Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÜSKÜDAR HALKI SEFERBER OLDU..

Üsküdar Belediyesi, Üsküdarlı hayvansever

Üsküdar Belediyesi, Üsküdarlı hayvansever gençlerle birlikte, yaz ayların  en sıcak günlerini yaşadığımız şu günlerde sokakta yaşayan, kedi, köpek ve kuşların, su, gıda, barınma ile sağlık ihtiyaçlarını karşılamak için  seferber oldu. Üsküdar Belediyesi tarafından 2 sene önce başlatılan ‘Sokak Hayvanlarını Koruma Projesi’, yeni Belediye Başkanı Hilmi Türkmen döneminde de geliştirilerek devam ediyor. 

usksokhay4SU VE MAMA KAPLARI YENİLENDİ

Yaz aylarının en sıcak günlerini yaşadığımız şu günlerde, kedi, köpek, kuş gibi sokakta yaşayan hayvanların, gıda ve su ihtiyaçlarını karşılamak için ilçenin değişik mahallelerine konulan su ve mama kapları yenilendi. Kap sayıları ise en kısa sürede artırılacak.

usksokhay1HAYVANSEVER GENÇLERE  TÜRMEN’DEN DESTEK

Başkan Türkmen, pilot bölge olarak seçtikleri Acıbadem’de sokak hayvanlarına yönelik hizmet veren Üsküdar Gençlik Kolları’na da destek verdi. Gençler, yürüttükleri EM-PATİ Projesi kapsamında, sokaktaki kedi, köpek ve kuşların su ve gıda gibi ihtiyaçlarını gideriyor. Gençlerin bu örnek hizmetine, mahalle sakinlerinden de destek geldi.

usksokhay3SAĞLIK VE BARINMA DESTEĞİ DE VERİLİYOR

Başkan Hilmi Türkmen’in de projeye destek vermesi üzerine sokaktaki dostlarımıza, barınma ve sağlık hizmetleri de verilmeye başlandı. Yaralı olan sokak hayvanlar için Üsküdar Belediyesi veterinerlik  birimi acil müdahale hizmeti veriyor. Durumu ağır olanlar da Üsküdar Belediyesi tarafından restorasyonu tamamlanan  Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı’nın ilk hayvan Hastanesi olan Üsküdar Selimiye’deki Hayvan Hastanesi’ne götürülüyor. Sokakta yaşayamayacak durumda olanlar ise Üsküdar Belediyesi Hayvan Barınağı’nda koruma altına alınıyor.

usksokhay2PARKLARA KEDİ VE KUŞ EVLERİ YAPILDI

Em-Pati projesi kapsamında ayrıca, 5 adet kedi  evi   yapılarak  Acıbadem’deki parklara konuldu. Yapılan bu uygulama başarılı olursa, kedi evi sayısı artırılacak. Parkların müdavimi kuşlar da unutulmadı. Daha önce Üsküdar’ın çeşitli parklarında yer alan kuş evlerinin yanı sıra kuşlar için  önümüzdeki günlerde ‘Kuş Tünekleri’ yapılacak.

 

Reklamı Geç