Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“MAHKEME KARARLARINA RAĞMEN PARKA AKARYAKIT İSTASYONU NE DEMEK..”

CHP Çekmeköy İlçe Başkanlığı’nın

CHP Çekmeköy İlçe Başkanlığı’nın ‘Deprem Gerçeği’ ve ‘Afet Yönetimi’ başlıklı örgüt toplantısında konuşan İlçe Başkanı Hüseyin Kızıldaş; “Mücadelemiz ve mahkeme kararlarına rağmen rant uğruna imara açılan yerlere sonuna kadar sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi.

İstanbul’un deprem gerçeği başlığında ilçenin deprem ve afet yönetimi gündemiyle örgüt toplantısını gerçekleştiren Cumhuriyet Halk Partisi Çekmeköy İlçe Başkanlığı, imar planları, sivil savunma ve yapılması gerekenler hususunda bilgilendirmelerde bulundu. Kahramanmaraş Elbistan ve Pazarcık merkezli depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımız anısına saygı duruşu ile başlayan toplantıya partililerin yoğun katılımı vardı. Son depremlerde zarar gören bölgelere yapılan yardımlar ve bölgeye gerçekleştirilen ziyaret de değerlendirildi.

CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Yasin Ilgar’ın da katıldığı toplantıda CHP Meclis Grupbaşkanvekili Ünal Bellek ve İBB Meclis Üyesi Murat Cirav, imar planları ve deprem güvenliği konularında yapılan ve yapılacak çalışmaları aktardılar. Emekli Sivil Savunma Müdürü Nejdet Yılmaz ve Jeofizik Mühendisi Bürge Tarmur da deprem öncesi, deprem esnası ve deprem sonrası yapılması gerekenleri anlattılar.

İlçe yöneticileri, meclis üyeleri ve partililerin yoğun katılım gösterdiği örgüt toplantısında konuşan İlçe Başkanı Hüseyin Kızıldaş, imar rantı düzenine son vereceklerini kaydetti. İlçe başkanlığı olarak yaptıkları saha çalışmalarını da değerlendiren Kızıldaş, Çekmeköy’deki 83.550 haneden 63.198 haneye birebir ulaştıklarını ve öbek çalışmalarının hız kesmeden devam ettiklerini söyledi. Kızıldaş, “İlçe yönetiminden mahalle birimlerimize tüm örgütümüz 21 mahallenin her sokağında ve caddesinde sahada halkımızla birarada” dedi.

Depremlerin değil binaların can kaybına neden olduğunu ifade eden Başkan Kızıldaş, “Bu binaların planlarını yapan ve uygulayanlar halkın can güvenliğini değil kendi rant çıkarlarını düşünerek hareket edince sonuç böyle oluyor. Deprem bölgesine ilk günden itibaren bütün halkımızla birlikte seferber olduk. Sonrasında da bölgeyi ziyaret ederek oradaki gözlemlerimizi gerçekleştirdik. Ekranlarda gördüklerinizle orada yaşananlar inanın çok farklı. Kahramanmaraş, Malatya, Adıyaman, Hatay’da ne yazık ki çok büyük bir yıkım ve can kaybı var. Yitirdiğimiz canları elbette geri getiremeyiz ancak yaralarımızı birlikte saracağız” şeklinde konuştu.

Mahkeme kararlarına rağmen ilçedeki deprem toplanma ve yeşil alanların imara açıldığını hatırlatan Kızıldaş, “Göre göre, bile bile sırf rant uğruna halkın can güvenliğini hiçe sayıyorlar. Deprem ve toplanma alanı çocuk parkına akaryakıt istasyonu olur mu? Olmaz ama yapıyorlar. Hem de mahkemenin ‘yapmayın-etmeyin’ demesine karşın yapıyorlar. Yine kapalı Pazar yeri.. Orası da deprem toplanma bölgesi ama yapmayın-etmeyin diye mücadele vermemize, nöbet tutmamıza rağmen üzerine yapılaşma yapılıyor. Mücadelemiz kararlılıkla devam edecek. Hiç meraklanmayın Millet İttifakı iktidarında tüm bu rant hesapları ve planlarına son vereceğiz” dedi.

Reklamı Geç