Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kenan BAYLAM

BÖYLE SAĞLIK SİSTEMİ OLAMAZ..

kenanyeniHer türlü altyapısıyla güzel güzel, modern ve çağdaş binalar yapıldığı doğrudur. Ama içi bomboş. Her gün doktorunun ve personelinin değiştiği, hastaların aylarca hatta bazı birimlerde hiç sıra alamadığı hastanelerimizden bahsediyorum. ‘Şöyle reform yapıldı’, böyle çağ atlanıldı’ hepsi laf..

Hizmet yok, eziyet çok. Ümraniye Devlet Hastanesi orda. Bir muayene, bir tahlil sonucu, bir rapor için aylarca git-gel yapıp, bekliyorsunuz. Yine de alamıyorsunuz. Aksini iddia eden beri gelsin, belgeleriyle tek tek anlatayım..

Öyle tek istisna falan değil anlattıklarım. Her gün milyonlarca insanın yaşadığı bir gerçek bu. Ahmet doktordan randevu al Mehmet doktora muayene ol, filmi başkası çeksin, tanıyı başkası koysun..

Aynı odada her gün bambaşka hekimler birbirinin yerine atansın. Eskiden ‘filan doktor iyidir ona git’ diye tavsiye edilirdi. Şimdi bir önceki doktoru ikinci kez yerinde bulabilen şanslı sayılıyor. Her birim tıklım tıklım, işler yürümüyor.

Tüm bunları kime anlatsan hemen özel hastaneleri tarif ediyor. Özel hastaneyi herkes biliyor bilmesine de cebinde var mı yok mu soran yok… Uzun lafın kısası; bu sistem sağlıklı adamı bile kanser eder, verem eder..

ÇEKMEKÖY’DE SIKINTILI İŞLER..

Çekmeköy’ün bambaşka dertleri var son zamanlarda. Merkezde planların mahkemece iptal edilmesinin ardından inşaat sektörünün durma noktasına gelmesi, yüzlerce ailenin ocağını söndürecek gibi gözüküyor. İlçenin başlıca ekonomi kaynağı bir anda yok olunca batma noktasına gelen onca müteahhidin iflasını vermeye hazırlandığı konuşuluyor.

Vatandaşın sorumlu tuttuğu yerel yöneticiler ve siyasi iktidarın çözüm için şimdilik bir şey yapmaması ya da yapamaması Çekmeköy’de inşaat amelesinden işverenine, ev alanından mülk sahibine herkesi kara kara düşündürüyor.

Çekmeköy’ün bir başka derdi kapalı pazar alanı. Büyükşehir’in yapıp belediyeye teslim ettiği kapalı pazar alanına ne semt pazarcıları ne de Ulus Pazarı taşınmayacağını açıklıyor. Bu durumda pazar yeri ne olacak merak konusu..

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Reklamı Geç