Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

YENİ BAŞKAN YÜKSEL BARIŞ ATKOŞAN: “ESNAFIMIZIN HAKKINA SAHİP ÇIKACAĞIZ..”

Giyim, tekstil ve ev

Giyim, tekstil ve ev eşyasında pazarcılık sektörünün önde gelen kurumsal yapılarından Ulus Pazarı Esnaf Kooperatifi UPEK, gerçekleştirdiği olağanüstü kongreyle yenileşme ve değişim kararı aldı. Uzun yıllar başkanlık yapan Bülent Reisoğlu’nun sadece 1 oy farkla kaybettiği seçimin kazananı Yüksel Barış Atkoşan oldu. Bazı usulsüzlüklere yönelik çeşitli iddiaların gündeme geldiği, gergin ve tartışmalı genel kurul sonunda güven ve desteklerinden dolayı esnafa teşekkür eden yeni başkan Atkoşan, “Her şey yargı önünde, yasalar çerçevesinde neticeye varacak ve sizlerin her türlü hak ve hukukuna sonuna kadar sahip çıkılacak, bundan en ufak bir şüpheniz olmasın” dedi.  

Ulus Pazarı Esnaf Kooperatifi UPEK’in Çekmeköy merkezinde yapılan olağanüstü kongreye üyelerin büyük bölümü katılım gösterdi. Saygı duruşu ile başlayan genel kurulda divan seçimi oylaması eşit çıkınca uzlaşma yoluyla ortak liste belirlendi. Başkanlık için iki aday mevcut başkan Bülent Reisoğlu ve yöneticilerden Yüksel Barış Atkoşan’ın listeleri yarıştı. Başkan adayı Yüksel Barış Atkoşan’ın gündeme alınması için teklif ettiği maddeler genel kurulda uzun uzun tartışıldı. Başkan Bülent Reisoğlu da hukuki manada yargıya taşınan iddialara cevap verdi. Seçimler maddesine geçilmeden önce yine Atkoşan’ın önerisi “gizli oy, açık tasnif” teklifi de oybirliği ile kabul edildi. Başkan adayları listelerini divana sunduktan sonra birer konuşma yaptılar.

Mevcut başkan Bülent Reisoğlu, uzun yıllar görev yaptığı UPEK esnafı için verdiği mücadeleleri anlattı. Edirne, Kartepe ve Çekmeköy’de faaliyet gösteren UPEK’i daha da geliştirme vaadinde bulunan Reisoğlu, yeni yönetimle bunu başaracaklarına inandıklarını ifade etti. Rakibi Yüksel Barış Atkoşan ile aynı yönetimde birlikte çalıştıklarını kaydeden Reisoğlu, “Esnafımızın içi rahat olsun. Pazarlarda yeni bir dönem başlatıyoruz. Kuracağımız denetim mekanizması ile pazarcı esnafımızı daha sıkı koruyacağız, yanlış yapanı anında ifşa edip ortaya çıkaracağız” şeklinde konuştu.

Başkan Adayı Yüksel Barış Atkoşan da konuşmasında; “Kartepe, Edirne ve Çekmeköy pazarları kurulurken benim nasıl canla, başla çalıştığımı, nasıl mücadele verdiğimi esnafımız çok iyi bilir. Şahsıma yönelik çirkin iftiralara vereceğim en güzel cevap; bugüne kadar yapılan tüm yönetim kurulu toplantılarında kararlarımız oy birliği ile alınmış ve bütün yöneticilerimiz hesapları ve yapılanları birlikte onaylayarak imza altına almışlardır. Esnafımızın hakkını ve hukukunu tüm ısrarlı itirazlarımıza rağmen korumayan ve sahip çıkmayan kendileridir. Örnek pandemi döneminde kapalı olan Çekmeköy pazarının işgaliye ödemesi hususu hepinizin malumu” dedi.

“Bu kooperatifin asıl sahibi başkanlar ve yönetimleri değil sizlersiniz” diyen Atkoşan; “Kimse ortaklarımızın üzerinde değildir. Bundan sonraki yeni dönemde her şey çok daha şeffaf ve açık olacak. Tüm harcamalar resmi olacak, kasada tek kuruş tutulmayacak, geçmişe yönelik hesaplar sorulacak ve kimler zimmetine para geçirmiş yargı önünde hesap sorulacak. Edirne, İstanbul ve İzmit’te 3 tane pazarı bulunan bu kooperatifin çok daha fazla üyeye sahip olması, büyümesi, gelişmesi ve güçlenmesi gerekiyor. İşte biz bunu yapacağız, hep birlikte gerçekleştireceğiz. İlk hedefimiz ortak sayımızı arttırmak olacak” şeklinde konuştu.

Konuşmalardan sonra yapılan seçimlerde 1 oy farkla Yüksel Barış Atkoşan seçimi kazanarak yeni dönemin başkanı seçildi. Esnafa güven ve destekleri için teşekkür eden Atkoşan, “Her zaman esnafımızın içinde olduk, yanında durduk bundan sonra da esnafımızla birlikte çalışmalarımızı sürdüreceğiz. 20 yılda yapılamayanları birlik ve beraberlikle gerçekleştireceğiz” dedi. UPEK Başkanı Atkoşan’ın yeni yönetimi şu isimlerden oluştu.

Reklamı Geç