Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

MADENLER’DEN DOĞA PARK’A BÜYÜK FENER ALAYI..

Cumhuriyet’imizin 99. yıldönümü kutlamaları

Cumhuriyet’imizin 99. yıldönümü kutlamaları kapsamında CHP Çekmeköy İlçe Başkanlığı  tarafından Madenler’den Doğa Park’a büyük fener alayı yürüyüşü düzenlendi. Yüzlerce metrelik Türk bayrağı ve Atatürk resimleri omuzlarda taşındı. İlçe Başkanı Hüseyin Kızıldaş, “Seneye çok daha büyük kutlamalar yapacağız” diyerek 2023 mesajı verdi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’mızın 99. yılı yurdun dört bir yanında büyük coşku ve heyecanla kutlandı. Çekmeköy Şahinbey Caddesi üzerinde Cumhuriyet Halk Partisi ilçe başkanlığı tarafından düzenlenen fener alayı yürüyüşü de görkemli bir geçide sahne oldu. Yüzlerce metre uzunluğundaki Atatürk resmi ve Türk bayrağı omuzlarda taşındı. İlçe Başkanı Hüseyin Kızıldaş, ilçe yöneticileri, meclis üyeleri ve partililer Madenler Meydanı’ndan Doğa Park’a kadar ellerinde meşaleler ile yürüdüler. Cadde esnafa ve Çekmeköylü vatandaşlar özellikle de çocuklar ellerinde bayraklarla yürüyüşe destek verdi. ‘Mustafa Kemal’en askerleriyiz sloganları ile yürüyen kalabalığa Doğa Park önünde seslenen CHP İlçe Başkanı Hüseyin Kızıldaş, “Yeniden demokrasi ile taçlandıracağımız Cumhuriyeti’mizin 100. yılını bütün yurtta çok daha büyük coşkuyla kutlayacağız” diyerek 2023 seçimlerinde kazanacaklarının mesajını verdi.

CHP İlçe Başkanı Kızıldaş, şunları kaydetti: “Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının büyük kahramanlıkları sonucunda kurulan Cumhuriyeti’in 99. yıldönümü coşkusunu hep birlikte yaşıyoruz. Yasalar önünde eşitlik, seçme ve seçilme hakkı olan bireylerin her konuda kendi kararlarını verebilmesinin adıdır Cumhuriyet. Kadının özgürlüğü çocuğun istikbalidir Cumhuriyet. Bir köy çocuğunun cumhurbaşkanı olabilmesinin adıdır Cumhuriyet. Bilhassa kimsesizlerin kimsesidir Cumhuriyet. Cumhuriyetin adaletinden ve demokrasiden ayrıldığımız zaman her an karanlığın ülkemizin kapatması anlamına gelecektir.

Mustafa Kemal Atatürk o günün imkanlarını kendi saltanatı için kullansaydı bugün kutlayacağımız ne milli bayramlarımız ne de özgürlüğümüz olurdu. Önce ben değil, biz diyerek Cumhuriyeti yücelteceğiz. Korkmadan Mustafa Kemal Atatürk’ün yoldaşlarına yakışır şekilde mücadele edeceğiz. Cumhuriyet Bayramımız yüzyıllar boyunca coşkuyla, umutla, heyecanla ve aşkla kutlanacaktır. ‘Bu bir reklam arasıdır’ diyenlere inat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşayacaktır. Cumhuriyet Bayramı’mız kutlu olsun. Partimizin genel başkanları üç büyük devrim gerçekleştirdiler.

İlk genel başkanımız, ebedi önderimiz Mustafa Kemal Atatürk bugün kutladığımız Cumhuriyeti kurarak en büyük devrimi gerçekleştirmiştir. İkinci genel başkanımız İsmet İnönü, tek partili hayattan çok partili hayata geçişi sağlayarak demokrasi devrimi gerçekleştirmiştir. Üçüncü genel başkanımız Bülent Ecevit sosyal demokrasiyi kazandırarak bir devrim gerçekleştirdi. Şimdi dördüncü büyük devrimi gerçekleştirme zamanıdır. Bu devrimi bizler hep birlikte genel başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde dostlarımızla birlikte Cumhuriyeti’mizin ikinci yüz yılını yeniden demokrasi ile taçlandıracağız. Yeni tam demokrasiyi getireceğiz. Cumhuriyetimizin yüzüncü yılını ülkemizin dört bir yanında daha büyük coşku ile kutlayacağız. Buna inancımız tamdır çünkü geliyor gelmekte olan.”

Reklamı Geç