Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Seçim kazanmanın yolu her kesimi temsil eden kadrolardan geçer!”

31 Mart seçimlerine doğru

31 Mart seçimlerine doğru adayları belli olan ilçelerde saha çalışmaları tam gaz devam ederken; seçim kazanma taktikleri ve stratejik hamlelere ilişkin gelen bazı uyarılar dikkat çekiyor. Bölge kamuoyunun yakından tanıdığı bir isim olan genç Mimar Kemal Atakan Çelebi de muhalefetin kazanmasına yönelik yaptığı dikkat çeken çıkışında, Sancaktepe’de seçim kazanmanın yolunun demografik yapıya uygun bir kadro oluşturmaktan geçtiğini kaydetti.

Her bölgenin kendine özel yapısı olduğuna işaret eden Kemal Atakan Çelebi, muhalefetin Sancaktepe’de nüfus dağılımına uygun bir ekip planlaması ile seçimi kazanma şansının daha da yükseleceğini açıkladı. Seçim kazanmanın demografik yapıyı dikkate almaktan geçtiğini dile getiren Çelebi, bazı hassasiyetlere sahip olan Sancaktepe’de özellikle Orta Anadolu ve Karadeniz illerine ağırlık verilmesi hususunun altını çizdi. Meclis üyesi listesi ve çalışma ekiplerinde her meslekten, her yaş grubundan ve her memleketten temsilciye yer verilmesi gerektiğini hatırlatan Çelebi, “Psikolojik üstünlüğün getirebileceği rehavetlere kapılmamalı ve bazı dengeler asla göz ardı edilmemeli” dedi.

Kemal Atakan Çelebi, şunları kaydetti: “Seçime 2 aydan fazla bir süre var ve iktidar partisi gerek İstanbul’da gerekse Sancaktepe gibi ilçelerde kazanmak için tüm imkân ve potansiyelini seferber edecektir. Her türlü kaynak ve insan gücünün değerlendirileceği bir ortamda en ufak ayrıntılar bile sonuca etki edecektir. Uyarılar dikkate alınmalı, sokağın sesine kulak verilmeli. Sivil toplum kuruluşlarının çağrıları önemsenmeli ve ‘ondan bir şey olmaz, ‘bundan bir şey çıkmaz’, ‘şundan bir şey gelmez’ mantığından uzak durulmalıdır. Adı üzerinde olduğu gibi bu bir yerel seçim ve tabanda herkes adaya ve ekibine bakacaktır.

Hiç kimseyi küstürmeden, kızdırmadan, kırmadan ve dökmeden bu süreci sonuna kadar götüren aday kazanmaya daha yakın taraf olacaktır. Toplumun tüm kesimlerinden herkesi temsil eden ve özellikle de demografik nüfus potansiyeline uygun bir şekilde listeler oluşturularak sahada topyekûn bir çalışmaya girişilmelidir. Sancaktepe, ilçe olduğu günden bugüne muhalefetin kazanmaya en yakın olmasına rağmen bir türlü kazanamadığı bir yer. Geçmiş yerel seçimlerde yapılan hatalardan ders çıkarılmalı ve yol yakınken bu seçimde benzer hatalar yapmamak için gerekli tedbirler alınmalıdır.”

Seçim kazanıldıktan sonrasına da işaret eden Çelebi, “Meseleye ayrıca bakılması gereken bir başka nokta ise; seçim kazanıldıktan sonra oluşacak kadrolar da çok önemli. Örneğin başkan yardımcılıkları, birim müdürlükleri gibi konularda üretebilen, belediyeciliğin gerektirdiği ehliyet ve niteliklerde insan kaynağı oluşturmak şart. Her kesimden insanımız belediye kadrolarında kendisinden birilerini görebilmeli ve profesyonel ekipler ile kapılar herkese açık tutulmalı. Bu anlatıldığında, başarı kaçınılmazdır. Zaten böyle bir noktada eksik davranan yönetimler olduğu için yerel seçim önem kazanıyor. Aksi takdirde yarış olmaz idi. Muhalefette bulunan tüm partilerin bu hususa dikkat etmesi gerekmektedir. Sancaktepe’de yaşayan bir yurttaş olarak; vatandaşlarımızın huzuru için, refahı için ve ileri bir kent bilincinin inşa edilmesi gerektiğine inandığım için fikirlerimi cesur bir şekilde İfade ediyorum” şeklinde konuştu.

Reklamı Geç