Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TOKDEF 3. BAŞKANLAR İSTİŞARE TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ..

Çatısı altında yer alan

Çatısı altında yer alan yüzün üzerinde dernek başkanı ile 3. istişare toplantısını Sancaktepe’de gerçekleştiren Tokat İli Dernekler Federasyonu TOKDEF’in gündeminde madencilik faaliyetleriyle yapılmak istenen doğa ve çevre katliamları ve siyasi gelişmeler vardı.

Tokat İli Dernekler Federasyonu TOKDEF, Sarıyer ve Beşiktaş’tan sonra 3. Başkanlar İstişare Toplantısı’nı Sancaktepe’de gerçekleştirdi. Bünyesinde yer alan yüzün üzerindeki dernek başkanı ile güncel konular ve federasyon çalışmalarının değerlendirdiği Aksoylar Düğün Salonu’ndaki toplantıya; TOKDEF Genel Başkanı İlhami Özel, yönetim kurulu, kadın ve gençlik kolları ile üye dernek başkanlarının yanı sıra davetli olarak TOKDEF önceki dönem başkanı Halil Bakan, TEKKON Genel Başkanı Murat İlter, CHP Sancaktepe İlçe Başkanı Muharrem Aydın, CHP Ümraniye Meclis Üyesi Şenol Berk, CHP Sultanbeyli İlçe Başkan Adayı Durmuş Çoban ve İnönü Mahallesi Muhtarı Nilüfer Kantekin gibi isimler katıldı.

Toplantıda konuşan TOKDEF Genel Başkanı İlhami Özel; ‘’Toplumsal olarak hassas noktalarımızın tartaklandığının, özgür ve laik bir birey olarak, yakın gelecekte bireysel yaşam alanlarımıza nasıl müdahale edileceğinin; siyaseten ciddi baskılara nasıl zemin hazırlandığının farkındayız. Sosyal yaşamda, eğitimde, sağlıkta, hukukta yaşanan tüm olumsuzluklar ve baskılar, herkesten çok, hayatı gerçekleriyle algılayan insanlar için; yani bizler için tahammül sınırımızı aşan bir noktaya gelmektedir. Zira bizler hayatını kendi ikballeri doğrultusunda yaşayan, hayata bireysel bakan ‘bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın’ diyen bir kültürden gelmiyoruz” dedi.

“Bizim kitabımızda, haksızlık karşısında susan, haksızlığı yapan kadar suçludur” diye devam eden Başkan Özel; “Şimdiye kadar gücümüz yettiğince, birçok sosyal çalışmalar yaptık. Güçsüzün gücü, sessizin sesi olmaya çalıştık. Gün geldi depremzedelere, gün geldi SMA hastası çocuklarımıza koştuk.. Daha dün seçimlerde demokrasi için koştuk, doğamızı korumak için koştuk ve her ne şartta olursa olsun, toplumumuzun kanayan hangi yarasına merhem olabilmek için koşmaya devam edeceğiz. Bizler STK’lar olarak, birlik ve beraberlik içinde, toplumun aksayan yönlerine ışık tutmaya, elimizden geldiğince sorunları çözmeye, gücümüzü arttırmaya ve büyümeye devam edeceğiz. Çünkü biliyoruz ki; birlikteysek daha güçlüyüz” şeklinde konuştu.

TOKDEF Genel Sekreteri Veysel Sarar’ın yıllık faaliyet raporunu sunmasının ardından Siyaset Komisyonu’ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Baylan da güncel, siyasi ve toplumsal sorunlara değinen bir konuşma yaptı. Projelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Serdal Demirci de, madencilik faaliyetleri ile katledilen doğa ve çevre sorunlarına yönelik görsel bir sunum yaptı. Toplantıda ayrıca Tokat merkeze bağlı Günçalı Köyü’nde yapılmak istenen maden arama çalışmalarına özellikle dikkat çekilerek, toplumsal duyarlılığın arttırılması gerektiği vurgusu yapıldı.

Toplantı daha sonra katılımcıların söz alarak güncel konulara ilişkin fikir ve düşüncelerini ifade etmesi ile devam etti. CHP Sancaktepe İlçe Başkanı Muharrem Aydın da yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Konuşmacılar Günçalı Köyü’nde gerçekleştirilmek istenen altın arama faaliyeti ile büyük bir çevre ve doğa katliamı yapılacağını, buna karşı mücadele ruhunun daha da geliştirilmesini dile getirdiler.. Programın sonunda katılımcılara teşekkür eden TOKDEF Başkanı İlhami Özel, doğa ve çevreyi korumakta kararlı olduklarını yineledi.

Reklamı Geç