Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kenan BAYLAM

23 HAZİRAN’IN KÜLFETİ ÇOK AĞIR..

Tam da bitti derken, yeniden seçim havası çöktü İstanbul’un üzerine ve bu atmosfer tüm Türkiye’yi sarıp sarmaladı ister istemez. Ekonominin çarkları yeni bir bekleyiş içerisine girdi. İster Ak Parti’li ister CHP’li olsun Sultanbeyli’den Silivri’ye tüm ilçe belediyeleri adeta stop etmiş vaziyette.

Rutin işler elbette yürüyor lakin büyükşehir de dahil belediyelerde ödemeler şimdilik askıda. Ödeme alamayan müteahhit de şantiyeleri yürütemiyor. Alacaklılar bugün yarın denilerek aslında 23 Haziran seçimi bekleniyor. Uzun lafın kısası yeni seçimin bu kente ve ülkeye ekonomik maliyeti çok pahalıya mal oluyor.

Gelelim seçim havasına; 31 Mart’ta seçimi kazanıp görevi devralan ve 18 gün belediye başkanlığı yaptıktan sonra mazbatası iptal edilen Ekrem İmamoğlu, mağdur edilmenin de sağlamış olduğu getiriyle her türlü psikolojik üstünlüğü elinde tutmaya devam ediyor.

18 günde; öğrenci kartı indirimi, su indirimi, bayramlarda ücretsiz ulaşım ve 1 liraya pide gibi icraatları ile İmamoğlu, farkını daha da ortaya koydu. İmamoğlu’nun Ak Partililer de başta olmak üzere her kesime ılımlı ve güler yüzlü yaklaşımı da sahadan puan topluyor.

Diğer tarafta Ak Parti ve MHP’nin adayı, siyasetin tecrübeli ismi Binali Yıldırım bu sefer sahaya daha çok hakim olmak istiyor. Erdoğan’ın 39 ilçede miting programı ve MHP Lideri Bahçeli’nin İstanbul’da kamp kurması Yıldırım’ın bu saha hakimiyetini ne getirip ne götüreceğini 23 Haziran’da anlayacağız..

Olaya parti teşkilatları cephesinden bakacak olursak; bu kez iktidar partisi daha yorgun, daha dağınık ve daha karamsar… Muhalefet partileri ise daha hırslı ve daha inançlı. İstanbul il başkanlığı düzeyinde bir bakış bile Ak Parti ile CHP arasındaki farkı net olarak ortaya koyuyor.

Biz yerel basın olarak her zamanki gibi; her iki adayın saha çalışmalarını ve mesajlarını tarafsız ve objektif bir gözle kamuoyuna aktarmaya devam edeceğiz. 23 Haziran’da taktir elbette İstanbul halkının. 100. yılında; 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun.  

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Reklamı Geç