben, partimin ve teşkilatlarımızın bana uygun gördüğü her noktada, milletimin her ferdine yakın olmaya ve milletimin sorunlarını çözmeye namzetim.

Ve en iyi olmak için çabalıyorum.

Gerisi kaderdir.

Ve ben, milletimin kaderine etki etmek istiyorum.

Reklamı Geç