Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kenan BAYLAM

OKUL TRAFİĞİ, KENT ULAŞIMI VE BONZAİ…

kenan_baylamYeni bir eğitim ve öğretim yılının daha ders zili çaldı. Hem öğrencilerimiz, hem eğitmenlerimiz hem de tüm eğitim camiasına hayırlı uğurlu olsun. İstanbul malum. Her sene okulların açıldığı Eylül ayı tam bir kabus olur. Yine öyle bir gidişat var sanki.

Daha ilk günlerden şehir trafiği felç oluyor, okul civarları geçilmez oluyor, işgal altındaki kaldırımlar yetersiz kalıyor, vs., vs.. Tam bir hengameler şehri yani… Kent genelinde gerek büyükşehir belediyesi, gerek ilçe belediyeleri gerekse valilik tarafından çeşitli önlemler alındığı doğrudur.

Ulaşım noktasında toplu taşıma araçlarına yönlendirme çalışmaları olmuştur, araç sayıları ve seferleri artırılmıştır. Lakin gelin görün ki burası İstanbul… İSKİ, İGDAŞ, BEDAŞ, Türk Telekom, AYEDAŞ kazıları birçok yerde bitmedi bitmiyor…

Hadi bunlara bitirin desen inşaat firmalarının kazıdıkları cadde ve sokaklar ve yok ettiği kaldırımları ne yapacaksınız… Ya bu inşaatların şehir içinde cirit atan kamyonlarını ne yapacaksınız. Her biri trafik terörü… Üsküdar’dan Şile’ye uzanan otoyolun hali meydanda. Fazla söze ne hacet.

Adamlar güpegündüz kocaman sokağı trafiğe kapatıyorlar hem de hiçbir uyarıcı levha kullanmaksızın ve bu durumdan ne belediyenin ne de emniyetin haberi olmuyor. Hadi gelin de geçin bu yoldan. Geçin de okula talebe yetiştirin, geçin de işinize gücünüze kavuşun…

Hele iki damla da yağış düşmeye görsün. Ortalık bir anda ana baba gününe dönüşüyor. Kornalar, geri geri çıkamayan acemi sürücüler, yol vermeyen kamyonlar… Toplu taşıma araçlarını istediğiniz kadar çoğaltın… Ehli keyif düşkünü adam binmiyorsa yapacak bir şey yok..

Her sabah görüyoruz otoyolların halini. Birçok aracın içerisinde tek bir kişi o da sürücü. Oflaya, poflaya saydırıyor. Ulaşımda İstanbul her sene sınıfta kalıyorsa bunda yetkilisinden vatandaşına herkes, hepimiz pay sahibiyiz, suçluyuz… Bilinçsizliğimizin ve bencilliğimizin cezasını çekiyoruz. Bu kafayla daha çook çekeriz…

Gelelim işin can alıcı kısmı, Bonzai denen o acımasız illete. Okul çevrelerinin bu iş için çöreklenen zehir tüccarlarıyla dolup taştığını duyuyoruz. Kafeler, büfeler, seyyar satıcılar… Ana, baba, polis herkese çok iş düşüyor İçinizi ısıtacak en güzel ve çekici bursa bayan kızları şimdi sitesinde aradığınız en iyi partnerler burada.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Reklamı Geç