Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kenan BAYLAM

GENEL SEÇİM GİTTİ, YEREL SEÇİM GELDİ..

Sıra tam tersiydi. Hesapta; önce yerel, sonra genel seçim olacaktı. Kimse aksini düşünmüyordu. Ama oldu, bitti. Şimdi yeni soru; Mart 2019 yerel seçimi öne alınır mı? Cevap; 18 Ağustos’taki Ak Parti kurultayını beklemek lazım. CHP’de en azından yerel seçim sonrasına kadar kurultay yapılmayacağı kesinleştiğine göre; iktidar partisi elbette yeni bir yol haritası düşünecektir.

Konuşulan şuydu; Ak Parti, CHP kendi iç kavgasıyla uğraşırken Ekim 2018 gibi yerel seçimi de yapar, genel seçimin havasıyla hızla aradan çıkarır. Bu öngörü ihtimali her geçen gün azalan bir trendde.. Çünkü; 24 Temmuz seçiminden çıkan ve yeni sisteme adapte olmaya çalışan ülkenin ekonomik sıkıntılar ve dış politikadaki dengesizliklerle işi zorlaştıkça zorlaşıyor.

Piyasaların nereye varacağı belli değil. Kamudan başlamak kaydıyla iyi bir kemer sıkma dönemi geldi de geçiyor bile… Oyun her seferinde Türkiye’de düğümleniyor. Rusya, İran, Çin’e yaklaşsak ABD kızıp, küsüp kıskanıyor; ABD’ye kucak açsak Rusya posta koyuyor. Ne İsa’ya, ne Musa’ya yaranamayan bir durum yani.

Yerel seçime dönecek olursak; ister bu yıl ister gelecek yıl yapılsın; bu siyasi konjonktörde değişen bir sonuç çok da fazla olmaz. Çünkü yerelde Ak Parti’nin en güçlü rakibi CHP’deki iç karışıklık belediye seçimlerinde sıkıntı yaratır.. CHP’nin başına İnce geçseydi adamların belediye başkan adayları bile hazırdı.

Gürsel Tekin, İstanbul Büyükşehir’e olmazsa Kadıköy’e kesindi. Ataşehir’e Beytullah Doğanay, Şişli’ye yeniden Sarıgül, Çekmeköy’e Hüseyin Sipahi, Sancaktepe’ye Barış Yarkadaş ve daha pek çok isim konuşuluyordu. Ama olmadı. Değişim gerçekleşmedi. Şimdi diğerleri gündemde.

Örneğin büyükşehire Akif Hamzaçebi. Ataşehir’de Battal İlgezdi yine. Sancaktepe’de Alper Yeğin, açık ve net adayım diyor. Çekmeköy’de taban Seyfettin Yıldırım ismini çok sevdi ve yeniden bekliyor. Ümraniye, Üsküdar ve diğer pek çok ilçede isimler belirmiş vaziyette.

Ak Parti de yerelde aslında rahat değil. İlçelerde belediye başkanlığı koltuklarının her dönem değişmesini isteyenler çok… MHP ile yerelde ittifak nasıl olacak. İyi Parti’nin de yerel seçimde rolü büyük olacak. Bekleyip göreceğiz. Tüm okurlarımıza huzurlu ve mutlu bir bayram diliyorum..

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Reklamı Geç