Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÇEKMEKÖYLÜ HAYVAN DOSTLARI HAYDİ VETBÜS’E..

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin hayata

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği Vetbüs projesi ile 39 ilçede sokak hayvanlarına yönelik sağlık taraması ve bakım hizmetleri devam ediyor. İstanbul Gönüllüleri’nin girişimi ve işbirliği ile Çekmeköy’de 3 gün sürecek tarama ve bakım hizmetleri hayvan severlerden yoğun ilgi görüyor ve tam not alıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Daire Başkanlığı ve İstanbul Gönüllüleri işbirliği ile Çekmeköy’de 3 gün sürecek hayvan sağlığı taraması ve bakım çalışmaları bugün Doğa Park önünden başladı. Gün boyu devam eden çalışmalar hayvan severlerden büyük ilgi gördü ve takdirle karşılandı.  CHP Çekmeköy İlçe Başkanı Hüseyin Kızıldaş, Vetbüs ekibini ziyaret ederek çalışmalara ilişkin bilgiler aldı ve kolaylıklar diledi. Yine CHP Çekmeköy Kadın Kolları Başkanı Saadet Çertez ve Gençlik Kolu Başkanı Gürkan Kılıç da Vetbüs hizmetlerini yerinde ziyaret ederek çalışmalara katılımları ile destek verdiler.

Çalışmaların koordinasyonu ile ilgilenen Hayvan, Doğa ve Kent Haklarından Sorumlu CHP Çekmeköy İlçe Başkan Yardımcısı Erdal Yıldırım, Vetbüs’ün hizmetlerine ilişkin bilgiler verdi. Çekmeköylü hayvan severlerin yoğun ilgisi ile karşılaştıklarını söyleyen Yıldırım; “Bu ilgi bizim için elbette sevindirici bir durum. Vetbüs ekibinin hizmetleri 1 Haziran Salı günü Çekmeköy Merkez Mahallesi’nde, 2 Haziran Çarşamba günü ise Reşadiye’de konuşlanarak hayvan sağlık taramaları ve aşı hizmeti verecek. İsteyen her vatandaşlarımız gerek evcil gerekse sokak hayvanlarını getirip burada gönül rahatlığı ile sağlık taramasını yaptırabilir. Sevimli dostlarımızın ihtiyaç duyulan bir tedavisi ya da aşısı varsa Vetbüs’te hepsi yapılıyor” dedi.

Birbirinden sevimli kedi, köpek gibi hayvanların özenle beslenip bakımlarının yapıldığı ve sağlık taramasından geçirilerek aşılarının tamamlandığı Vetbüs’ün çalışmalarına aynı zamanda İstanbul Gönüllüleri de olan Bihterin Burcu Tezcan,  Nilgün Ateş, Erdal Yıldırım, Durcan Uzunay, Tuba Yelesenli, Aynur Aydın, Serap Ziyaogullari, Nefise Çekinmez, Berk İğdeli, Veis Çam ve Rüya Gülmez emekleri ile destek verdi. Yine hayvan severler Emine Özkan, Necla Artuk, Meryem Canverdi, Burcu Demir ve Mukaddes Seferoğlu gibi isimler de gün boyu çalışmalara katılarak destek verdiler.

Evcil ya da sokak hayvanlarının kapsamlı sağlık taramasından geçirildiği Vetbüs, durumu kötü olan hayvanları İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait hayvan bakım evlerine götürüyor. Hayvanlar sağlıklarına kavuşana kadar burada tedavi ediliyor. İstanbul’u turlayarak hizmet veren Vetbüse vatandaşlar da sokak hayvanlarını götürerek tedavi ettirebiliyor. Vetbüsün içinde tetkik ve tedavi için bir veteriner ekip hazır bulunuyor. Sahiplenilmek istenen sokak hayvanları da mikroçiple kayıt altına alınarak isteyen vatandaşlara veriliyor.

 

Reklamı Geç