Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“TOKAT İLİ DERNEKLER FEDERASYONU TOKDEF MARKA OLACAK…”

İstanbul’da yaşayan Tokatlı hemşeri

İstanbul’da yaşayan Tokatlı hemşeri derneklerinin en büyük çatı örgütlenmesi Tokat İli Dernekler Federasyonu TOKDEF’te kongre heyecanı yaşanıyor. 27 Şubat Pazar günü yapılacak olan kongrede Genel Başkanlığa aday olan genç, dinamik iş insanı ve başarılı siyasetçi İlhan Bayram; “İsimleri değil projeleri yarıştıracağız” diyerek yeni döneme ilişkin plan ve projelerini açıkladı. “Yüzbinlerce hemşerimiz için yapacak çok işimiz var, kaybedecek zamanımız yok. Ayrıştıran değil, birleştiren ve ‘Biz’ anlayışını egemen kılan yeni bir yönetim modeliyle; TOKDEF’e hak ettiği değeri kazandıracağız” dedi.

Memleketi Tokat’ın mevcut nüfusu kadar hemşerisinin ağırlıklı İstanbul olmak üzere il dışında ikamet ettiğini kaydeden TOKDEF Başkan Adayı İlhan Bayram, “En büyük potansiyel bizde, imkanlar bizde, kaynak bizde. Daha fazla gayret, özveri ve emekle hayal bile edilemeyen noktalara ulaşacağımıza olan inancımla bu göreve talibim. Ayrıştıran değil, birleştiren bir yönetim modeliyle ‘Biz mevsimini’ egemen kılacağız. Hemşerilerimin tüm beklenti ve taleplerini fazlasıyla karşılamanın ötesinde TOKDEF’i Türkiye’nin bir numarası yapmak için ekip arkadaşlarımla birlikte çıktığımız bu yolda birliğimizin gücüne güç katarak hedeflerimize koşar adım ilerleyeceğiz” dedi.

“Değerlerimizden kopmadan memleketimizin örfüne, adetine, geçmişine ve de geleneklerine daha fazla sahip çıkacağız” diyen İlhan Bayram; “Tokatlı olmanın, bir ayrıcalık olduğunu sonuna kadar hissettireceğiz. Bunu başarmanın yolu, daha güçlü ve daha çok söz sahibi bir TOKDEF oluşturmaktan geçiyor. TOKDEF’i her bir hemşerimizin sırtını yasladığı dağ gibi bir güç haline getireceğiz. Bugünden yarınları örgütleyeceğiz. Ticarette, siyasette, kültürde, sanatta, sporda ve sosyal yaşamın her alanında Tokatlılar artık konuşacak ve konuşulacak. Etkin olacak, etkili olacak. Tokatlı, dayanışma ve elbirliği ile kalkınacak, kalkındıracak. Yepyeni bir vizyon ve imaj kurguluyoruz. Gençler ve kadınlarımızın en ön safta olduğu yeni bir başarı hikayesi yazmanın derdindeyiz. TOKDEF’i sıradan bir hemşeri örgütlenmesinin çok daha ötesinde marka bir kavram yapmanın peşindeyiz. Tüm bu ideallerimiz için ya bir yol bulacağız ya da yeni bir yol açacağız” şeklinde konuştu.

Gazetemiz www.yerelgazete.com.tr ye ilk bir yıl içerisinde ve sonraki süreçte gerçekleştirmeyi planladığı projelerini anlatan İlhan Bayram şunları kaydetti: “Yazılı ve görsel mecraların çalışmalarına bir an önce başlayarak; federasyona ait  kültürel yayımların derlenmesi, arşiv oluşturulması, yeni kültür eserlerin yayınlanmasını sağlamak ve kendi adına dergi çıkarmak, federasyonun amaçları doğrultusunda yıllık ajanda, kültürel takvim bastırmak, dergi, gazete, bülten çıkarmak, sosyal medyada TOKDEF’in bilinirliğini doğru işlerle üst sıralara taşıyacağız.

Federasyon merkezimiz için; ilk bir yıllık görev süresi içerisinde Federasyonumuza tabela değeri yüksek bir lokasyonda kendi yerini kazandıracağız. Yine TOKDEF olarak federasyon merkezimizde bütün derneklerimiz için mesai saatleri içerisinde düzenli çalışan sekreteryamızı oluşturarak derneklerimizin ihtiyaçları için federasyon merkezimizi açık tutacağız.

TOKDEF ismi altında bir web sitesi yoluyla; yurt içi ve yurt dışından isteyen herkesin bilgi arşivine, federasyon etkinliklerine ve güncel bilgilere ulaşmasını sağlayacağız. Tüm hemşerilerimiz bu site üzerinden haberleşebilecek. 3 aylık bülten, aylık dergi veya gazetemizi yayınlayacağız.

TOKDEF dernekleri ve diğer Tokat Dernekleri mensuplarının ortak sorunlarına yönelik çözüm önerileri geliştirip, mağduriyetlerinin önlenmesi, sorunlarının duyurulması ve bu konularla ilgili resmi kurum ve kuruluşlar, eğitim ve basın kuruluşları ile ilişkiler kurmak, bildiri yayınlayacağız.

Sosyal dayanışma planları hazırlayarak, federasyona üye olsun olmasın Tokatlıların ve yakınlarının katılacağı geleneksel yemek günü, şenlik, eğlence günleri, Tokatlılar gecesi gibi sosyal toplantılar ve ses getirecek en az 1 kez şenlik ve geziler düzenleyeceğiz.

Tokat Derneklerinin talepleri üzerine belirlenecek ders konularında öğrencilere destek olmak için öğretmen temini, ders verilmesi ve ödevlerine yardımcı kursların verilmesini sağlayacağız.

Üniversitede öğrenim gören öksüz veya yetim, başarılı olup yardıma muhtaç  200 öğrencimize BURS desteği sağlayacağız.

Gerek bölge gerekse ülke düzeyinde bitki örtüsünü ve yeşil alanları artırmak amacıyla; ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının izni ve desteğini de alarak; federasyon adıyla orman alanında mesire alanı almak için girişimde bulunacağız.

Üye derneklere ve bu derneklerin üyelerine hukuki danışmanlık hizmeti vermek, çeşitli ticari kuruluşlarla sözleşmeler yaparak, federasyon üyesi Tokat derneklerinin üye ve mensuplarının daha ucuz alış-veriş yapmalarıyla aile bütçelerine TOK-KART katkı sağlayacağız.

Yoksul ailelere maddi ve manevi desteklerde bulunacağız. Ailesinde engelli hemşerilerimiz olanları tespit edip ihtiyaçlarının sağlanması için kamu kurum ve kuruluşları ile irtibata geçmek ve gerekirse federasyon olarak bu ailelere düzenli yardımlarda bulunacağız.

TOKDEF MOBİL uygulama yazılımı yaptırıp dernek başkanlarımızın etkinliklerini, çalışmalarını ve dernek bilgi iletişimlerini mobil uygulama üzerinden takip edilmesini sağlayacağız.

İş dünyası ile bir araya gelip İK ve satış, üretim tarafında bölgemize ait firmalarda çalışacak personel istihdamı için buna uygun TOKDEF KARİYER web sitesi aracılığı ile gençlerimize umut ve çözüm üreteceğiz.

Federasyonun gençliği bir araya getirmek için uzun süredir yapılmayan futbol turnuvasını tekrar düzenleyeceğiz.

Federasyon üye derneklerimizin kadın ve çocuklarımıza anlaşma yapmış olduğu kurum ve kuruluşlarla yılda iki kez ücretsiz diş ve göz taraması yapacağız.

Kadınlarımızın el işçiliği ile yapmış olduğu tekstil ve dekorasyon kişisel ürünlerinin satışı için yer tutulup ve sosyal medya üzerinden satışlarını destekleyerek gelir elde etmelerine yardımcı olacağız.

Derneklerimizin yapmış olduğu etkinliklerde federasyon yönetimi olarak PROTOKOL biletleri federasyon yönetimi bireysel olarak tarafımızdan karşılanacaktır.

TOKDEF olarak kültürel ve kişisel gelişim kursları bağlama, tiyatro, resim, folklör kursları ile gençleri bir araya getireceğiz.

TOKDEF için federasyon logosu ile giydirilmiş hizmet aracı alacağız.

Federesyon olarak sanatçı, sosyal proje  ve siyaset komisyonları kurulacak ve bu komisyonlar sadece federasyon yönetiminden değil bize destek versin vermesin federasyona üye dernek başkanlarımızdan ve onların vereceği isimlerden oluşacak bütün çalıştaylarımıza derneklerimizin verdiği isimler ile yol yürüyeceğiz.

TOKDEF olarak yılda en az bir kez olmak kaydı ile genişletilmiş başkanlık toplantısı yapıp dernek başkanlarımızın bir birleri ile olan ilişkilerini güçlendirip derneklerimizin sorunlarını dile getireceğiz.

TOKDEF olarak TEMA ya da buna benzer vakıflarla irtibata geçip bir dikili ağacın olsun kampanyası ile hatıra ormanı yaşatacağız. Tüm bu projelerimizin ışığında başka bir TOKDEF mümkün diyoruz ve hemşerilerimizin desteğini bekliyoruz.”

Reklamı Geç