Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TOKDEF’TEN TOKKON’A ÇOK SERT AÇIKLAMA..

Yaklaşmakta olan Tokat Tanıtım

Yaklaşmakta olan Tokat Tanıtım Günleri, Dernekler Federasyonu TOKDEF ile Konfederasyon TOKKON’u karşı karşıya getirdi. TOKKON’un iktidardan aldığı güç ile ötekileştirme ve kendinden olmayanı yok sayma politikası izlediğini açıklayan TOKDEF, “Bu zihniyetin tek başına Tokat’ı ve Tokatlı’yı temsil etmesi söz konusu dahi olamaz” dedi.

Merkezi Sancaktepe’de faaliyet gösteren Tokat’lı hemşerilerin en büyük sivil toplum kuruluşlarından Tokat İli Dernekler Federasyonu TOKDEF, yayınladığı açıklamada şunları kaydetti: “Kıymetli hemşerilerimiz; Bildiğiniz üzere, bu yıl ki (2023) ‘’Tokat Tanıtım Günleri’’ yaklaşmaktadır. TOKDEF- Tokat İli Dernekler Federasyonu’nun bu yıl yapılacak olan ‘Tokat Tanıtım Günleri’ne katılmak istemediği konuşulmaktadır. Katılmak istemediğimiz haberi yalandır. Doğrusu TOKDEF’in katılmasını istemediler şeklindedir. Bu haberi düzeltmek istiyoruz.

Bu yıl, Tokat Tanıtım Günleri’ni düzenleyeceğini söyleyen TOKKON-Tokat Konfederasyonu, her yıl olduğu gibi bu yıl da işgüzarlık yapmıştır. İktidardan aldığı güçle, ötekileştirme politikası uygulayarak, kendinden olmayanı yok sayan, Tokat Tanıtım Günleri ile ilgili, biz STK’lar ile istişareye dahi gerek duymayan, kapalı bir zihniyetin tek başına Tokat’ı ve Tokat’lıyı temsil ediyor olması söz konusu dahi olamaz. Belli ki; Geçen yıl birlikte yaptığımız, Tokat Tanıtım Günlerinden ve tüm halkın coşkulu memnuniyetinden birileri rahatsız olmuştur. Bu kapalı zihniyet; kendinden olmayanı yok sayan, Tokat’a ve Tokat’lıya zerre kadar katkı sağlamayacak bir yapıdır.

TOKDEF geçen yıl 4 (dört) benzemezi bir araya getiren birleştirici gücüdür. Bizler, (TOKDEF) şuna inanıyoruz ki; Bizim düşüncelerimizi kıymetli kılan, bizden olmayanın düşüncesine olan saygımızdır. Gerçekten, Tokat’ın bir yanına değil, her yanına hitap eden bir etkinlik yapılacaksa, tüm STK ların bir araya gelip istişarelerle organize olması gerekmektedir. Biz TOKDEF olarak; geçen yıl yaptığımız gibi el ele vererek, bu işin birlik içinde daha güzel yapılabileceğine inanıyoruz ve herkesin şunu iyi bilmesini istiyoruz; TOKDEF bu birlikteliğin mihenk taşıdır.”

Reklamı Geç