Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BAŞKAN ERDEM; “AŞURE BİRLİK VE BERABERLİKTİR”

Her yıl Muharrem ayında

Her yıl Muharrem ayında halka aşure dağıtan Sancaktepe Belediyesi, geleneği bu yıl da devam ettirdi. Bu yılda Samandıra Meydanı’nda on binlerce halka aşure dağıtıldı. Sancaktepe Belediyesi, Muharrem ayı dolayısıyla vatandaşlara aşure ikram etti. Kazanın başına geçerek vatandaşlara aşure ikramında bulunan Belediye Başkanı İsmail Erdem, “Aşure yapımı inanç bağıyla yakından alakalıdır. Bizim kültürümüzde aşurenin yerleşik bir sevabı var” dedi.

Sancaktepe Belediyesi tarafından Muharrem ayı dolayısıyla Samandıra Meydanı’nda halka aşure dağıtımı yapıldı. Programda AK Parti Milletvekilleri İsmet Uçma, Hulusi Şentürk ve Osman Boyraz ile birlikte Sancaktepe Kaymakamı Adnan Çakıroğu ve AK Parti İlçe Başkanı Adil Kandemir’de hazır bulundu. Belediye Başkanı İsmail Erdem, Samandıra Merkez Camii önünde kurulan aşure kazanının başına geçerek vatandaşlara aşure ikramında bulundu. Başkan Erdem’in Muharrem ayında paylaşma duygusunun önemine dikkat çektiği etkinliğe vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi. Etkinlikte, birçok vatandaş sıcak aşurenin tadına bakabilmek için uzun kuyruklar oluşturdu. Aşureler vatandaşların isteğine göre sıcak ve soğuk olarak dağıtıldı.

Aşurenin birlik ve beraberlik mesajı verdiğini belirten Başkan İsmail Erdem, “Aşure yapımı inanç bağıyla yakından alakalıdır. Bizim kültürümüzde aşurenin yerleşik bir sevabı var. Aşurede onlarca farklı renk var. Bu farklı renkler bir araya geldiği zaman damak tadımız oluşuyor. İnsanların da kültürlerin de bir arada yaşamasıyla insanların mutlu olacağı ve huzurlu bir hayat süreceği açıktır. Aşurenin bize mesajı şudur, tek başına bir şey olamazsın, ama bir araya geldiğin zaman dünyanın en tatlı yiyeceği olursun” dedi.

Reklamı Geç