Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kenan BAYLAM

Yerel Seçim hareketliliği

Çekmeköy, Ümraniye, Üsküdar, Sancaktepe, Ataşehir, Sultanbeyli ve Beykoz’da hareketlenen siyasi parti ilçe teşkilatları, Ramazan ayının da gelişiyle birlikte yoğun bir yaz dönemine girmiş durumda. Seçim kulislerinin Ramazan ayında zirve yapması beklenirken; adı geçen ilçelerde mevcut belediye başkanlarının yeniden aday gösterilip gösterilmeyeceği, mevcutların dışında kimlerin aday adayı olacağı ve meclis üyelikleri için kimlerin öne çıkacağı kulislerinin vazgeçilmez sohbeti. 

Yerel Gazete, bölgemizde ‘seçim 2014’ dosyasını açtı. Geçen sayıda yayınladığımız, ‘Seçime Doğru Vatandaş ne Diyor’ başlıklı değerlendirme haber, büyük yankı uyandırdı. Bundan sonra da seçime ilişkin tüm gelişmeleri Yerel Gazete’den takip edebilirsiniz.

Haberimizde de yer verdiğimiz gibi gerek İstanbul, gerekse Türkiye geneline ilişkin anketlerin şimdiden açık ara farkla şans tanıdığı Ak Parti’nin ilçe teşkilatları diğerlerine göre daha çok çalışıyor. Halbuki, ‘nasıl olsa iktidarız, nasıl olsa öndeyiz’ diyerek rehavete kapılacak olan asıl parti, Ak Parti iken durumun hiç de böyle olmadığını görüyoruz. 

Ana muhalefet CHP, her zaman olduğu gibi bu kez de içine kapanık ve tembel. Sözüm hepsi için geçerli değil ancak içlerinde öyle ilçe örgütleri varki; halkla, tabanla tamamen kopuk hareket ediyorlar. CHP’nin bu ilçe örgütleri, siyaseti yılda bir gece düzenlemekten ibaret sanıyorlar.

CHP’nin Anadolu yakasında Beykoz, Maltepe ve Kadıköy gibi hakkıyla çalışan ilçeleri de var. Hoş, Beykoz’da ortaya çıkan bir çok aday adayının asıl aday belirlendikten sonra nasıl birbirine düşeceği şimdiden alay konusu olmuş ama… 

Parti teşkilatları mı aldıkları oy oranına göre çalışıyor, yoksa seçmen mi partilere çalıştıkları oranda oy veriyor? Anlamak mümkün değil… Geçen yerel seçim döneminde yazdım diye bana kızdılar ama bu seçim de bakıyorum ki MHP’nin yerele dair hiç bir iddiası yok gibi… 

Son derece sistematik ve düzenli bir çalışma taktiği uygulayan Ak Parti’de mahalle birimlerinden tüm kademelere kadar işleyiş tam bir disiplin içerisinde yürüyor. Başbakan’ın il, ilçe ve belediye başkanları ile yaptığı toplantılarda verdiği direktifler, tabana iletiliyor ve faaliyetler halka yayılarak gerçekleştiriliyor. 

Bu noktada, çözüm süreci, ekonomik gelişmeler ve ‘2023’ ile ‘2073’ gibi hedeflerle partinin gelecek misyonu vatandaşa anlatılıyor. Yerel seçim çalışmalarını çoktan başlatan Ak Parti Teşkilatları, hane ve işyeri ziyaretleri ile mahalle toplantılarını tamamlamış vaziyette. 

Ak Parti Çekmeköy, Ümraniye, Sancaktepe, Üsküdar, Beykoz, Sultanbeyli ve Ataşehir Teşkilatları üye yapma çalışmalarında da büyük mesafeler kaydetmiş durumda. İlçe teşkilatlarıyla birlikte hareket eden belediye başkanları da halk ziyaretlerine ara vermiyor.

Yine bildik bir seçim arenası olacak. İş olsun diye çıkan aday adayları, reklam amacıyla adını duyurmak isteyenler, mevcut başkanların yanında pazar payını artırmak için siyasete soyunanlar vs, vs… Şimdilik hal böyle. Her ne kadar, ‘Türk siyasetinde 24 saat uzun bir süre’ denilse de durumun çok da fazla değişeceğini zannetmiyorum. Mübarek Ramazan ayının hayır ve bereket getirmesi dileğiyle…

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Reklamı Geç