Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“YETER Kİ HUBYARLI GENÇLER BAŞARILI OLSUN..”

Merkezi Sancaktepe’de faaliyet gösteren

Merkezi Sancaktepe’de faaliyet gösteren Tokat ili Almus ilçesine bağlı Hubyar Köyü Derneği, “Yeter ki gençlerimiz başarılı olsun” dediği eğitime destek yolunda 2022-23 yılı burs desteği taleplerini almaya başladı.

Tokat İli Almus İlçesi Hubyar Köyü Derneği, sosyal dayanışmanın en güzel örneklerini sergilemeye devam ediyor. Etkin faaliyetleri ile hemşeriler arası birlik, beraberlik, dostluk ve dayanışma duygularını en yüksek seviyede yaşatan Hubyar Köyü Derneği, İstanbul’daki üniversite gençliğine sahip çıkmayı da ihmal etmiyor. “Yeter ki Hubyarlı gençlerimiz başarılı olsunlar” diyen dernek yönetimi, bu yıl bir ilki gerçekleştirerek burs destekleri için talep toplamaya başladı. Derneğin web bitesi üzerinden https://www.hubyar.org/icerik_detay.php?id=25971 linkinden başvurular devam ediyor.

Üniversite gençliğine burs desteği hakkında bilgiler aldığımız dernek genel sekreteri Uğur Kelleci, Hubyar Köyü Derneği’nin Türkiye’de kurulan en eski yöre derneklerinden biri olduğunu ifade etti. Hubyarlılar olarak dayanışma ve yardımlaşmaya büyük önem verdiklerini ifade eden Kelleci, “Hubyar Köyü Derneği 1967 yılında, ailesini, sevdiklerini, topraklarını köyünde bırakarak iş için, aş için İstanbul’a gelen Hubyarlılar’ın zor şartlar altında, Kasımpaşa’nın bekar odalarında yaşadıkları dönemlerde Hubyarlılar’ın birbirlerini kaynaştırmak, kültür bilincini unutmamak, gelenek ve göreneklerini yaşatmak için kurdukları bir köy derneğidir” dedi.

Hubyarlı gençlere burs desteğinin bu sene de devam edeceğini kaydeden Uğur Kelleci, “Derneğimiz 2022-2023 öğretim dönemi burs başvuruları başlamıştır. Başvuruların ilk şartı öğrencinin köyümüzden olmasıdır. Başvuruda bulunacak öğrencilerimizin 16 Eylül 2022 Cuma saat 17.00 ye kadar derneğimizle irtibata geçmesini rica ederiz. Derneğimiz kanalı ile burs verecek hemşeri, dost ve yardımseverlerin dernek yönetimi ile iletişime geçmesini rica ederiz. Tüm öğrencilerimize sağlıklı ve başarılı bir dönem dileriz. Burs kayıtları için gerekli belge ve bilgiler derneğimizin web sitesinde mevcuttur” dedi.

Reklamı Geç