Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÜMRANİYE ESNAFINI BİLGİLENDİRME DEVAM EDİYOR..

Ticaret ve sosyal yaşama

Ticaret ve sosyal yaşama dair birçok konuda üyelerini sürekli bilgilendiren Ümraniye Esnaf ve Sanatkarlar Odası, SGM Müdürü Coşkun Bilgin’in anlatımıyla af yasası ve vergi borçlarının yeniden yapılandırılması konularında bölge esnafını bilinçlendirdi.

umr esnaf bilgin bilgilendirme 1Mehmet Özdil başkanlığındaki Ümraniye Esnaf ve Sanatkarlar Odası, üyelerini bilgilendirmeye devam ediyor. Ümraniye SGM Müdürü Coşkun Bilgin’in katılımıyla önemli konuların masaya yatırıldığı toplantıda esnafa yeni çıkan af yasası ve vergi borçlarının yapılandırılması konularında bilgiler verildi. Son yılların en büyük kolaylığını sağlayan Torba Yasa’ya ilişkin açıklamalar yapan Coşkun Bilgin, milyonlarca kişiyi ilgilendiren yasayı Ümraniye esnafı için değerlendirip esnafın sorularını yanıtladı.

umr esnaf bilgin bilgilendirme 2Torba Yasa’nın sağladığı aftan yararlanmak isteyenlerin borca ilişkin dava açmamaları gerektiğini söyleyen Coşkun Bilgin, “Tarihi aftan yararlanmak isteyenler borca ilişkin dava açmamaları gerekiyor. Açılmış davalardan vazgeçmeleri ve kanuni yollarına başvurmamanız gerekiyor” diye konuştu.

umr esnaf bilgin bilgilendirme 4“Devlet Torba Yasa ile gecikme zammı alacaklarından vazgeçiyor” diyen Coşkun Bilgin konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Bunun yerine,  sigorta primi, emeklilik keseneği ve kurum karşılığı, işsizlik sigortası primi, sosyal güvenlik destek primi, isteğe bağlı sigorta primi ve topluluk sigortası primi, damga vergisi, özel işlem vergisi ve eğitime katkı payı borç asılları ile bu alacaklara ödeme sürelerinin bitiminden itibaren TEFE/ÜFE aylık değişim oranları esas alınarak hesaplanacak tutar esas alınacak. Borçlu kişilerin bu tutarı ödemesi halinde devlet alacaklara uyguladığı gecikme cezası ve gecikme zammı alacaklarından vazgeçecek. Kanun kapsamına giren alacaklar, 31.12.2010 tarihinden önce tahakkuk eden ve kesinleşen alacakları kapsayacak.“

Esnafın hangi borçların yasa kapsamında olduğu sorusuna yanıt veren Coşkun Bilgin, “31 Aralık 2010 tarihine kadar ödenmemiş vergiler ile bunlara bağlı vergi cezaları, gecikme faizleri, gecikme zamları, idari para cezaları, gümrük vergileri, belediyelerin beyannamelere ilişkin vergileri, 2010’da tahakkuk eden vergileri, ödenmemiş ücretler yeniden yapılandırma kapsamında yer alıyor“ dedi.

Bilgin, borçların nasıl yapılanacağına dair soruya ise, “Uygulamadan yararlanmak isteyen devlete borçlu olan bir vatandaşın, düzenlemenin Resmi Gazete’de yayınından itibaren 2 ay içinde ilgili idarelere başvuru yapması gerekiyor. Başvuruyu yapıp borçlarını yeniden yapılandırmayı talep ettiğinde önünde birkaç yol olacak. Örneğin 2005 yılında 50 bin lira borçlu olan bir vatandaşın uygulamadan yararlanmak istediğinde, borç tarihinden bugüne kadar olan dönemdeki gecikme zammı alacakları silinecek, onun yerine ana para borcuna 5 yıllık TEFE ve ÜFE artışı ilave edilip yeni borç bulunacak“ şeklinde cevap verdi.

umr esnaf bilgin bilgilendirme 3Toplantı sonunda açıklamalarda bulunan Oda Başkanı Mehmet Özdil; sorunların çözümü noktasında her zaman Ümraniye esnafının yanında olduklarını kaydetti. Esnaf için önemli çalışmalar yaptıklarını kaydeden Özdil; “Her zaman esnafımızın yanındayız. Varoluş amacımız da bu zaten. Esnafımız için çok sayıda hizmet alanı oluşturduk. Sağlık alanından sosyal alana çok sayıda kurumla sizler için anlaşmalar imzaladık. İhtiyaç duymanız durumunda ücretsiz danışmanlık hizmetimiz var. Tek ihtiyacımız birlikte hareket etmek. Birlik ve beraberliğimizi ne kadar hissedersek o kadar başarılı oluruz” dedi.

Reklamı Geç