Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kenan BAYLAM

TÜRKİYE 14 MAYIS’A GÜN SAYIYOR!..

Türkiye, 14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimine dört ayrı cumhurbaşkanı adayı ve dört ayrı ittifakla gidiyor. 14 Mayıs seçimleri, Cumhuriyet tarihinde en çok ittifakın katıldığı seçim olma özelliğini taşıyacak.

Cumhur İttifakı Recep Tayyip Erdoğan’ı, Millet İttifakı ile Emek ve Özgürlük İttifakı Kemal Kılıçdaroğlu’nu, Ata İttifakı Sinan Oğan’ı cumhurbaşkanı adayı olarak çıkarırken Muharrem İnce de 100 bini aşkın imzayla Memleket Partisi’nin adayı oldu.

Partilerin milletvekili aday listeleri de her zamanki gibi paldır, küldür açıklandı. İktidarından muhalefetine her partide kızanlar, küsenler gırla.. Ne İsa’ya ne Musa’ya yaranılamadı yine..

Her seçim şüphesiz önemli lakin 1923’te kurulan Cumhuriyetimizin 100. yılına denk gelmesi sebebiyle bu seçim diğerlerinden çok daha önemli. Türkiye bu seçimle artık 2. yüzyılına geçiş yapacak. Yani bu seçim 100 yılın seçimi.

Deprem yası nedeniyle afiş, pankart ve parti bayraklarının çok fazla asılmadığı, şarkılı-türkülü seçim otobüslerinin gürültü patırtı yapmadığı, sahada ise milletvekili adaylarının ufak ufak çalışmalarını sürdürdüğü bir süreçteyiz. Teşkilatlar da seçim merkezlerini ve sistemlerini kurdu seçmen avında. Zaman Ramazan olunca seçim çalışmaları da haliyle iftar ve sahurlarda odaklanıyor. Herkes birbirine aynı soruyu soruyor.

Ne olacak bu seçim?, Birinci turda biter mi?, İkinci tura gider mi?, İlk turda biterse kim alır?, İkinci tura kalırsa kim daha şanslı olur?, Muharrem İnce ve Sinan Oğan bu denklemi etkiler mi?, Cumhurbaşkanlığı farklı meclis çoğunluğu farklı olursa ne olur?..

Tüm bu soruların cevabı elbette 14 Mayıs akşamı belli olur. Lakin anketler ağırlıklı olarak değişimin habercisi gibi. Kimi iktidar yetkililerince ise bu anketler muhalefet kanadına rehavet havası yaratılmak için özel olarak planlanmış da olabilir.. Mantıksız da değil hani..

Uzun lafın kısası oylar atılmadan, sandık açılmadan bu iş neticelenmez.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Reklamı Geç