Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“O PROJENİN KARARI 7 TEMMUZ İBB MECLİSİ’NDE OYBİRLİĞİ İLE GEÇTİ…”

Çekmeköy Şile otoyolunun Yenidoğan

Çekmeköy Şile otoyolunun Yenidoğan – Taşdelen kavşağında yıllardır yaşanan trafik keşmekeşi sorunu hakkında, Belediye Başkanı Ahmet Poyraz’ın geçtiğimiz hafta yayınladığı bir videoyla meselenin Ulaştırma Bakanlığı tarafından çözüleceği yönündeki açıklamasının ardından bir açıklama da İBB kanadından geldi. Büyükşehir Meclis Üyeleri CHP’li Murat Cirav ve İYİ Parti’li Bora Kılıç ile Çekmeköy Belediyesi CHP Meclis Üyesi ve Grup Başkanvekili Ünal Bellek, gazetemize yaptıkları özel açıklamada, burası için kesin ve kalıcı çözümün İBB projesiyle olacağını söylediler ve bu yöndeki süreci anlattılar. Meclis üyeleri, geçtiğimiz 7 Temmuz İBB meclisinde söz konusu yerle ilgili projeye yönelik kararın Ak Parti, MHP, CHP ve İYİ Parti’li üyelerin tamamının oybirliği ile geçtiğini de açıkladılar.  

Çekmeköy’ün başlıca sorunlarından Taşdelen-Yenidoğan kavşağı trafik keşmekeşine yıllar yılıdır bir türlü çözüm bulunamadı. Büyükşehir uhdesindeki bölgede İBB yönetimi de değişince daha da uzayan süreç, iktidar ve muhalefeti karşı karşıya getirmeye devam ediyor. Geçtiğimiz hafta Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz bir video yayınlayarak Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılacak bir üst geçit projesiyle sorunun çözüleceğini açıkladı. Söz konusu açıklamanın haber konusu olmasının ardından İBB’nin Çekmeköy kanadından da karşı açıklamalar geldi. Büyükşehir Meclis Üyeleri CHP’li Murat Cirav ve İYİ Parti’li Bora Kılıç ile Çekmeköy Belediyesi CHP Meclis Üyesi ve Grup Başkanvekili Ünal Bellek, gazetemize yaptıkları özel açıklamada, burası için kesin ve kalıcı çözümün İBB projesiyle olacağını söylediler ve bu yönde sona yaklaşan süreci anlattılar.

Belediye meclisi Ekim ayı toplantılarının ilk oturumu sonrasında www.yerelgazete.com.tr ye özel konuşan Çekmeköy Belediyesi CHP Meclis Üyesi ve Grup Başkanvekili Ünal Bellek, Harita ve Kadastro Mühendisi olması hasebiyle işin teknik kısmını detaylıca analiz etti. Öncelikle burada bu işin yapımı için bir gereklilik olduğu kanısına varıldığını kaydeden Bellek, “Önceki İBB yönetimi döneminde uzun yıllar çözülemeyen sorunun çözümü bize nasip olacak. O dönemde bazı girişimler yapılmış, kararlar alınmış fakat icraata geçilmemiş. Biz göreve gelir gelmez duruma el attık. Kamulaştırma çalışmaları maksadıyla; kadastrol mutabakat sağlanmış, ön planlaması yapılan proje için Fen İşleri ve Ulaşım Daire Başkanlığı bürokratları anlaşmaya varıp gerekli protokolü hazırlamışlardır. Geçtiğimiz 7 Temmuz günkü İBB meclisinde Ak Parti, MHP, CHP ve İYİ Parti’nin oybirliği ile geçen kararla kesinleşen projenin protokolünün imzaya açılması için Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü’ne gerekli yazı yazılmış ve 2 aydır gelecek cevap beklenmektedir. Buradan gelecek yazı ve sonrasında imzalanacak protokolün ardından acilen ihaleye çıkılacak. Tüm bunlar olmadan, birileri gibi biz temel atıp ‘resmi işlemler sonradan, arkamızdan gelsin’ diyemiyoruz. Her şeyi olması gerektiği gibi hukuka uygun yapıyoruz” şeklinde konuştu.

CHP’nin Çekmeköy ve İBB Meclis Üyesi Murat Cirav, Taşdelen Kavşağı’ndaki trafik sorununun yeni İBB yönetimi döneminde oluşmadığını, yıllar yılı kangren haline gelen bir mesele olduğunu ve çözümün de yine bu dönem olacağını kaydetti. “Biz her meselede olduğu gibi kalıcı ve kesin çözüm için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diyen Cirav, “Bölgedeki trafik sorununa bir çözüm üretmek istiyorlarsa Ulaştırma Bakanlığı’nın yetki alanında olan biraz ilerdeki Nişantepe Kavşağı ve Paşaköy sapağının arap saçına dönüşmüş trafik keşmekeşini çözsünler. Taşdelen-Yenidoğan kavşağındaki sorun öyle bir üst geçit gibi geçici fikirlerle falan çözülecek bir mesele değil. Kaldı ki madem bu kadar kolaydı neden 25 yıldır çözüm üretmediler. Hepsini geçelim, İBB’nin burası ile ilgili oybirliği ile geçen meclis kararı var ortada. Şimdi karayollarından gelecek yazıyı bekliyoruz. Cevap gelir gelmez protokolün imzalanmasıyla Fen İşleri Daire Başkanlığı ihaleye çıkacak ve işin yapılması için gerekli süreç başlayacaktır. Bizler konunun yakın takipçisiyiz. Süreç işlerken gerekli iyileştirmelerin yapılması ve alınacak tedbirler hususunda da çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

İYİ Parti Çekmeköy ve İBB Meclis Üyesi Bora Kılıç, “Çekmeköy Belediyemiz de İstanbul Büyükşehir Belediyemiz de hepsi Türkiye Cumhuriyeti’nin kurumları ve millet için hizmet üretiyorlar. Çekişmeyle, kavgayla, tartışmayla hiç kimse bir yere varamaz. Uzlaşarak ve birlikte hareket ederek bu millete daha fazla yararlı olabiliriz. Beraber hareket edildiği sürece her sorunun üstesinden gelebiliriz. Yeni İBB yönetimi döneminde 16 milyon tüm İstanbul halkına olduğu gibi Çekmeköy’de de yaptığımız çalışmalar ve hizmetler ortada. 25 yılda yapmadıklarının hesabını 3 yıla yıkmak doğru değil. Kaldı ki biz yarım bıraktıkları her işi tamamlamak için ne gerekiyorsa yaptık, yapıyoruz ve yapacağız. Taşdelen Kavşak projesi de bunlardan biri ve bu projeyi mutlaka ama mutlaka hayata geçireceğiz” dedi.

Reklamı Geç