Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ERDEM: “BÜTÇE 550 MİLYON BORÇ 628 MİLYON LİRA YANİ KRAL ÇIPLAK..”

2 ay önce yapılan

2 ay önce yapılan kongreyle göreve gelen Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı İsmail Erdem, yerel basın mensuplarıyla yaptığı değerlendirme toplantısında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Ataşehir’de ana sorunun plansız şehirleşme olduğunu vurgulayan Erdem, “Ataşehir 4 tane gökdelenden ibaret değil ki, halkımızın yüzde 80’i deprem güvenliği olmayan, sağlıksız konutlarda oturuyor. Yani kral çıplak. İmar, mülkiyet ve plan sorunu bir türlü çözülmüyor. 628 milyon lira borcu olan belediyenin 2021 bütçesi 550 milyon lira. Borcu borçla kapatarak hizmet olur mu?..” dedi.

Yerel basına konuşan Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı İsmail Erdem, “Samimiyetle niyet edip, fedakarlıkla çalışırsanız, üretirseniz her şey çözülür. Derdiniz varsa sıkıntılara çare olursunuz. Ataşehir’in bugün itibarı ile çözülemeyecek hiçbir meselesi yoktur. Yeter ki samimiyetle niyet edilsin” dedi. Ataşehir’in 2009 yılında ilçe olduğunda çevresindeki yeni ilçelerden Sancaktepe’den çok daha avantajlı olduğu halde ilerleme kaydedemediğine işaret eden Erdem; “O günden bu güne elbette yapılan çalışmalar var lakin yapılamayan işler de çok. Ataşehir halkı 12 yılda arzu ettiği hizmetleri ne yazık ki alamadı” dedi.

Ekonomik ve kültürel hayat, iç huzur ve toplumun sağlıklı yaşamı için planlı bir şehirleşmenin şart olduğunu vurgulayan Başkan Erdem, şunları kaydetti: “Bir ilçenin ana omurgasını şehirleşmeyi düzenleyen imar planları oluşturur. Şehirleşmenin anahtarı imar planları Ataşehir’de bir türlü tamamlanamadı. Bakın biz nasıp oldu Sancaktepe’de belediye başkanlığı görevi yaptık ve 3 beldenin birleşiminden oluşan en sorunlu bölgede imar planı meselesini sadece 5 ayda çözüme kavuşturduk. Sadece 5 ayda Sancaktepe’nin bütün planlarını yaptık, büyükşehirden onayladık ve atandaşlarımız malını, mülkünü gönül rahatlığıyla değerlendirip sağlıklı ve nitelikle konutlarda yaşamaya başladı. Kaldı ki Sancaktepe 3 beldenin birleşimiyle oluşan en problemli yerlerin başında geliyordu. 3 ayrı planı 5 ayda birleştirdik fakat Ataşehir’de 12 yılda plan sorunu çözülebilmiş değil.

Hal böyle olunca da vatandaş kaçak yapılaşmaya tevessül ediyor ve önce yapımına izin veren yerel yönetim iş medyaya yansıyınca da göstermelik yıkımlarla halkın canını yakıyor. Çamaşırcı Deresi’nde 40 yıllık imar sorunu devam ediyor. Biz İBB’de meclisin çoğunluğuna sahip bir parti olarak tüm bu meseleleri samimiyetle ele alıp çözüm noktasında üzerimize düşeni yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz. Getirin İçerenköy planlarını onaylayalım. Ama yok karşımızda samimi bir duruş göremiyoruz. İmar ve mülkiyet problemlerinin çözüm yolları belli. Çözeni alkışlarız. Anadolu yakasının en gözde yeri Ataşehir bu plansızlık yüzünden ne yazık ki sınıfta kalmıştır” dedi.

Ataşehir’de imarın dışında da önemli sorunlar olduğunu anlatan Başkan Erdem, “Belediyemizin bugün itibarı ile 628 milyon lira borcu var ve 2021 yılı bütçesi 550 milyon lira. Yani borç bütçeden fazla. Hal böyle olunca da nasıl hizmet yapılacak tabi yeni borçlanmalarla. Borcu borçla kapatıp hizmet üretecekler. Bütçe yönetimi zayıf” dedi.

Örnek Mahallesi’nde belediyenin sağlık alanını satmak için ihale açtığını fakat kimsenin ihaleye girmediğini söyleyen Başkan Erdem, “Ne yerel yönetimler ne de milli emlak, kamuya hizmet alanı olarak ayrılmış sağlık, eğitim, ibadet, yeşil alan, sportif ve kültürel alan gibi hiçbir yeri satamaz. Kimsenin böyle bir hakkı yoktur ve hukuken suçtur. Böyle bir suçu işleyenler günü geldiğinde yargılanır ve hakettikleri cezayı alırlar. Biz de 10 sene belediye başkanlığı yaptık Sancaktepe’de. Kamu hizmet alanı olarak ayrılmış tek bir metre yer satmadık” dedi.

Ataşehir Belediyesi’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin de kazanılmasıyla birlikte yine hizmetleri taşıyamadığını ifade eden Erdem; “2 aydır ilçe başkanlığı görevini yürütüyorum. Ak Parti ilçe başkanlığımız bayram yeri gibi. Halkımızın bizden büyük beklentileri ve umutları var. Bizler de gece-gündüz demeden boş durmuyoruz. 426 bin Ataşehirli’nin her birine kapılarımız ardına kadar açık. 17 mahallede sokak sokak halkımıza gidiyoruz, esnaflarımızla buluşuyoruz. Sloganımız belli. Hedef 2023 sonra 2024 ve İstanbul emanetini geri alıp Ataşehiri’i kazanmak” şeklinde konuştu.

Reklamı Geç