Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kenan BAYLAM

ERKEN SEÇİM BU KADAR DA ERKEN BEKLENMİYORDU..

2018 yılı içerisinde bir seçim beklentisi vardı elbette. Lakin bu kadar erken olacağı kimsenin aklının ucundan dahi geçmemişti. İktidar partisi vekilleri ve görüştüğüm çok sayıda Ak Parti’li açıkçası 24 Haziran’ı tahmin dahi edemediğini itiraf ediyor.

Ak Parti ilçe kongrelerinin miting havasında geçmesi bile Haziran’ı akla getirmemiş görünüyor. Uzun zamandır dediğini yapan iktidar partisi bu kez tam tersini yaptı ve ‘seçim yok’ diye diye bir anda ters köşe yaparak en erkeninden sandık kararını alıverdi. Bakalım erken kalkan yol alabilecek mi?

Ana muhalefet partisi CHP ilçe örgütleri tabanda bu kez seçimlere daha hazır görüntüsü veriyor. Çünkü erken bir seçim olacağını Ak Parti’den daha çok CHP tabanı dile getiriyordu. CHP teşkilatları ilk kez daha organize ve pratik gözüküyor. CHP’nin bazı ilçeleri her ne kadar iç meselelerini aşamamış olsa da seçime konsantreler..

24 Haziran sürprizinin içinde asıl sürpriz İYİ Parti olacak hiç şüphesiz. Artık mecliste grubu da bulunan İYİ Parti’nin beklentilerin üzerinde oy alması da, altında kalması da başlı başına sürpriz olacak. İYİ Parti teşkilatları sahada harıl harıl, kapı kapı gezip Meral Akşener coşkusunu halka anlatıyor…

MHP ve HDP teşkilatları da hiç kuşkusuz sahaya inme hazırlıkları yapıyorlar. İktidar partisinin ittifak ortağı MHP diğer seçimlere göre daha rahat görünürken, HDP her zamanki gibi örgütlü ve temkinli. Çekmeköy’den Sultanbeyli’ye bir çok ilçede HDP’nin hem MHP’den hem de CHP’den bile öne olduğu gerçeği ortada..

Gelelim diğer ‘irili ufaklı’ diye tabir ettiğimiz partilere. İttifak umudu; Saadet Partisi’nden Demokrat Parti’ye, BBP’den Anavatan Partisi’ne hepsinin iştahını kabartmış görünüyor. Umut dünyası işte… Baraj sorunu yaşamamak için çatı formülü hepsinin işine geliyor. İlk turdan ziyade mecliste temsil hakkı bile yetiyor…

Sonuçta; bu kadar erken beklenmeyen seçime hazırlanmak, organize olmak, propaganda ve seçim çalışması yapmak kolay iş değil. Zaman, ortam, mekan ve ekip hepsi imkan işi, rüzgar işi… Zaman dar imkanlar kısıtlı, bekleyip göreceğiz.. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlu Olsun.. 

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Reklamı Geç