Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BAKALIM YARGI, KARARINI UYGULAMAYAN BELEDİYE HAKKINDA NE DİYECEK?..

Göksu Pazar alanı ile

Göksu Pazar alanı ile ilgili olarak mahkeme yürütmeyi durdurma kararı aldı. Beykoz Belediyesi karara itiraz etti fakat ret edildi. Geçen sürenin ardından mahkeme kararı kesinleşmesine rağmen alanda Pazar açılmasına göz yuman Beykoz Belediyesi hakkında Ulus Pazarı yetkilileri ve esnafı, Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundular.

Beykoz’da devam eden Göksu Pazar Alanı sorunu daha da büyüyor. Beykoz Belediyesi, ilk etapta Ulus Pazarı esnafına tahsis ettiği Göksu Pazar yerini sonradan hukuka uygun olmayan yollardan Anadolu Yakası Pazarcı ve Seyyar Esnaf Odası’na vermiş ve bu duruma yargı dur diyerek yürütmenin durdurulması yönünde karar almıştı. Ulus Pazarı Başkanı Bülent Reisoğlu ve pazar esnafının İstanbul 8. İdare Mahkemesi’ne açtığı 2017/2027 Esas nolu davada; kura yöntemiyle yapılan tahsisin hukuka uygun olmayacağını belirten mahkeme yürütmenin durdurulmasına hükmetmişti.

Söz konusu karara karşılık Beykoz Belediyesi, Bölge İdare Mahkemesi’ne itiraz başvurusunda bulundu ve ‘RED’ cevabı aldı. Aradan geçen sürenin ardından Göksu Pazar alanında Pazar açılmaması yönünde mahkemenin verdiği yürütmeyi durdurma kararı kesinleşmiş oldu. Geçen hafta 8 Şubat günü son kez açılan Pazar bu hafta 15 Şubat günü yeniden açılınca Ulus Pazarı yetkilileri tekrar harekete geçti ve mahkeme kararını adeta hiçe sayarak pazarın açılmasına göz yuman Beykoz Belediyesi yetkilileri hakkında Beykoz Adliyesi’ne suç duyurusunda bulundular.

15 Şubat günü Göksu Pazar alanında açılan pazar görüntüleri ile birlikte Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunan Ulus Pazarı yetkilileri ve esnafı, belediye yetkilileri hakkında mahkeme kararına uymamaktan dolayı gereken işlemin yapılmasını talep ettiler. Şimdi söz yeniden yargıda. Bakalım yüce Türk adaleti, vermiş olduğu kararı hiçe sayanlar hakkında nasıl bir karar verecek tüm Beykoz halkı merakla bekliyor.

Reklamı Geç