Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP İLÇE BAŞKANLIĞI VE MECLİS GRUBU ÜMRANİYE’Yİ DEĞERLENDİRDİ..

Cumhuriyet Halk Parti’li Ümraniye

Cumhuriyet Halk Parti’li Ümraniye Belediye Meclis Üyeleri ve ilçe başkanlığının birlikte düzenlediği yerel basını bilgilendirme ve gündeme ilişkin değerlendirme toplantısı iftar davetiyle gerçekleşti. Yerel basın buluşmasında CHP İlçe Başkanı Zeynel Kızılkaya, Meclis Grup Başkanvekili Ali Kılıç ve meclis üyeleri önemli açıklamalarda bulundular. Belediye yönetiminin sert sözlerle eleştirildiği toplantıda Nisan ayı meclis oturumunda okutulmayan 2021 yılı denetim komisyonu raporu, belediyede yaşanan silahlı baskın olayı, saat alım ihalesi ve çeşitli konular gündeme getirildi. İlçe Başkanı Zeynel Kızılkaya, millet ittifakı olarak 2023’te genel, 2024’te de yerel seçimi kazanarak Ümraniye’ye CHP bayrağını mutlaka dikeceklerini söyledi.

KIZILKAYA; “6’LI MASA HERKESİN ÖZLEM DUYDUĞU TABLO…”

Meclis Üyeleri Sacit Eyüboğlu, Filiz Öztürk Çelik, Şenol Berk, Cevdet Yılmaz, Emine Eren, Aysun Şengül, Sacit Terzi, Hüseyin Akın Karaköse, Mehmet Özgür Üreten ve Ali Rıza Yıldırım ile bazı ilçe yöneticilerinin de katıldığı programda ülke siyasetine ilişkin genel bir değerlendirme yapan İlçe Başkanı Zeynel Kızılkaya, 6’lı masada herkesin özlediği kutuplaşmadan uzak, herkesin kendini gördüğü, uzlaşma kültürünün olduğu ve soldan sağa her kesimin temsil edildiği bir yapının hakim olduğunu ifade etti. Türkiye’nin bu tabloya ihtiyacı olduğunu söyleyen Kızılkaya, her zamankinden daha vahim bir süreçten geçtiğimizi ve bu zorlu sürecin düzlüğe çıkması için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini dile getirdi.

“GELMEKTE OLAN ÇOKTAN GELDİ..”

“Millet ittifakı ile 2023’te genelde iktidar, 2024’te de yerelde iktidar olacağımıza inancımız tam” diyen Kızılkaya, CHP bayrağını Ümraniye’ye dikmekte kararlı olduklarını da vurguladı. “Gelmekte olan çoktan geldi ve içerde oturuyor” diyen Kızılkaya, “Erken veya zamanında seçimler tek bir gün bile gecikmeden yapılır ve halk kararını verir. ‘Seçim yapmazlar, kaybetseler bile gitmezler’ gibi söylemler demokrasiye uymaz. Bu gibi yanlış söylemlerin geçerli olamayacağını en son ikinci kez yapılan büyükşehir seçimlerinde gördük” şeklinde konuştu.

“SİLAHLI BASKIN OLAYINDA DAHA HIZLI REAKSİYON ALABİLİRDİK..”

Ümraniye’de millet ittifakı arasında hiçbir şekilde uyumsuzluk ve sorun yaşanmadığını kaydeden Kızılkaya, “Belediyede yaşanan silahlı baskın olayıyla alakalı daha hızlı reaksiyon alabilirdik. Kamuoyunu bilgilendirme noktasında daha sert çıkışlarla bu konunun üzerine gitme yönündeki eksiğimizi kabul ediyoruz. Saat alımı ihalesi konusunda ise kamuoyunu zamanında ve gerekli şekilde bilgilendirip meseleyi gündeme taşıdık” dedi.

Ali KILIÇ; “BUNDAN SONRA ÜMRANİYE’Yİ DAHA SIK BİLGİLENDİRECEĞİZ..”  

CHP Meclis Grup Başkanvekili Ali Kılıç da meclis gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Mecliste Ümraniye ile ilgili olarak alınan kararlar hakkında kamuoyunu daha sık bilgilendireceklerini kaydeden Ali Kılıç, bundan sonraki süreçte yerel basınla daha sık biraraya geleceklerini söyledi. Nisan ayı meclis oturumunda 2021 yılı faaliyet raporunun görüşülüp oy çokluğu ile kabul edildiğini kaydeden Kılıç, 726 bin nüfusun yaşadığı Ümraniye’de belediyenin vatandaşa hak ettiği hizmeti veremediğini iddia etti. Bir önceki döneme göre daha ayakları yerel basan bir belediye olmasına rağmen bir çok konuda yanlış yapıldığını ifade eden Kılıç, belediye başkanının meclis toplantılarından sadece bütçe ve faaliyet raporu görüşmelerine katıldığını bunun dışında meclise gelmediğini söyledi.

“80 BİN METREKARE BİNA, ÖĞRENCİ YURDU YAPILMALI..”

İnkılap Mahallesi’nde 6 bin metrekare belediye hizmet alanının önceki belediye yönetimi döneminde üzerindeki ruhsatsız inşaat ile birlikte satışına yönelik açmış olduğu davanın istinaf mahkemesinde bozulmasının ardından üst mahkemece de kesin iptal edildiğini anlatan Ali Kılıç, “Bu yerle ilgili takibimizi sürdüreceğiz. 80 bin metrekare inşaat alanı olan bu yerin yurt binası olmayan Ümraniye’mizde acil olarak öğrenci yurdu yapılması için talepte bulunacağız” dedi.

“SİLAHLI BASKIN OLAYI GÖTERDİKİ YOL GEÇEN HANI..”

Kılıç, “25-30 yıllık yönetmenin verdiği kagirlikle sürekli yanıldıklarını görüyoruz. 2021 yılı denetim komisyonu raporunun kanuni mecburiyet olmasına rağmen mecliste okutulmaması bunun açık örneği. Ümraniye’yi navigasyonla gezenlerin bu şehri iyi yönetmesi beklenemez. Bunların yapabileceği tek şey sosyal medyada yalan-yanlış bilgilerle toplumu yanıltmaya çalışmak olur ki onu da artık bu millet yemiyor. Ulusal medyada da geniş yer bulan belediyedeki silahlı baskı olayı herkesin malumu. Bu olay gösterdi ki Ümraniye Belediyesi adeta yol geçen hanı olmuş, eli silahlı insanlar başkan yardımcısının odasını basıp aleni tehditler savurabiliyor ve başkan katına kadar çıkabiliyor. İşin daha vahim tarafı bu kişinin belediye başkanının birinci derecede yakını olması ve bu olay yaşanırken İBB Başkanı Sayın İmamoğlu’nun da başkan katında bulunması. Şimdi daha iyi anlıyoruz meclis salonuna çıkan merdivenlerin neden söküldüğünü ve parmak izi okutularak asansörle çıkıldığını.. Vatandaşla meclis arasındaki bağı bile kapardılar. Meğer güvenlik zafiyeti varmış” şeklinde konuştu. Ümraniye halkı için mecliste alınan olumlu her kararın destekçisi olduklarını kaydeden Ali Kılıç, “Yanlış tüm kararların da karşısında durmaya devam edeceğiz. Yeşil alan üzerine ne yapılırsa yapılsın karşı çıkacağız” dedi.

ÇELİK; “KARABEKİR BÖLGESİNDEKİ İMAR YETKİSİNİ MAHKEME İPTAL ETTİ..”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet ve yatırımlarına ilişkin bilgiler veren İBB Meclis Üyesi Filiz Öztürk Çelik ise, İBB’nin meclis oturumlarında ve ihalelerinde yaptığı canlı yayınların Ümraniye’de de yapılması için meclis kararı olmasına rağmen 2 yıldır teknik alt yapının kurulamamasını eleştirdi. “Ümraniye Belediyesi kurumsal manada çok zarar gördü, görmeye devam ediyor” diyen Çelik, Karabekir Mahallesi bölgesinde Çevre Bakanlığı üzerinden alınan imarla ilgili yetkinin kendileri tarafından açılan dava sonucunda mahkemece yürütmeyi durdurma kararı ile iptal edildiğini söyledi. Mecliste Ümraniye halkının yararı için büyük mücadele verdiklerini söyleyen Çelik, “Daha fazla okul ve sağlık ocağı yapımı için defalarca önergeler verdik, bizi dinledikleri yok. Ümraniye’nin çok ciddi bir bütçesi olmasına rağmen yatırımların büyük bölümü bakanlıklar tarafından yapılıyor” dedi.

SACİT TERZİ: “ÜMRANİYE’Yİ KURUMSAL KİMLİKLE YÖNETMİYORLAR..”

Ümraniye yerel basınının da meclis toplantılarını izlemediğini ve ilgilenmediğini söyleyerek eleştiren CHP’li Meclis Üyesi Sacit Terzi de Nisan ayı oturumunda dile getirdiği tespitlerini rakamlarla anlatmaya çalıştı. “Ümraniye’yi kurumsal kimlikle yönetmiyorlar” diyen Terzi, “2019 yılı yılı stratejik raporu hatalarla dolu, üstün körü hazırlanmış, performans değerlendirmesi ve bütçe görüşmelerinde de dile getirdiklerim belediyenin kendi faaliyet bülteninde yer alan rakamlardan oluşuyor. Hattından fazla taşınmazlar satılıyor. Bütçede müdürlükler arasında inanılmaz boyutta transferler yapılıyor. Yine bütçede inanılmaz oranlarda sapmalar olduğu da faaliyet bülteninde rakamlarıyla yer alıyor. Örneğin yüzde 753, 214, 417, 1.217, 295, 5.984 gibi sapma oranları nerde görülmüş? Bir şirketin hesaplarında yüzde 20 oranında sapma olsa o şirketin sorumluları ve çalışanları derhal işten atılır. Yine mecliste sorduk ve cevap alamadık. Bütçeye konulan hizmet binalarının temeli bile atılmamış. Ümraniye beton yığını haline getirilmiş durumda. Hedeflerin yakalanamadığı kültür hizmetleri deseniz sadece bir kesime yönelik yapılıyor. Araç kiralama bedelleri eğitimin kat kat fazlasını oluşturuyor. 20 yıldır Ümraniye’de nelerin yapılıp yapılmadığı ortada. 37 mahallesi olan Ümraniye’de tek bir sosyal tesis var.  Kaçak hafriyat dökümü için bile belediyenin denetim mekanizması yok. Sokak hayvanları ile ilgili onca şikayet var çözüm yok. Hayvan hastanesi bir türlü yapılamıyor” dedi.

ŞENOL BERK: “BÜTÇENİN ÇOĞU MAL VE HİZMET ALIMINA, AZI YATIRIMLARA..

CHP Meclis Üyesi ve Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Şenol Berk de yaptığı konuşmada, “Ümraniye’nin 654 milyon lira bütçesinin 345 milyon lirası mal ve hizmet alımlarına ayrılmış yatırıma ayrılan pay ise 178 milyon lira ile bütçenin sadece yüzde 27’sini oluşturuyor. Ondan sonra da kalkıp İBB yönetimini ve Sayın İmamoğlu’nu eleştiriyorlar. Önce kendilerine baksınlar. Bu ilçede 8 bin engelli vatandaşımız var ve bunların sadece 600-700’üne hizmet veriliyor yani yüzde 10 bile değil hizmet alan kesim. 2024’te Ümraniye’de halkın iktidarını kurarak tüm bu sorunlara köklü ve kalıcı çözümler getireceğiz” dedi.

ÜRETEN; “SÜREKLİ ARSA SATIYORLAR HEM DE PLAN TADİLATI YAPARAK..”

CHP Meclis Üyesi Mehmet Özgür Üreten de yaptığı değerlendirmede Ümraniye Belediyesi’nin plan tadilatı yaparak sürekli arsa satışı gerçekleştirdiğini iddia etti. 16 ayrı bölgede okul yeri için önergeler verdiklerini lakin hiçbir şekilde karşılık görmediklerini ifade eden Üreten, “Her seferinde çeşitli bahaneler buldular. 3 senede korkunç derecede gayrimenkul sattılar hem de sipariş satışlar bunlar. Tüm işleri bakanlık üzerinden çevirmeyi adeta alışkanlık haline getirdiler. Milletimizin tüm gerçekleri daha net görmesi ve anlaması için bizler mücadelemize devam edeceğiz. Ümraniye halkımızın çıkarlarını korumayı ve taleplerinin yerine getirilmesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

YEREL GAZETE ÖZEL HABERDİR KOPYALANAMAZ, BAŞKA YAYINLARDA KULLANILAMAZ.. 

Reklamı Geç