Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

SİPAHİ’DEN ORC ANKET FİRMASINA SERT TEPKİ..

Demokrat Parti Çekmeköy Belediye

Demokrat Parti Çekmeköy Belediye Başkan Adayı Hüseyin Avni Sipahi’den, ORC Araştırma Şirketi’nin Çekmeköy Belediye Başkanlığı Seçimi için yaptırdığı ‘anket’ çalışmasına tepki geldi. İsminin geçmediği bir ‘anket’i algı operasyonu olarak nitelendiren Sipahi, “ORC’nin bizlerden ve kamuoyundan özür dileyerek gerçek bir anket yapıp sonuçları kamuoyuyla paylaşması tek talebimizdir” açıklamasında bulundu.

ORC Araştırma Şirketi tarafından Demokrat Parti Çekmeköy Belediye Başkan Adayı Hüseyin Avni Sipahi’nin varlığı yok sayılarak yapılan ‘seçim anketi’ne Sipahi’den tepki geldi. Kendi adaylıklarının görmezden gelinerek seçmene Ak Parti ve CHP adayları dışında seçenek sunulmadan sözde anket yapıldığını belirten Sipahi,”ORC Araştırma Şirketinin sahibi Murat Pözteki ve yönetimi bir skandala imza atarak bizleri yok saymıştır. İktidar ve muhalefet partisinin yaptırdığı anketlerde ve gazete yazarlarının köşesinde Çekmeköy’de adaylığımızın dengeleri altüst ettiği belirtilirken, ORC tarafından varlığımızın yok sayılması algı operasyonundan başka birşey değidir. ORC’nin bizlerden ve kamuoyundan özür dileyerek gerçek bir anket yapıp sonuçları kamuoyuyla paylaşması tek talebimizdir dedi.

ORC’den ne açıklama yapılmıştı?

ORC Araştırma Şirketi tarafından tarafından yapılan  açıklamada Çekmeköy’de Ak Parti yüzde 48,7 oy alırken CHP’nin adayı 41,3’te kalıyor.  Kararsız seçmenin de yüzde 8,3 olduğunu belirten ORC, diğer partilerin genel toplam oyunun da yüzde 1,8 olduğunu iddia ediyor

Reklamı Geç