Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

SULTANBEYLİ TRSM’DE SERTİFİKA SEVİNCİ..

Sultanbeyli Toplum Ruh Sağlığı

Sultanbeyli Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nde (TRSM) sertifika sevinci yaşandı. Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Söğütçü merkezde tedavi olan hastaların sevincine ortak oldu.

sultantrsm3Sultanbeyli Toplum Ruh Sağlığı Merkezi hastaları, eğitim alarak tedavi oluyor. Bir sosyal sorumluluk projesi olarak İçişleri Bakanlığı ve Kadın Sağlıkçılar Dayanışma Derneği tarafından hayata geçirilen “Elimi Tutar Mısın” projesi Anadolu Yakası’nda Beylerbeyi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi ve Sultanbeyli Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nde uygulandı. TRSM’de düzenlenen sertifika törenine katılan Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Söğütçü, sertifika almaya hak kazanan hastaları tebrik ederek onların sevincine ortak oldu. Sertifika töreninden sonra merkez hakkında yetkililerden bilgiler alan Söğütçü daha sonra hastalarla sohbet etti.

sultantrsm4Sertifika töreninden sonra projeyle ilgili bilgi veren proje koordinatörü Mehtap Arslan Delice, “Elimi Tutar Mısın bir sosyal sorumluluk projesi olarak gerçekleşti. Proje kapsamında şizofreni hastalarına ve yakınlarına psiko eğitim modülüyle hastalığın ne olduğunu, nasıl tedavi edilebileceğini ve seyrinin ne olduğunu anlatmaya çalıştık. Çok geniş kapsamlı bir grup terapisi uyguladık. İlk önce buradaki çalışan arkadaşlarımıza bu eğitimi verdik ve onların hastalara ve yakınlarına öğretmesini sağladık. Eğitim Beylerbeyi ve Sultanbeyli’de yapıldı” dedi.

sultantrsm1Proje eğitiminin 14 hafta sürdüğünü kaydeden Delice,  “Proje kapsamında verilen eğitim formel bir eğitim değildi. Hastalar direkt olarak eğitimin içinde yer aldı. Haftada 3 saat olarak yapıldı” ifadelerine yer verdi.

Reklamı Geç