Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“3 DÖNEM AÇIK ARA SEÇİM KAZANIYORUZ ÇÜNKÜ MİLLETİN EMANETİNE İHANET ETMİYORUZ..”

Denetim raporu, 2019 yılı

Denetim raporu, 2019 yılı faaliyet bülteni ve kesin hesap cetvelini oyçokluğu kabul eden Çekmeköy Belediye Meclisi, Temmuz ayı oturumlarını oldukça hararetli ve tartışmalı tamamladı. Geçen toplantılarda yapılan istifa çağrısı ve araç ihalesine ilişkin iddialara bugün sert yanıt veren Başkan Ahmet Poyraz, “3 dönem açık ara seçim kazanıyoruz çünkü milletin emanetine ihanet etmiyoruz. İddialarınızda olduğu gibi hakkıyla kazanılmış ihaleyi kazanan firmadan usulsüzce alıp, başka bir firmaya vererek milletin emanetine ihanet etmişsek şerefsiziz, namerdiz. Söz konusu araç ihalesinde değil milyonlar yüz bin lira bile fark olmuşsa bu ekibin başı olarak ben her türlü hesap vermeye hazırım. Ama bu belgelerden haberdar olup, durumun bizden değil yasadan kaynaklandığını bildiğiniz halde bize iftira attıysanız siz şerefsizsiniz, namertsiniz” dedi.

Pandemi salgını nedeniyle verdiği 3 aylık aranın ardından Temmuz ayı oturumlarını tamamlayan Çekmeköy Belediye Meclisi, yoğun geçen haftanın son gününde 2019 yıl faaliyet raporu ve kesin hesap cetvelini oy çokluğu ile kabul etti. Zaman zaman karşılıklı atışmalara varan sert tartışmaların yaşandığı meclis oturumlarında muhalefetin ciddi iddiaları olmuştu. Çekmeköy’de iktidar Ak Parti’li meclis üyeleri İBB’ye yönelik eleştirilerde bulunurken, ilçede muhalif CHP’li üyeler de Çekmeköy Belediyesi’ne yönelik sert eleştiriler yaptılar. Hafta başındaki toplantıda denetim raporu üzerine söz alan CHP’li Sami Yayla, araç alım ihalesi başta olmak üzere bazı konularda öne sürdüğü iddiaların görevi kötüye kullanmak olduğunu savunmuş ve Başkan Ahmet Poyraz’ı istifaya davet etmişti. Faaliyet bülteni ve kesin hesap cetvelinin oylandığı meclisin son gününde de muhalefetin eleştirileri devam etti.

BAĞIMSIZ ÜYE BOZKURT HEM İKTİDAR HEM MUHALEFETİ ELEŞTİRDİ..

Hem iktidar hem de muhalefeti eleştiren Bağımsız Meclis Üyesi Erdoğan Bozkurt, faaliyet bülteninin son derece kaliteli kuşe kağıda basılmış resimlerden ibaret olduğunu ifade ederek; geçtiğimiz günlerde yenilenerek tekrar hizmete açılan Doğa Park’ın 2 yıl önce de yenilendiğini ve bugüne kadar 6-7 kez tadilat yapıldığını bunun da israfa girdiğini söyledi. “İlçemizin bir tiyatro salonu, meydanı” yok diyen Bozkurt, “11. Yılda hala bir kurban satış ve kesim alanımız yok. Her sene bayram öncesi aynı iddiaları konuşuyoruz. Kaçak inşaatlar sembolik cezalarla adeta meşrulaştırılıyor. Muhalefet partisini de anlamakta güçlük çekiyorum. Kendi içinde bölünüyor. İBB’de yaşananların tam tersi burada iktidarın rahat hareket etmesine yol açıyor. Küçük ortak temsilcisi de mecliste sürekli iktidar partsili üyelerin kendisini aramamasıyla uğraşıyor” dedi.

İYİ PARTİ’Lİ BORA KILIÇ; “BİZİM SİYASİ ROZETİMİZ YOK”

İYİ Parti Çekmeköy ve İBB Meclis Üyesi Bora Kılıç da yaptığı konuşmada, “Biz ısrarla parti rozetimizi çıkardığımızı söylüyoruz. Çekmeköy’ün İstanbul’un ve milletimizin yararına olan her işte varız. Bizde siyasi ayrım yok. İBB’de muhalefet yanlış yaptı diye biz buruda aynı yanlışa düşmeyeceğiz. Bu faaliyet raporunda bu seneye ilişkin bir şey yok. Önümüzde 4 yıl var. Hizmete dair ne gerekiyorsa katkı sunup üzerimize düşeni yapacağız” şeklinde konuştu.

CHP’li Özgür Kip, faaliyet bülteni üzerine yaptığı konuşmada; “Çekmeköy Belediyesi’nin Faaliyet Raporu nitelikleri gereği  belediyeyi kazanan partinin siyasi ve politik vizyonunu temsil eder. Vaat ettiklerini ne kadar nasıl yaptıklarını gösterir. Sunulan 2019 yılı faaliyet  raporu  Çekmeköy Belediyesi’nin ‘Modern ve Model Çekmeköy’ misyon ve vizyonunu karşılamaktan uzaktır. Modellik ve modernliğe örnek gösterilecek faaliyet bulunmamaktadır. Raporda kadın ve gençlerin istihdamı çok az. Çocuk ve doğa gözardı edilmiştir. Çağdaş belediyeciliğin kuralları göz önünde bulundurulmamıştır” dedi.

CHP’Lİ ÜNAL BELLEK; “SAYIŞTAY DENETİMİ NEDEN YOK?”

CHP Grup Başkanvekili Ünal Bellek de yaptığı konuşmada; İBB’den Çekmeköy Belediyesi’ne yazılan iki ayrı yazıda çocuk kreşi yapılmak üzere yer tahsisi istendiğini fakat bu yazılara cevap dahi verilmediğini söyledi. Dünyada artık kaldırım belediyeciliği döneminin bittiğini ve akıllı kentlerin yarıştığını kaydeden Bellek; “Geçen sene açılan kitap fuarı güzeldi fakat geliştirilerek sürdürülmeli. İhtiyaç sahibi ailelere yapılan ayni ve nakdi yardımlarda daha adil ve eşit olunmalı. Acele meclis kararları yerine sindire sindire müzakere edilmiş kararlar alınmalı. Kovid 19 ile mücadele döneminde yaptığımız olağanüstü meclis toplantısında bu kürsüde anlattığınız rakamlara halen bize vermiş değilsiniz. Yeterince bilgilendirme yok. İşyeri dezenfektasyonunda adil olunmalı ve sahada bu işin takibi iyi yapılmalı. İlçemize yaşlı bakım evi lazım, hayvan barınağı lazım. Vatandaşlarımız komşu ilçelerden hizmet alıyor. Kapalı Pazar alanı bakın şimdi ne durumda. O gün ballandıra ballandıra anlattığınız proje bugün sıkıntılı bir durumda ve esnaf da sizler de rahatsızsınız. Paydaşların görüşü alınmadan yapılan her proje yanlıştır. Tıpkı Ekşioğlu ve benzeri yerlerde yaptığınız 18 plan uygulaması gibi. Sami Yayla arkadaşımızın denetim raporunda dile getirdiği rakamlara cevap bekliyoruz. Başkan yardımcılarının altındaki makam araçları neden kayıtlarda yok. Denetleme noktasında Sayıştay denetimi neden yok. Sayıştay denetçilerinin CHP’li belediyelerden çıkmadığını biliyoruz. 1 yıldır cevap alamadığımız soru önergeleri ya sümenaltı ediliyor ya da değer görmüyor. Oysa biz onları halk adına veriyoruz” dedi.

ŞAHMETTİN YÜKSEL; “ÇELİK KONTRÜKSİYON KREŞ Mİ OLUR…”

AK Parti Grup Başkanvekili ve Belediye Başkan Yardımcısı Şahmettin Yüksel, İBB’nin çocuk kreşi yapılmak üzere yer tahsisi sorusuna verdiği yanıtta; “Oralarda hepimizin çocukları olacak. Çelik kontrüksiyon çocuk kreşi binası olduğu nerede görülmüş” dedi. Gerek İBB’de gerekse ilçede yapılan her güzel ve olumlu hizmet ve yatırıma destek olacaklarını tekrarlayan Yüksel, “Olumsuz gördüğümüz her girişime de fren olmaya devam edeceğiz. Sonuna kadar şeffaf olmaya gayret ediyoruz. Her türlü eleştiri başımızın üzerine ama hakaret ve iftira olunca orada duracaksınız. Madenler Meydanına iki çiçek dört bank koymayla bu işler olmuyor. Bu rapor 2019 yılını içerdiği için bu yıla ilişkin veriler yok” dedi.

SAMİ YAYLA; “İHALEYE GİREN FİRMANIN İDDİALARI ZATEN DOSYADA DA VAR”

Kesin hesap cetveli üzerine söz alan CHP Meclis Üyesi Sami Yayla, geçtiğimiz toplantıda Başkan Ahmet Poyraz’a yönelttiği istifa çağrısının politik bir söylem ve demokratik haklardan biri olduğunu kaydetti. Kesin hesap cetvelinde hedeflenen ve gerçekleşen rakamları eleştiren Sami Yayla, daha sonra Başkan Poyraz’ın istifa çağrısına yönelik cevabına verdiği yanıtta söz konusu ihale dosyasındaki evrakların ilgili firmanın iddialarını içerdiğini ve ihale komisyonunun ilgili firma yetkililerine eksik evrak ve şartnamedeki kurallara uymadığı yönünde bilgi verdiğini söyledi.

FATİH SIRMACI; “MAKAM ARAÇLARI TEK TEK KAYIT ALTINDA..”

Ak Parti Meclis Üyesi Fatih Sırmacı da yaptığı konuşmada, faaliyet bülteni ve hesap cetveline yapılan eleştirilere yanıt verdi. Muhalefet üyelerinin sıkça gündeme getirdiği araç ihalesini de değinen Sırmacı, iddia edildiği gibi başkan yardımcılarının kullanmış olduğu makam araçlarının kayıt dışı olmadığını plakalarına varana kadar kayıt altında olduğunu ve bunu istemeleri halinde iddia sahiplerine göstereceklerini söyledi.

POYRAZ; “BUGÜN CUMA OLMASA DAHA AĞIR KONUŞACAKTIM..”

Yapılan oylamada faaliyet bülteninin oy çokluğu ile kabul edilmesinin ardından bir teşekkür konuşması yapan Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, “Haksızlık ve hukuksuzluk varsa, bu milletin emanetine ihanet etmişsem, harama el uzatmışsam şerefsizim namerdim. Yok bu hassasiyetimi bildiğiniz halde ihalede usulsüzlük yaptığım gibi bir iftirayı bilerek attıysanız siz şerefsizsiniz, namertsiniz. Üç dönemdir kimsenin kalbini kırmadan, eksiklerimizi söyleyerek, eleştirilerek temiz bir siyaset yaptığımız bu meclis çatısı altında atılan ve basına yansıtılan bu iftirayı kabul etmiyorum. Daha ağır konuşacaktım ama Cuma olması nedeniyle vazgeçtim. Ben haysiyetim için yaşarım, bu iftirayı atan özür dileyene kadar Allah’ın selamını vermeyeceğim, onun selamını almayacağım” dedi.

Haksızlık Yapıldığı İddia Edilen Firma İBB İhalesinden de Elenmiş

Olayın aslını anlatan Başkan Poyraz, durumu şu sözlerle açıkladı: “Düşük teklif verdiği halde kabul edilmediği söylenen firmaların teminat mektubu yok, bütün evrakları fotokopi. Bizde haksız yere elendiği söylenen Ağaoğlu Danışmanlık 16 Aralık 2019 tarihinde yapılan İBB araç ihalesine girmiş. Aynı bizde olduğu gibi teminat mektubu olmadığı ve evrakları eksik olduğu için elenmiş! Açın videoları izleyin. Ne diyelim şimdi kamuyu zarara uğrattın Ekrem Bey istifa et mi diyelim! Bize gelince yandaş firma denilen Akmercan grubu, 12 Mart 2020 tarihinde İBB iştiraki İSKİ’den milyonluk ihale almış! Başkanınıza yandaş mı diyeceksiniz?”

Sokakta Birbirimizin Yüzüne Bakabilelim

Başkan Poyraz, “2009 yılında 336 oy farkla kazandık. Daha sonraki seçimlerde on  binlerce oy fark attık. İktidarda olan birinin kazanma şansı daha da düşüktür ama biz her seferinde farkı katladık. Bunu da bize verdikleri emanete sahip çıkarak onların sevgisini ve saygısını kazanarak yaptık. Çekmeköylü hemşerilerim hiçbir ayrım yapmadan herkese eşit hizmet götürdüğümü biliyor. Benim en büyük kazanımım Çekmeköy halkı oldu. Müdürlerim burada her toplantıda söylerim milletin bir delikli kuruşunu bile ziyan ederseniz, çocuklarınıza haram yedirmeye niyetlenirseniz, bununuzdan fitil fitil gelsin derim. Benim Elhamdülillah helalinden kazancım var. Ben o kazanca haram bulaştırarak, benim ve ailemin hem bu dünyasını, hem öbür dünyasını yakacak kadar akılsız değilim” dedi.

Başkan Poyraz sözlerine şöyle devam etti: “Ben de insanım, eksiklerim muhakkak olur. Çalışmalarımızda eksik gördüğünüz yerleri mutlaka söyleyin, düzeltelim. Bunları bizim yüzümüze söyleyip, eleştiren herkese teşekkür ederim, Allah razı olsun derim. Bu benim son dönemim. Çekmeköy halkı için bu süre içinde ilçemize en güzel şekilde hizmet vereceğiz. Bu çalışmalarda mesai arkadaşlarımın ve bu çatı altındaki meclis üyelerinin de emeği var. Önemli olan buradaki görevlerimiz bittiğinde yolda karşılaştığımızda birbirimize selam verebilelim, temiz siyaset yapalım.”

Reklamı Geç