Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kenan BAYLAM

2014 YILINI UĞURLARKEN..

kenanyeniKoskoca bir yılı daha geride bırakıyoruz. Klasik değimle; acısıyla, tatlısıyla 2014 yılını uğurlayıp 2015 yılına ‘merhaba’ diyoruz. Yeni yıl her zaman olduğu gibi yine yeni umutlar, beklentiler, dilekler ve temenniler demek. 2014’ü uğurlarken; ders çıkarmamız gereken olayları şöyle bir hatırlayalım.

Çalkantılı dünya piyasaları ve ekonomik gelişmelerin yanı sıra; dış politikada komşularımızla yaşadığımız sorunlar ve ortadoğuda alevlenen silahlı hareketler, ülke içinde operasyonlar ve soruşturmalar, harareti yüksek seçimler ve maalesef birçok can kaybının yaşandığı iş kazaları 2014’ün unutulmazları arasında yerini aldı.

Yılın en önemli olayı şüphesiz 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimi oldu. İlk kez millet reisini kendi seçti. Bir yanda muhalefetin ortak adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, diğer yanda iktidarın adayı R. Tayyip Erdoğan. Bir de farklı isim Selahattin Demirtaş. Sonuç, malumun ilanı; % 51.79 Erdoğan, % 38.44 İhsanoğlu ve % 9.76 Demirtaş. Sonuçta başbakan kim olacak sorusu ortaya çıktı ve Ahmet Davutoğlu ile yeni bir süreç başladı.

Yılın bir diğer önemli olayı 30 Mart yerel seçimleriydi. Büyükşehirlerde mevcut partilerin devam ettiği seçim sonucunda; başta Ankara olmak üzere bazı il ve ilçelerde yaşanan tartışmalar hafızalarda yerini aldı. İstanbul genelinde fazla değişen olmadı. Anadolu yakasında hiç sürpriz yoktu ve Üsküdar, Kadıköy gibi ilçeler hariç hemen hemen tüm başkanlar göreve devam etti.

Seçim gündeminin dışında da hayat akıyordu ve Twitter ile Youtube getirilen erişim yasakları ile gündem olduk. 20 Mart’ta Twitter yasağının ardından değişik yöntemlerle sitesye giriş yapan kullanıcılar, 3 saatte 2.5 milyon tweet atarak rekor kırdı.

27 Mart’ta bazı ses kayıtları yayınlandı ve Youtube’a da erişim yasağı geldi. 13 Mayıs günü Soma’da 301 madenci, 28 Ekim’de Ermenek’te 18 işçi göçük altında can verdi. 6 Eylül’de Torunlar inşaatta asansör kazası 10 işçimiz can verdi. Yüreğimiz yandı. Yıl içinde Bonzai illeti can almaya devam etti. 6-7 Ekim: Kobani olaylarının bilançosu ağır oldu 50 kişi yaşamını yitirdi.

Seneye yeni gündemlerde görüşmek üzere; yeni yılda her şeyin gönlümüzce olması temennisiyle herkese sağlık ve mutluluklar…

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Reklamı Geç