Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

VANLILAR “KUTLU DOĞUM” DA BULUŞTU..

Ümraniye Van Gürpınar Derneği,

Ümraniye Van Gürpınar Derneği, Kutlu Doğum Haftası münasebeti ile “ Tevhid,Vahdet ve Birlik” konulu bir program tertip etti.

van kutlu dogum 6Dernek binasında gerçekleşen programa Dernek Başkanı Şahin Akınay, İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Abdulhakim Beki, Van Belediyesi eski  Başkanı, araştırmacı yazar Aydın Talay, Hatip Seyfettin Hatipoğlu, çok sayıda Dernek Üyesi, Bayanlar ve çocuklar katıldı. Seyfettin Hatipoğlu’ nun okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından, Dernek Başkanı Şahin Akınay açılış konuşması yaptı. Akınay ; birlik- beraberlik mesajları vererek gecenin hayırlar getirmesini temenni etti.

van kutlu dogum 5Van Belediyesi eski Başkanı, Araştırmacı-Yazar Aydın Talay yaptığı konuşmada; “Rasulullah’ ın ahlakı ile ahlaklanırsak ne hanemize, ne semtimize ve ne de ülkemize huzursuzluk ve sıkıntı asla uğramaz. Aksi halde buhranlardan kurtulamayız. Vaveylalar eksilmez yuvalarımızdan. Birbirimize selam vermeyi ihmal etmeyelim. Yardımlaşmayı asla unutmayalım. Birbirimize güvenelim. Bakınız Van’ da daha önceleri kapılara kilit vurulmazdı çünkü, ihtiyaç sahibi biri gelir de bir şey ister, ihtiyacını giderir diye. Fakat şimdi öyle mi? Kilit üstüne kilit vuruluyor” dedi

van kutlu dogum 2Aydın Talay konuşmasına şöyle devam etti. Bizi birbirimize düşürmeye çalışıyorlar. Oysa bizler milli ve manevi değerlerine oldukça sıkı bağlı bir millet olduğumuzu herkes iyi bilir. Uyanık olmalıyız. Oyunlara gelmemeliyiz. Bize Osmanlı’ yı unutturmaya çalışıyorlar. Fakat, ülkemizde tarih yeniden yazılıyor inşallah, diyerek geceyi düzenleyenleri tebrik etti.

van kutlu dogum 4Doç. Dr. Abdulhakim Beki yaptığı konuşmada “Tevhid, Vahdet ve Birlik” konularına değindi. Beki; böyle bir gece düzenlenmesinden dolayı Tüm Van’ lı hemşehrilerimizi tebrik ediyorum. Bugün dünya da oynanan oyunları iyi okumamız lazım. Birileri islam adına birilerini öldürüyor.  Tekbirler getiriyorlar müslümanları öldürürken.  Din bunun neresinde? Böyle bir islam modeli yok” dedi. Beki; Kafirler istemese de Allah nurunu tamamlayacaktır. İslam tarihine bir bakın. Müslümanlar ne zaman ki Din-i Mübin-i islam’ a sarılmışlarsa Allah o toplumu hep yüceltmiştir” dedi.

van kutlu dogum 1Rasulullah öyle güzel modeller ortaya koymuştur ki, insanın doğruluktan sapması mümkün değil. O prensipleri uygularsak huzursuzluk ve aldatma asla içimize uğramaz. Rasulullah “ bizi aldatan bizden değildir” buyurarak, güveni tahsis noktasında güzel bir örnek veriyor, dedi. Beki; hem namaz kılıp hem kötülüklere devam ediyorsak, namaz bizleri fuhşiyattan alıkoymuyorsa ve bizleri terbiye etmiyorsa, o zaman kıldığımız namazlarda problem var demektir. Kendimizi ve imanımızı gözden geçirmeliyiz, dedi. Programda küçük çocukların okudukları ilahi ve salavatlar beğeni ile dinlendi. Gül suyu, lokum ve şeker ikram edilen programda, Dernek Başkanı Şahin Akınay’ ın katılımcılara gecenin anısına verdiği hediyeler ile sona erdi.

van kutlu dogum 3

 

Reklamı Geç