Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

KAVGA YOK, GÜRÜLTÜ YOK, TARTIŞMA YOK SADECE ATIŞMA VAR…

Meclis toplantılarını genellikle bol

Meclis toplantılarını genellikle bol tartışmalı ve gergin bir havada gerçekleştiren Ümraniye Belediye Meclisi, Temmuz ayı ilk birleşiminde son derece sakin bir oturuma imza attı.

Ümraniye Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı ilk oturumunda 1 tane ek gündem maddesi hariç tüm gündem maddeleri ilgili komisyonlara oybirliği ile sevk edilirken Madımak’tan Başbağlar’a tarihte bu ay yaşanan acı olaylar iktidarından muhalefetine tüm meclis üyeleri tarafından lanetlendi. CHP Meclis Üyesi Cevdet Yılmaz, tarihte yaşanan Madımak ve Başbağlar katliamlarında hayatlarını kaybeden vatandaşlarımızı andı ve acı olayları lanetledi. CHP’li Yılmaz geçtiğimiz ay İzmir’de yaşanan ve bir kişinin hayatını kaybetmesi ile sonuçlanan HDP’ye yönelik saldırıyı da kınarken, İYİ Parti’li Tolga Can da 4 Temmuz’da Kuzey Irak’ta yaşanan askerlerimizin başına çuval geçirilmesi olayını hatırlatarak yaşananlara yol verenlerden hesap sorulmadığını kaydetti.

Ak Parti’li Meclis Üyesi Ayşe Yanık’ın pandemi sürecini anlatan konuşmasında aşı çalışmalarına değinirken CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun attığı twit üzerinden eleştirilerde bulunması, CHP Grup Başkanvekil Ali Kılıç tarafından, “O halde bizim de çıkıp iki maske dağıtamadığınızı söylememiz lazım” şeklindeki sözleri ile karşılık buldu. 15 Temmuz hain darbe kalkışmasının da lanetlendiği meclis oturumunda karşılıklı tüm atışmalara rağmen sert tartışmalar ve gergin anlar bu kez yaşanmadı.

Meclis üyelerinin gündem dışı konuşmalarından sonra gruplar adına söz alan CHP Grup Başkanvekili Ali Kılıç, tarihte Temmuz ayının bir çok acı olayı barındırdığını ifade ederek hepsini şiddetle kınadıklarını söyledi. Ülkemizde pandemi sürecinin iyi yönetilemediğini ifade eden CHP’li Kılıç, “Avrupa aşı olan vatandaşına para ödülü bile veriyor. Hatta İngiltere’deki yakınlarımdan bizzat aldığım bilgilere göre 500 paund veriliyormuş” şeklinde konuştu. Çiftlikbank olayının baş faili Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın’ın ülkeye getirilmesini de hatırlatan Kılıç, “Ülkemizde güzel şeyler de olmuyor değil tabi birilerine gözdağı değilse. İnşallah 128 milyar doların da akıbetini ortaya çıkartırız” dedi. İBB’den alınarak Turizm Bakanlığı’na verilen Galata Kulesi’nde 30 liralık ücretin 100 liraya çıkarıldığını söyleyen Kılıç, “Bir yandan şehir hastanesi yapmakla övüneceksiniz ama öbür yandan bu hastaneleri Danimarkalılara satacaksınız. Güzelim ülkemin hali perişan. Aya gidiyoruz ama ayın sonunu getiremiyoruz” şeklindeki sözlerle iktidara yönelik eleştirilerde bulundu.

Eleştirilere yanıt veren Ak Parti Grup Başkanvekili Muharrem Balık, Galata Kulesi ücretinin artırılmasına karşılık gösterdiği müzekart ile 18 yaş altı ve 60 yaş üstü vatandaşların müzelere ücretsiz giriş yapma hakkı tanındığını ifade etti. Şehir hastanelerinin Danimarkalılara satıldığı haberlerinin yalan olduğunu söyleyen Balık, “Hizmet alım işi diye bir durum var ortada hastane satışı diye bir durum söz konusu değil” dedi. Temmuz ayında yaşanan acı olayları ve özellikle 1993 yılında Madımak’ta ve Başbağlar’da yaşanan katliamları lanetleyen Balık, “Hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımızı rahmetle anıyoruz. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyenlere fırsat vermesin” dedi. 15 Temmuz hain darbe girişimine geniş yer ayıran Balık, “Milletler tarihlerinde gösterdikleri fedakarlıklarla büyürler. Bizim milletimiz de her dönem gösterdiği azim ve cesaretle her zorluğun üstesinden gelmesini bilmiştir. Milletimizin cesareti ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın feraseti ile hainler emellerine ulaşamamıştır. Küresel güçler ve onun maşası hain FETÖ terör örgütü bu milletin asla boyun eğmediğini bir kez daha görmüştür” şeklinde konuştu.

Meclis oturumunda geçtiğimiz aylarda Covid nedeniyle hayatını kaybeden Ak Parti’li Meclis Üyesi Birol Hayal’in yerine yedek sıradan meclis üyesi olan Hasan Eren Demir de hem kendini tanıttı hem de rahmetli meclis üyesi Birol Hayal’i andı.

Reklamı Geç