Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“27 ARALIK 2019, OTOMOTİV SEKTÖRÜ İÇİN BİR MİLATTIR”

Yerli ve milli gururumuz

Yerli ve milli gururumuz TOGG’un Türk Malı otomobilimiz, herkesten takdir toplamaya ve yoğun ilgi görmeye devam ederken, bölgemizin önde gelen tanınmış işadamlarından Halis Görken, HLS Filo olarak yerli ve milli otomobilin 36.’sına talip olduklarını açıkladı.

Türk Otomobili Girişimci Grubu (TOGG) tarafından uzun zamandır üzerinde çalışılan yerli ve milli otomobilimiz nihayet görücüye çıktı. Her yönü ile büyük beğeni toplayarak göğsümüzü kabartan yerli ve milli otaya yoğun talep ve ilgi var. İş dünyası başta olmak üzere her kesimden yerli otoya talep yağıyor. Bölgemizin tanınmış işadamlarından Halis Görken, HLS Filo olarak yerli ve milli otomobilin 36. üretimine talip olduklarını açıkladı. Neden 36.? sorusuna, memleketi Kars’ın plakasını işaret eden Halis Görken ile www.yerelgazete.com.tr olarak yerli ve milli otoyu konuştuk…

  • Halis Bey Tanıtımı Yapılan Yerli Otomobil Hakkında, Otomobil Sektöründe Hizmet Sunan Sizlerin Görüşlerini Merak Ediyoruz. Bu Anlamda Görüşlerinizi Alabilir Miyiz?

Biz Otomotiv sektörü için 27 Aralık 2019 bir milat olmalı. Gebze’deki Bilişim Vadisi’ndeki tanıtımda kırmızı beyaz yerli ve milli SUV ve sedan modelleri tanıtılırken ben şahsen “Milli ve Yerli” kavramının içinin ne denli doldurulduğunu gözlerimle şahit oldum. Bu bir gurur vesilesi. Daha düne kadar “otomotiv” ve “üretmek” kelimelerini yan yana getiremeyen bir pozisyondan geleceğin otomobillerini tanıtır seviyeye gelmek biz otomotiv sektöründe hizmet sunanları başta olmak üzere tüm ülkeyi hatta dünya basınını ve otomobil tutkunlarını heyecanlandırmıştır.

  • Yerli ve Milli Aracımızın Geleceği Konusunda Ne Düşünüyorsunuz?

Bu projenin sahibi konumunda ki TOGG, elektrikli ve bağlantılı  yeni nesil otomobiller geliştiriyor ve bu otomobiller etrafında bir mobilite ekosistemi oluşturuyor. Bu ekosistem sayesinde geniş kitlelerin hayatını kolaylaştırıp, zararlı emisyonları sıfırlayarak temiz bir geleceğe katkıda bulunmayı hedefliyor. Bu anlamda bugünden Avrupa ile yarışır dizayn ve üretim hedefi ile elektrikli araçlar tasarlıyor ve üretiyorlar.  2022 yılında doğuştan elektrikli, bağlantılı ve güncel otonom seviyesine sahip, orta büyüklükte (C segmenti diye adlandırdığımız) bir “sportif çok amaçlı otomobil (SUV)” ile yola çıkılıyor. Ayrıca yine dış ve iç tasarımı ile göz alan binek araçta dikkat çekici.

Akıllı ve bağlantılı otomobilimizin etrafında oluşturulan ekosistem dahilinde yeni hizmetler, yeni kullanıcı deneyimleri ve yeni iş modelleri geliştirileceğini düşünüyorum. Bu süreç bir başlangıç süreci. Otomobil endüstrisi çok büyük bir endüstri. Eminim ki  sürece dahil olacak iş ortakları ve proje çevresinde filizlenen girişim şirketleriyle yeni fikir ve teknolojilerin ortaya çıkmasını sağlanacak ve güçlü bir otomobil markası yaratılacaktır.

  • Son Olarak Konu Hakkında Neleri Dile Getirmek İstersiniz?

Bu sürecin mimarı Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere TOGG ailesine teşekkür ederim. Biliyorsunuz ki  fikri mülkiyet haklarına Türkiye’nin sahip olduğu, küresel ölçekte rekabet edecek bir otomobil markası yaratma hedefiyle Anadolu Grubu, BMC, Kök Grubu, Turkcell, Zorlu ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği güçlerini birleştirdi ve 25 Haziran 2018’de Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret A.Ş.’yi (TOGG) kurdu. Güçlü bir iş birliği de böylesine iftihar edilecek araçların ortaya çıkmasına vesile oldu.

Her birine şahsım ve yönetim kurulunda olduğum şirketlerim adına ayrı ayrı teşekkür ederim. Şimdi sıra destekte. Öncelikle ben 36. araç üretim bandından iner inmez almak için başvuru yapacağım. Memleketim Kars’ı temsilen 36. aracı almak için talibim. Ayrıca operasyonel kiralama sektörüne dahil edilmesine fırsat sunulduğu an HLS Filo markam ile ilk müracaat eden araç kiralama firmalarının başında olacak ve araç filoma bu güzel ve değerli araçlardan dahil edeceğim. Tüm iş insanlarını ve vatandaşlarımızı da ön satış başlar başlamaz araç alımı için desteğe davet ediyorum. İnanıyorum ki bu bir başlangıç. Bu süreç uzun bir yolun ilk adımı; yeniliğe yolculuk…

Reklamı Geç