Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kenan BAYLAM

GEÇEN BİR YILA DAMGA VURANLAR..

2017 yılı Türkiye’de ve dünyada önemli olaylara ve gelişmelere sahne oldu. Yeni umutlar ve hayallerle başlanan 2017 yılının daha ilk saatlerinde acı haber Ortaköy’de yer alan gece kulübü Reina’dan geldi. Gözü dönmüş IŞİD’li terörist, uzun namlulu silahıyla Reina’ya girip 39 kişiyi katletti.

Şubat ayı ekonomik hareketlerle geçti. Varlık Fonu yapısıyla ilgili haberle toplumda yankı uyandırdı. Mart’ta Türkiye, referandum hazırlıklarını sürdürürken Hollanda ile miting krizi patlak verdi. Nisan hiç şüphesiz referandum gündemiyle geçti. 16 Nisan’da % 48.6 hayır oyuna karşılık % 51.4 evet oyuyla yeni bir sistemin önü açıldı.

Siyaset ve ekonomi cephesi hızla hareket ederken terör hiç durmadı ve sınırlarımızda hareketlilik hiç bitmedi. Derken CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasının ardından adalet yürüyüşü düzenledi. 15 Haziran sabahı Ankara Güvenpark’ta başlayan Adalet Yürüyüşü, 25 gün sürdü ve Temmuz ayında İstanbul Maltepe’de gerçekleşen mitingle sona erdi.

15 Temmuz darbe teşebbüsünün yıldönümü Türkiye’de ve dünyada çeşitli anmalara sahne oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, hain kalkışmanın birinci yıldönümünde 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde dev bir miting yaptı. Mitinge milyonlar katıldı..

Yine Temmuz ayında yağmura ve doluya teslim olan İstanbul’da birçok araç ve işletme zarar görürken, gerçekleşen doğa olayı adeta tarihe geçti. Eylül’de Kuzey Irak referandumunu konuştuk. Ekim’de ABD ile vize krizi ve ardından gelen İstanbul ve Ankara gibi şehirlerin belediye başkanlarının görevden alınması ve Meral Akşener’in İYİ Parti’yi kurması olayları..

Siyaset yine olağanüstü hareketliydi. Bütçe görüşmelerinde kavgalar, belge tartışmaları v.s… Kasım’da yerli otomobilin startı ve ardından yine ABD ile kriz durumları. Derken Aralık’ta ABD’nin büyük tepkilere yol açan Kudüs kararı ve ardından Türkiye’nin büyük diplomasisi sonucu BM’de alınan tarihi karar.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Reklamı Geç