Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

PROF. DR. FERİHA ÖZ ACİL DURUM HASTANESİ TÖRENLE AÇILDI..

Koronavirüs’le mücadele kapsamında Sancaktepe’de

Koronavirüs’le mücadele kapsamında Sancaktepe’de rekor sürede yapılan 1008 yatak kapasiteli tam donanımlı Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesi, törenle hizmete girdi. Açılışa katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dünyada pek çok ülkede salgın sebebiyle sağlık sisteminin çöktüğü bir dönemde, Türkiye hem mevcut imkânlarını en iyi şekilde kullanarak hem de yeni imkânlar üreterek farklı bir konuma gelmiştir” dedi.

Bütün dünya ile birlikte mücadele verdiğimiz Koronavirüs önlemleri kapsamında Sancaktepe’de yapımına başlanan ve rekor sürede tam donanımla bitirilen 1008 yatak kapasiteli Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı açılış töreniyle bugün resmen hizmete girdi. Açılışa Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanı sıra Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve ilçe belediye başkanları da katıldı.

Açılışta konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sağlık çalışanlarımızın her birine şükranlarımızı sunuyoruz. Dünyada pek çok ülkede salgın sebebiyle sağlık sisteminin çöktüğü bir dönemde, Türkiye hem mevcut imkanlarını en iyi şekilde kullanarak hem de yeni imkanlar üreterek farklı bir konuma gelmiştir. Türkiye’nin sağlık alanında geldiği seviyenin en somut örneği olan bu hastanelerimiz şifayı ülkemizde arayan herkese hizmet verecektir. Her iki hastaneyi de Rönesans yüklendi ve birinin bedeli tamamen kendilerine ait. Şu an itibarıyla 190’ı aşkın ülkeden talepler geldi ama biz 90’ı aşkın ülkeye, her türlü bu noktada sağlık ürünlerini gönderdik. Muhalefetin bizi adeta topu tuttuğu şehir hastanelerinin ne kadar önemli olduğunu bu süreçte çok daha iyi görüyoruz” dedi.

Erdoğan; “Genel Sağlık Sigortası sistemini ülkemizde kurmuş olmamızın önemi salgın sürecinde daha iyi anlaşıldı. Türkiye’deki Genel Sağlık Sigortası’nı incelemek için dünyanın dört bir yanında heyetler ülkemizi ziyaret ediyor. Salgın döneminden sonra hem sağlık tesislerimiz hem genel sağlık sigortamız başarılı bir model olarak küresel düzeyde daha çok ilgi çekecektir. Ülkemiz her alanda hedeflerine doğru kararlılıkla ilerlediği bir çizgiye oturmuştur. İnşallah ülkemize yapacak daha çok hizmetlerimiz var. Türkiye’yi mutlaka 2023 hedeflerine ulaştıracağız. Gençlerimize bugün 567. yıl dönümüne ulaştığımız fethin 600. yıl dönümü olan 2053 için büyük ve güçlü Türkiye’yi bırakmakta kararlıyız” şeklinde konuştu.

Toplam 125 bin metrekare alana ve 75 bin metrekare kapalı alana sahip hastane, depreme dayanıklı olarak inşa edildi. Hastane muhtemel bir depremde zarar görmeyecek ve deprem sonrasında yaralıların tedavisinde etkin rol oynayabilecek. Salgın, deprem ve afet hastanesi olarak kullanılması hedeflenen, 432 yoğun bakım odası bulunan hastanenin her odası, gerekli durumlarda yoğun bakım odasına dönüştürülebilecek. Hastane, 432’si yoğun bakım olmak üzere toplam 1008 yatak kapasitesine sahip olacak. Gerektiğinde her oda yoğun bakıma dönüştürülebilecek. Hastane, 16 ameliyathane ve son teknoloji ürünü tıbbi donanım ile hizmet verecek. Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybeden Prof. Dr. Feriha Öz’ün ismi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla hastaneye verilmişti.

Reklamı Geç