Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

‘BİLİMLE SÜZÜLEN BAL’ FARK YARATIYOR..

Türkiye’nin lider bal markası

Türkiye’nin lider bal markası Balparmak, gıda sektörünün buluşma noktası FOTEG İSTANBUL Gıda İşleme Teknolojileri Uluslararası İhtisas Fuarı’nda “Bilimle süzülen bal”ın izlenebilirlik sistemini sektör profesyonelleriyle paylaştı.

balparmak 2İki yılda bir gerçekleştirilen ve gıda üretim sektörünün tüm aşamalarını aynı çatı altında toplayan Türkiye’nin ilk ihtisas fuarı FOTEG İSTANBUL, 16-19 Mart tarihleri arasında, İstanbul’da, gıda sektörünü bir araya getirdi. Fuar kapsamında düzenlenen “Gıda Sektöründe Akıllı Üretim Uygulamaları ve İzlenebilirlik” paneline katılan Balparmak Ar-Ge ve Kalite Güvence Müdürü Günay Başdoğan,”İzlenebilirlik ve Tüketici Bilgilendirmede Bir Başarı Hikayesi” başlıklı konuşmasında Balparmak’ın izlenebilirlik sistemini sektör profesyonelleri ile paylaştı.

balparmak 1Balparmak Priospot Sistemiyle Arıların Bal Yaparken Uçtuğu Çiçekler Bile Belli!

Hammadde, ambalaj ile proses ve ürün olmak üzere 3 aşamada Balparmak’ın izlenebilirlik süreçleri hakkında bilgi veren Başdoğan, Türkiye çapında 10 bin arıcı ile çalıştıklarını ve hammadde tedarik sürecini “Arıcım” programı üzerinden dijital olarak gerçekleştirdiklerini belirtti. Tedarikçilerden gelen tüm numunelerin özel olarak barkod’landığını ve tüm analizlerinin Balparmak Kalite Kontrol ve Araştırma Laboratuvarında yapıldığını söyleyen Başdoğan, bu analizlerde tam 92 parametreye bakıldığını belirtti. Dünya gıda sektöründe ilk ve tek uygulama olan ve tüketicinin Balparmak balının analiz raporuna ve çiçek kaynağına ulaşabildiği Priospot sistemine ilişkin de bilgi veren Günay Başdoğan, tüketicilerin satın aldıkları balın izini sürebilmesinin önemine değindi. Arıcı bilgileriyle alınan hammadde numunesinin ürün ve sevkiyat bilgilerinin takip edilebildiği Arıcım Projesi ile Balparmak, 2016 yılında Sürdürülebilir İş Ödülleri’nde Tedarik Zinciri Yönetimi kategorisinde ödülün sahibi olmuştu.

PrintBalparmak Hakkında: Kurulduğu 1980 yılından bu yana bal sektörünün gelişimine öncülük eden ve uzun yıllardır sektörün lideri olan şirket, 350’nin üzerinde çalışanı ve bugün bünyesinde bulundurduğu Balparmak, Binbirçiçek,Balkovan ve Apitera markalarıyla sağlığı, doğallığı, lezzeti her gün sofralara taşıyor. Tüketicisine sunduğu kalite standardı ile farklılaşan Balparmak, bu anlamda sektörün öncülüğünü üstleniyor. Gıda güvenliği konusunda uluslararası standartlara göre çalışan Balparmak, gıda güvenliği sistemi ISO 22000:2005 ile global gıda standardı BRC (British Retail Consortium) gibi sertifikalara da sahip. Türkiye’nin gıda alanında 8’inci, bal ve diğer arı ürünleri alanındaki ilk ve tek Ar-Ge Merkezi’ne sahip olan Balparmak; Bal ve Diğer Arı Ürünleri Araştırma ve Kalite Kontrol Laboratuarı sayesinde, tüketicilerine sunduğu ürünleri 92’den fazla parametre doğrultusunda analiz ediyor.

Reklamı Geç