Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kenan BAYLAM

SON ÇAREMİZ DAHA FAZLA AŞI!..

Bütün insanlığın hayatını alt-üst eden koronavirüs salgını vurmaya devam ediyor. Pandeminin gölgesinde geçen 2020 yılı ekonomik ve sosyal anlamda derin etkiler bıraktı. Tüm insanlık olarak sağlığımızın ne kadar değerli olduğunu, hayatta her şeyin başının sağlık olduğunu bir kez daha öğrenmiş olduk. Milyonlarca vakanın yanı sıra binlerce can kaybı ve eğitimden, turizme, ekonomide büyük kayıplar verdik. Vermeye de devam ediyoruz.

Maske, mesafe, temizlikle başladığımız mücadelede az kapanmadan tam kapanmaya her yolu denedik. Şimdilik 3. dalgayı da hafiflettik bir şekilde. Bayramla birlikte yazın da gelmesiyle yeni bir normal hayat bizi bekliyor. Geçen yıl 1 Haziran’da da biz bunu yaşamıştık ve Eylül sonunda tablo iyi olmamıştı. Bu kez bir avantajımız var. Virüse karşı aşının bulunmasıyla birlikte yeni umutlar yeşerdi. Gelişmiş ülkeler, erkenden uygulayıp önemli başarılar elde etti bile.

Bizde de dünya ülkelerine kıyasla iyi bir aşı sıralaması var lakin henüz yolun başındayız. Daha fazla geç kalmadan, daha fazla aşıyı bulmalıyız. Uzmanlarımız bas bas bağırıyor. Aşılamada istenilen oranı yakalamadan biz bu salgından kurtulamayız. Yerli aşımızın da biran evvel kullanıma geçmesinin sağlanmasının yanı sıra, ne yapıp edilmeli büyük bir aşı seferberliği başlatılmalıdır. Dayanışma ve birliktelik ruhu ile hareket etmekten başka çıkar yolumuz yok.

Bu tıpkı bir milli mücadele sürecidir. Tarihte kılıçla, tankla, topla, tüfekle savaş vardı. Şimdi de bilim, teknoloji ve en önemlisi sağlık ile savaş var. Bu savaşı yıllar sonra tarih yazacak, gelecek nesiller okuyup analiz edecek. Önemli olan bu süreci daha fazla hasar almadan atlatabilmek. En az kayıplarla gidişatı tersine çevirmek ve kaldığımız yerden devam etmek. İnsanoğlu yaşamına devam edecek ve ediyor da..

Tüm bu duygu ve düşüncelerle mübarek Ramazan Bayramı’nızı tebrik ediyor, kurtuluş mücadelemizin başlangıcı olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum. Evde kalmaya devam sağlıklı günlere..

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Reklamı Geç