Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

SOKAK HAYVANLARINA SAHİP ÇIKALIM

Sokak hayvanları için gönüllülere

Sokak hayvanları için gönüllülere mama desteği sağlayan Beykoz Belediyesi, ilçedeki 32 farklı noktaya besleme noktası kurdu. Sokak hayvanları sıcak yaz günlerinde kolaylıkla su ve yiyecek bulabilecek.

bykzmm15199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nun ön gördüğü şekilde hazırlanan besleme noktaları su ve mama kaplarından oluşuyor. Belediye ekipleri tarafından bu noktalara düzenli olarak kuru mama bırakılıyor. Gönüllülerle birlikte tespit edilen yerlerin tercih edildiği besleme noktalarına vatandaşlar da yiyecek ve su bırakarak katkı sunuyor.

bykzmm2Sokak hayvanlarının doğal çevrelerinde sağlıkla yaşaması için başarılı projeler geliştirdiklerini söyleyen Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek: “Bugüne kadar gönüllülerle birlikte mahallelerde yürüttüğümüz besleme çalışmalarını artık belirlediğimiz sabit noktalarda yürüteceğiz. Bu noktalarda hem Belediye olarak biz hem de vatandaşlarımız sokak hayvanlarını besleyecekler ve su ihtiyaçlarını karşılayacaklar. Bu çalışmayla hayvan sevgisinin de artacağını düşünüyorum”dedi. 32 besleme noktası dışında ilçedeki park ve bahçeler ile meydanlara da su kapları bırakılacak.

 

Reklamı Geç