Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kenan BAYLAM

HERKES KAFASINA GÖRE KURUYOR AMA HÜKÜMET İŞİ ZOR DOSTUM ZOR…

kenan_baylam7 Haziran seçimlerinin üzerinden iki hafta geçti. YSK, resmi sonuçları açıklayalı henüz 3-5 gün oldu. Rakamlar ortada; Ak Parti 258, CHP 132, MHP 80 ve HDP 80. Kimse tek başına hükümet kuramıyor. Yapılacak iş belli. Ya koalisyon ya dışarıdan destekli azınlık ya da ülkeyi yeni bir seçime taşıyacak geçici hükümet.

Takvim belli. Önümüzdeki bu hafta mecliste yemin töreni yapılacak ve ardından meclis başkanı seçilecek. Akabinde Cumhurbaşkanı, en çok oy alan partinin genel başkanına hükümet kurma görevini verecek. Son aşama partiler arası koalisyon turları, görüşmeler, pazarlıklar, vs., vs… Hal böyle iken; son iki haftaya bakıyorum hükümet kurulmuş, sosyal medya ve birçok basın yayın kuruluşu Ak Parti – MHP Hükümetini neredeyse ilan etmiş durumda.

Bu hükümetten önce de Ak Parti – CHP koalisyonu tamam diye yaygara kopartılmıştı. Bir tek Ak Parti – HDP koalisyonuna kimse tamam diyemedi. Diyemedi çünkü başından itibaren HDP Genel Başkanı Demirtaş’ın Ak Parti ile koalisyona karşı tavrı net oldu. Bir ara HDP’nin dışarıdan desteği ile CHP-MHP koalisyonu konuşulur gibi oldu MHP anında olmaz diye tepki koyunca iş bozuldu.

Cumhurbaşkanı önce Baykal ile görüştü ardından, “diğer parti liderleri ile görüşeceğim” dedi. Üç lider de ret cevabı verince araya iş dünyası girdi, herkes kendince bir yol aradı fakat yol bulunamayınca herkes kendine göre bir yol çizdi gidiyor bakalım..

Uzun lafın kısası herkes işine geldiği gibi kafasında hükümet kuruyor. Daha yemin edilmeden, meclis başkanı seçilmeden, görev verilmeden iki haftada 22 hükümet kuruldu, yıkıldı.. Piyasalar, ekonomi, iş çevreleri kısacası herkes, kimin kiminle anlaşarak kuracağı o hükümeti bekliyor.

Gündem her ne kadar araya ikide bir giren IŞİD ve Suriye sorunu ile değiştirilmeye çalışılsa da milletin kafasında, “ırmağın karşısına geçirilmeye çalışılan kurt, koyun ve ot hikayesi”ndeki gibi Ak Parti, CHP, MHP ve HDP arasından çıkacak hükümet mevzusu var…

Bana göre ise; bu tablodan sağlıklı bir hükümet çıkması, rahmetli Demirel’in deyimi ile fevkalade zor. Çıkacak zor hükümetin sağlıklı yürümesi ve uzun soluklu olması daha da zor… Buradan ötesini kestirmek çok daha zor… Zor olanı kolay kılacak tek ihtimal erken seçimdir… Siyasilerin çözmekte zorlandığı bu düğümü madem millet attı o halde millet çözsün bakalım…

 

 

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Reklamı Geç